reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze Obawy

reklama
Efilo no moze nie dokladnie identycznego bo nie robie takiego tlustego:-D ale dobrego hamburgera zrobic moge:tak:

jak mc donald's to obowiązkowo shake czekoladowy:tak: ostatnio miałam z dostawą do szkoły (koleżanka się urwała z wykładu, potem wystarczył smsik i shake był dostarczony):-D

Dziewczyny oparzylam sobie noge na lydce o goraca rure od motoru. Tak mocno dotknelam ze az skora nie chciala odejsc! Teraz mnie tak piecze i szczypie jak cholera! Nawet nie moge przestac plakac i moj maz mi powtarza ze to nic wielkiego ze tylko oparzenie a ja mam takie kolko na nodze i tak boli ze krzyczec mi sie chce!!!!!!!!!!!!:wściekła/y: :-( Glupi facet nie rozumie ze to boli i mi mowi ze co to bedzie jak bede rodzic to dopiero bol a ja mu bym w zeby za to dala:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Oj Monia, biedulko- w Polsce na oparzenia dobry jest "alantan", a tutaj to nawet nie wiem, ale mozesz pojsc do apteki i poprosic zeby cos ci doradzili, alantoina jest dobra, ale nie wiem w jakich preparatach tutaj mozna ja znalezc. Wyslij meza zamiast sie smiac bedzie mial zajecie.

kurcze Izka caly czas trzymalam lod na tym a potem posmarowalam czystym aloesem bo podobno to najlepsze. Teraz juz jest lepiej choc nawet nie wyobrazam sobie dotknac tego! Poza tym na samym srodku tego tak jakby skora sie zluszczyla i jest jakby surowa pod spodem i taka nierowna. Tak troche jakby mokro to wyglada ale nie chce dotknac bo sie boje:-( . Kurcze jak ja bede spac???? Chyba z nogami od kolan za lozkiem...

Monia-zrob sobie opatrunek-przykryj jakas gaza zeby tego nie dotykac i chyba na drugim boku lepiej z ta chora noga na wierzchu. Za pare dni pewnie sie juz polepszy-najgorsza taka swieza rana bo szczypie. Trzymaj sie.

monia i jak noga dzisiaj? mam nadzieję, że lepiej, chociaż to trochę krótki okres... jak się będzie bardzo paprało, to najlepiej chyba zadziała wizyta u lekarza

reklama
Monia niestety mam bogate doświadczenie w tym temacie. Z całego serca radzę udać się jak najszybciej do lekarza. Takie oparzenie o jakim piszesz ma tendencje do wdawania się w to zakażenia. Powinnas na to stosować maśc gojacą z antybiotykiem. Zwłaszcza teraz takie zakażenie jest niewskazane. Poparzenie boli jak cholera więc współczuję bardzo. Na pocieszenie - nie powinno być śladu.

Do góry