reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Obawy

monia cieszę się, że już lepiej:tak: nieźle twój mężulek wymyślił z tymi zębami :-D nic tylko pogratulować pomysłowości:tak: :laugh2:

reklama
Niuni!
MIALAS RACJE juz nigdy wiecej nie kupie oliwki z jonhsona...odkad przestalam jej uzywac i wrocilam do Bambino nic mnie nie swedzi ...HURRA!!!

Droga Olgo,
ja w trakcie ciąży także, miałam jakies uczulenie po oliwce Johnsona...wszystko mnie swędziało. Ale gdy zaczęłam uzywać Penatena było OKI....poza tym Bambino także było w porządku. Nasz skóra w trakcie ciąży chyba jest zbyt wrażliwa na oliwki tej firmy :-(
Ale jeżeli po Bambino nic Cię nie swędzi, to teraz powinno wszystko być OK :-)

Pozdrówka :-))

Jestem tu nowa.Ostatnią miesiączkę miałam 17.07.2008 przy cyklach 28 dniowych.20 sierpnia miałam robione usg i było widać tylko pęcherzyk ciążowy 6 mm.CZY TO NIE ZA MAłO jak na 5 tydzień?Dodam,że usg dopochwowe lepszej klasy wykonane przez zaufanego dr.od lat.Bolą mnie piersi,często oddaję mocz i raz kiedyś mdłości.Nie uspakaja mnie to bowiem,bo w 2004 roku po hormonach puste jajo płodowe,pózniej zdrowy syn po closbergyt,luteina,bromergon,pregnyl,duphaston (ur.w 2006),pózniej po rok poronienie samoistne w 4 tyg,a w grudniu 2007 martwa ciąża w 12 tyg(a martwa od 8 tygodnia c.)Wszystkie ciąże od początku na luteinie i no-spie.Do tego krwiaki i krwotoki(nie plamienia).Teraz nie mam krwawień,jedynie lekkie kłucia podbrzusza i objawy jak wcześniej pisałam.Okropnie się martwię.Dodam,że leczyłam się psychotropami bo po tych wydarzeniach miałam(mam) silną nerwicę.Gdy dowiedziałam się o ciąży(w dniu spodziewanej miesiączki)leki odrzuciłam.Teraz objawy wracają tak się boję.Śnię tylko o poronieniach,pustych jajach i martwych płodach.Z synkiem w 5 tyg.+4 dni pęcherzyk ciążowy 12,2 mm,crl 2,3 mm i tętno.A teraz tylko pęchęrzyk 6 mm.Pomóżcie!Jaki rozmiar powinien mieć pęcherzyk w 5 tygodniu?

mila nie pomogę... Mogę tylko doradzić konsultację z zaufanym ginekologiem - skoro właśnie taki robił Ci usg, to może otwarcie z nim porozmawiaj o swoich obawach?
I sądzę, że powinnaś pomyśleć o konsultacji psychologicznej - po takich przeżyciach, każda ciąża niesie spore ryzyko właśnie kłopotów z nastrojem, wiarą w przyszłość itp. Dobry specjalista na pewno będzie potrafił Ci pomóc :tak:
Życzę żeby wszystko ułożyło się jak najlepiej - trzymam za Was kciuki! :tak:

Dzięki Esia.Ja byłam pod opieką psychiatry.Z psychiką nie jest najgorzej.Tylko objawy fizyczne.A jeśli chodzi o ginekologa to mam zaufanie.Martwi mnie rozmiar pęcherzyka 6mm.Nic więcej nie było widać.W środę kolejne usg bo nie moge wytrzymać.Zobaczymy.

reklama
Do góry