reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze Obawy

Blanes ja tez od wczoraj jakos nie czuje mdlosci hmmm zobaczymy moze juz minely a moze wroca.... jesli chodzi o wymioty to co kilka dni rano jednak zwracalam a caly dzien mnie mulilo. badzmy dobrej mysli!!!!!

reklama
Ja się troszkę martwiłam że się tak lepiej czuję i masz Ci los. Dzisiaj po prostu nie mogłam wysiedzieć za biurkiem w pracy tak mi było niedobrze. Dobrze że po kromeczkach mi przeszło.

Jednym słowem: tak źle tak niedobrze

Czesc Mamcie!
Przed godzina wrocilam z Polski rozpakowalam sie i odrazu siup na forum:)
Mialam w Polsce usg w zeszly czwartek.Jestem w 6 tyg ale nie widac zarodka:((Lekarz powiedzial ze ma prawo nie byc widac ale za tydzien powinnam miec drugie usg bo jesli jest to pusta ciaza to trzeba jak najszybciej ja przerwac.
Niestety jest to nieozliwe bo juz jestem w Irlandii a tu nawet odplatnie nie zrobia usg bo wg nich to za wczescnie. Strasznie to dziwne wydaje mi sie ze u nas lekarze sa nadgorliwi a tutaj z kolei za bardzo zrelaksowani. Gdybym nie byla w Polsce w tym czasie to nic bym nie wiedziala czy ciaza jest pusta czy nie i dowiedzialabym sie dopiero po 14 tyg tak jak bede tu miec pierwsze usg.
Kupilam sobie bilet i probuje zabukowac usg na 1 grudnia w polsce, a do tego czasu sprobuje sie nie martwic za bardzo. Co bedzie to bedzie ale plizz dziewczynki trzymajcie kciuki.

pozdrawiam

Agatkaa, nie przejmuj się, w 6-tym tygodniu może być problem ze znalezieniem fasolki. Zauważyłam, że u nas niektórzy lekarze lubią na wyrost straszyć. Mnie pierwszy lekarz na początku powiedział, że przy moich problemach hormonalnych to on widzi marne szanse na donoszenie do 3-ciego miesiąca. A tu co? Łykam duphaston i się nie przejmuję - i już 11 tydzień leci.:-)

A, jeszcze zapomniałam o objawach - tak się cieszyłam że to już za mną, że minęło. I co? Figa, dziś jak jechałam do pracy, to tak ze 4 razy myślałam żeby wysiąść, bo mnie rzucało. W pracy też już byłam w drodze do kibelka, ale nie oddałam mimo że mnie rzucało. I co to kurde ma być? Przecież wcześniej tylko mnie mdliło!

ja dziś nie poszłam do pracki, mam silne zawroty głowy i mdłości. byłam na usg- widać dzidzię!!!!!!!!! a i objawy ponoć są klasyczne. zalecenie gin? spać, odpoczywać, spać, zero stresu, spać.... :-) powoli się w susła zamieniam :-)

Właśnie wróciłam z usg.
Niby wszystko super - fasolka na miejscu, serduszko bije. Ale...
Ma tylko 11 mm - lekarz wyznaczył czas trwania ciąży na 6 tyg (i to niecałe), a mnie ze wszystkich wyliczeń wychodzi jak na suwaczku, czyli koniec 8 tygodnia. No i teraz strasznie się martwie.
Lekarz mi tłumaczył że są rozjazdy między datą z OM a datą z usg, bo to zależy od tego ile jajeczko wędruje jajowodem. No ale ono może wędrować nawet tydzień. A nie dwa tygodnie. :confused: Czy ktoś mnie pocieszy?

efilo nie wiem na jakiej podstawie tak twoj lekarz stwierdzil ale u mnie stwierdzono bejbi 9mm i oceniono na 6tyg i 6 dni wiec niemozliwe ze 11mm to tylko 6 tyg....

efilo w 8 tyg ciazy tak wyglada pomiar dzidzi:
Pomiar. Twoje dziecko ma wielkość gumowej piłeczki, waży około 0,25 gram i mierzy od 7 do 17 milimetrów. Kształt embrionu bardziej przypomina sześcian niż kulę.
znalazlam to na stronie niemowle.onet.pl w Kalendarzu ciazy. :))))) nie martw sie!!!!

reklama
Dziekuję asylan. Jesteś cudowna :zawstydzona/y: :tak:

Coraz mniej panikuje. Jeszcze poczytam troszke na ten temat i zaczne bardziej optymistycznie patrzeć na sprawę. :eek:

Do góry