reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Obawy

reklama
Efilo no moze nie dokladnie identycznego bo nie robie takiego tlustego:-D ale dobrego hamburgera zrobic moge:tak:

jak mc donald's to obowiązkowo shake czekoladowy:tak: ostatnio miałam z dostawą do szkoły (koleżanka się urwała z wykładu, potem wystarczył smsik i shake był dostarczony):-D

Dziewczyny oparzylam sobie noge na lydce o goraca rure od motoru. Tak mocno dotknelam ze az skora nie chciala odejsc! Teraz mnie tak piecze i szczypie jak cholera! Nawet nie moge przestac plakac i moj maz mi powtarza ze to nic wielkiego ze tylko oparzenie a ja mam takie kolko na nodze i tak boli ze krzyczec mi sie chce!!!!!!!!!!!!:wściekła/y: :-( Glupi facet nie rozumie ze to boli i mi mowi ze co to bedzie jak bede rodzic to dopiero bol a ja mu bym w zeby za to dala:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Oj Monia, biedulko- w Polsce na oparzenia dobry jest "alantan", a tutaj to nawet nie wiem, ale mozesz pojsc do apteki i poprosic zeby cos ci doradzili, alantoina jest dobra, ale nie wiem w jakich preparatach tutaj mozna ja znalezc. Wyslij meza zamiast sie smiac bedzie mial zajecie.

kurcze Izka caly czas trzymalam lod na tym a potem posmarowalam czystym aloesem bo podobno to najlepsze. Teraz juz jest lepiej choc nawet nie wyobrazam sobie dotknac tego! Poza tym na samym srodku tego tak jakby skora sie zluszczyla i jest jakby surowa pod spodem i taka nierowna. Tak troche jakby mokro to wyglada ale nie chce dotknac bo sie boje:-( . Kurcze jak ja bede spac???? Chyba z nogami od kolan za lozkiem...

Monia-zrob sobie opatrunek-przykryj jakas gaza zeby tego nie dotykac i chyba na drugim boku lepiej z ta chora noga na wierzchu. Za pare dni pewnie sie juz polepszy-najgorsza taka swieza rana bo szczypie. Trzymaj sie.

monia i jak noga dzisiaj? mam nadzieję, że lepiej, chociaż to trochę krótki okres... jak się będzie bardzo paprało, to najlepiej chyba zadziała wizyta u lekarza

reklama
Monia niestety mam bogate doświadczenie w tym temacie. Z całego serca radzę udać się jak najszybciej do lekarza. Takie oparzenie o jakim piszesz ma tendencje do wdawania się w to zakażenia. Powinnas na to stosować maśc gojacą z antybiotykiem. Zwłaszcza teraz takie zakażenie jest niewskazane. Poparzenie boli jak cholera więc współczuję bardzo. Na pocieszenie - nie powinno być śladu.

Do góry