reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

U nas cały czas tak samo tz: Pola zasypia około 19.15 budzi się na butlę (niestety) około 2 i śpi dalej do 7/ 7.20. Także nie jest źle tym bardziej, że mleko robi Darek- ja ją tylko karmię.
Gorzej jest ostatnio w dzień, ale to już inna historia- którą po części znacie, czyli brak jej przytulanki...

reklama
moj ostatnio znowu zacza budzic sie w nocy na mleko w i wogle nieraz mu cos odbije i nie chce spac nie wiem co mu sie porobilo np dzis wstal o 4-tej dalam mu mleko, lezal potem i mruczal cos tam przysnal chyba na 10 min i dawaj po lozeczku skacze piszczy itp i tak do ok 5,30 potem padl i spal do 8,30 na nieszczescie ja musialam wstac do niego ze 2 razy dac mu smoka bo jak on nie umie go potem znalesc to wyje kule mole jakby nie tan siopo to bym wogole nie musiala sie ruszacccc

a bylo tak mila jak przesypial 11-12 h

kasiaczek widzę, że i twoje dziecko ma czasem jakieś odpały ze spaniem ;-) Nasza Ania też tak czasem miewa. Obudzi się i nie chce spać 1,5h :-( Na szczęście nie bywa to dosyć często. Dzisiaj nawet przespała całą noc w swoim łóżeczku, bo o 1:30 tylko dałam jej smoczek i spała dalej do rana :-)

Ewa super nocki:happy:
kasiaczek82 tyle godzin dobrze wypocznie,oby sie jak naj mniej w nocy budzil,ronze charaktery dzieci maja,ale na pewno doczekasz sie calych przespanych nocek,zycze tego:-)
basiek3 hahaha dobre z ta niania:-D to mieliscie smiesznie
Trin u was juz to rutyna ze Ania spi bardzo ladnie;-) Tak jak nasza,czasmi budzi sie na pare sekund bo nie moze znalesc smoczka,ale mam do niej niedaleko wiec szybko sie uspokaja,wiem,ze to przez zabki jak wyjda bedzie znou ladnie spala cale noce:tak: :-)

basiek zapomniałam napisać, że jak tylko kupiliśmy tą nianię i mój mąż ją podpiął to miał to samo :-D Ona dość daleko zbiera sygnały.
maxin no nie tak całkiem ładnie śpi Ania, bo zazwyczaj musimy ją brać w środku nocy do siebie do łóżka i dopiero śpi dalej.

dzis znow to samo pobudka o 1,00 na mleko i zasnal potem 4,00 ale o nie powiedzialam pass nie ma mleka !!!!!!!!!! dalam troszke cieplej wody siopo i prosze spac :tak: :tak: :tak: mruczal ale lezal tylko 10 minut i dawaj po lozeczku skacze :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: ALE O NIEEE KONIEC WSTAWANIA BABLU MALY NAWET SIOPA MU NIE DALAM POSZLAM SPAC :tak: on wariowal nawet siopa sobie sam znalazl i wrescie zasnal nie wiem jak dlugo szalal bo spalam hihi
wstal o 7,30 :-)

U nas jak Julcia usnie ok 19.30 to jeszcze pare razy musze do niej pojsc zeby dac jej smoka bo jej wypadnie, jakies 3-4 razy tak do 22 potem spi twardo. ok 24 ją dokarmiam i wstaje okolo 6-7 potem obowiazkowo kupa do nocnika i dziecko zadowonlone :)

My właśnie zrezygnowaliśmy na dobre z trzeciej drzemki dziennej. Po prostu jak Pola szła na drzemkę po południu nie chciała iść spać o 20 i się tak bujaliśmy do 22:eek: No więc teraz ostatni raz w ciągu dnia śpi na spacerze- około 12-14. ...i dzięki temu nasze dziecko znowu zasypia o 19.30 i wstaje około 7- aha nie karmimy też już w nocy- najwyżej dajemy smoczka lub wodę.

reklama
basiek chyba najbardziej Julcia zadowolona z tej kupy :-D
kasiunka my właśnie też zrezygnowaliśmy z trzeciej drzemki, bo nie chciała iść normalnie spać. Teraz jest ok i chodzi spać koło 20.

Do góry