reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

My ostratnio mamy tylko je4dna drzsemke! nie wiem co jejs ie porobilo.to tak od czasu spotkania mam z bb.kladzie sie kolo 14 na godzinke i juz.spac idzie nadal kolo 22.czasem tylko jak jestem gdzies wozkiem to wtedy idzie na druga kolo 18.

reklama
Moj ma 2 dzrzemki tez jedna około 14 tej a jedna ok 17-18tej. Jak raz miał jedna długą to potem mu sie wszystko pokickało i wstał o 2 w nocy i myslał ze to juz rano:eek: bawił sie i szalał ponad godzine:baffled:

U nas roznie: 1 lub 2 drzemki, ale 2 to juz rzadko sie zdarzaja.
No i Alicja nie budzi sie juz na mleko nad ranem. W zwiazku z tym mam problem, bo ona to mleko tak kolo 6.00 pila i jak wstawala to po 9.00 dostawala owoce, a teraz to nie wiem: samym mlekiem sie nie naje, a mysle, ze powinna mleko 2 razy dziennie dostawac (drugi raz dostaje z kleikiem na noc przed 20.00, a tak to w dzien owoce i warzywa)

moj ma 2 drzemki, jedna o 9:30-10:00 a druga o 15:00. kurcze ale dawno nie pisałam, w ogóle nie jestem na bieżąco

U nas pierwsza drzemka rano po mleczku po 7.30 do ok 9 druga o 11 do ok 12.30 trzecia ok 15 do ok 16 i czasem ale już bardzo sporadycznie ok 18.

No własnie Aga wszedzie tak piszą...Moj dostaje 3 razy po 210 naprzemian z klejem i kaszami a 2 pozostałe posiłki to owoce i obiadek.

Moja dostaje tylko 2 razy.
Na sniadanie kaszke po 9 po godzinie dostaje gruszke lub jabluszko w calosci i je.okolo 13 je pierwsze danie - zupe , kolo 15 drugie danie - potrawke nalesniki roznie. kolo 18 deser - tez rozne , potem podjada biszkopta albo chrupka lub znow owoc.kolo 22 mleko z kaszka.
Juz nie wiem kiedy bym jej miala dac to mleko.czasem jak robie przekladanca biszkopotowego lub z placuszkow ziemniaczanych to wlasnie z kaszka ale to tez tak co 4 dzien.

reklama
ja mam rozklad z Hippa i tam jest posilek mleczny 2 razy dziennie i moja tak dostaje, ale wlasnie mi to za Chiny nie pasuje - cos wykombinuje. Moze rano bede jej robic na zmiane kaszke (przekladanca) lub lane kluseczki albo dam jej mleko, a potem po 1,5 czy 2 h dostanie owoce (w sumie tak robilam ostatnio jak tego mleka nie pila nad ranem)

Do góry