reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Martushka ja mam bóle i skurcze. Na mnie sam mg i nospa nie działały tak jak się należy. Jestem od prawie miesiąca na silniejszych lekach hamujących skurcze. Pamiętaj żeby dużo leżeć i unikać stresów.

reklama
martushka wód się nie da pomylić z upławami
upławy są gęste często mleczne i śluzowate
a wody to sa przezroczyste no jakbyś popusciła tak wyglądało by to

No widze ze u wiekszosci zbliza sie nieublagalnie czas, kiedy zaczynaja sie dziac rozne dziwne rzeczy... Ja ostatnio tak dostaje po pecherzu, ze oczy zachodza lzami, kucam i czekam az przejdzie.. Dziewczyny Was tez az tak ugniata glowka Waszego dzidzi ?:baffled:

Anja ja mieszkam na niskim pierwszym piętrze, robię siku tuż przed wyjściem, schodzę na dół i czuję taki ból i nacisk na pęcherz jakbym nie sikała kilka godzin. Najgorzej jest jak mała zaczyna się kręcić. A najlepsze, że po chwili to przechodzi i już w ogóle nie czuję żeby mi się chciało siusiu, ale na wszelki wypadek wracam i kurcze to nie są 3 kropelki. Mam takie wrażenie, że ona mi ten pęcherz wyciska jak gąbkę.

Martushka kurde nieciekawie masz z tymi skurczami. Odpoczywaj jak najwięcej.
Ja do tej pory miałam pojedyncze twardnienia brzucha, ale bez bóli. Od jakiegoś tygodnia mój brzuch jest w zasadzie non stop twardy, nie boli, zastanawiam się czy to poprostu nie rosnące dziecko, ale dziwne takie uczucie.
Co do sikania, to u mnie też jakaś masakra, po 3 kropki sikam. Najgorzej jak Mały kopie po pęcherzu. Ostatnio też strasznie kopie po jelitach, po lewej stronie strasznie boli. Ale nie ma co narzekać, już niedługo nasze Maluchy będą już z nami :-).

u mnie od tygodnia po kilka-kilkanaście skurczy dziennie. Też się troszkę obawiam, czy mi się wody nie sączą... Zawsze mi skurcze delikatnieją po ciepłej wannie, więc nie robię alarmów, a wizyta 30 maja. Zosia ruchliwa, a czasem jak mam skurcz to też mi się tak strasznie chce siusiu, że o matko :-)
chciałabym, żeby chociaż do 37 tygodnia posiedziała w brzuchu... Ale coś czuje, że z lipcówki szybko będę czerwcówką..

Mi moja też ugniata na pecherz tylko nie wiem czym chyba nóżkami jest jeszcze do dołu zresztą dziś sie dowiem przed wyjsciem staram sie dużo nie pić bo wtedy masakra zaczyna sie dziać, a pręzy sie i ugniata i sie wypina że masakra jakby przez brzuch chciała wyjsc no ale na bank ma malo miejsca
Dziewczyny my już musimy dużo odpczywać, mi też brzuch twardnieje ze wzgledu na macicę ale tez bo mała sie wypina i wtedy np powyżej pepka jest mieki a po bokach twardy i lekarz mówił że musi być powyżej pepka też twardy i wtedy to jest skurcz

reklama
U mnie to chyba najgorzej z nerwami:baffled: drażni mnie dosłownie wszystko...Jak ja to wytrzymam:confused:
a Mała tak sie czasami pcha, ze boję się że wyjdzie mi przez pępek:rofl2: uwielbiam jej wybibasy:tak::tak::tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry