reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

kropecka naprawde wspolczuje cos o tym wiem bo jak tesciowa byla to tez non stop gadala DZIECKO BEZ BUJANIA NA REKACHA NIE ZASNIE a mnie krew zalewala i dzieki temu musialam usypiac dziecko na rekaach a ona sobie pojechalal do domu (bo oczwywiscie non stop je na rekach nosila) !!!!!!!!!!!

ewe graulacje ja tam jeszcze dlugo bede tylko marzyc o przesypianiu calej nocki

maxin bidulko moze to tylko jednorazowe (daj jej ta gume do mycia zebow przed snem moj sie na tym super wyzywa pomaga)

a+t wytrzymaj jeszcze chwilke mialam to samo ale maly juz nauczyl sie spac na brzuchu

a u nas maly przestal spac w dzien od kiedy stoi juz mam dosc !!!! teraz juz druga godzine stoi w lozeczku i nie chce spac :(:(:( a jak go klade to wrzeszczy, do tego na noc zaczal chodzic spac o 22-23 :( no normalnie sama radosc

reklama
Kasiaczek oj nie ciekawie masz....:(:(

Judi jak wczoraj zasnela tak ja o 22.20 obudzialm na nocne jedzenie i spala jak zabita do 6.40 :) no i juz oczywiscie dawno spi.Tylko wiecie ja niewiem czy to normalne ze ona tyle spi...moze ma anemie?albo cos?

U nas nic nie daje wzięcie do nas do łóżka i tak nie będzie spać, a nawet woli jak się ją odłoży do swojego łóżeczka (jak naprawdę chce spać).

U nas też cały rytm dnia diabli wzięli- nie wiem czemu:no: Musimy wypracować nowy.

no a my dziś trzeci raz z rzędu przespana nocka. OBY SiĘ NIE ODWRCŁO, tfu tffu. Maryś idzie spac miedzy 19 a 20 (chociaż wczoraj sie męczyła do 20.30) o 23.30 dałam jej papu przez sen i wstała o 6.30 - efektem ubocznym przesypianych nocy jest to ze wstaje tak wczesnie rano komletnie wyspana. Za to ja mimo że przesypiam ciurem te 6, 7 godizn chodze nieprzytomna to 6.30 czy 7 to dla mnie bardarzyńska pora. No i też tak jak u was dzień jej się zupełenie poprzestawiał ale chyba na lepsze bo znowu ma trzy drzemki - jest teraz czas zeby je wepchnąć :) I wstaje z ostaniej o 16.60, 17.00 i do wieczora jest taka w miarę :) ale nawet się ciesze bo do pracy bede jeździć na 9 więc pasuje mi żeby ona wstala o 7. o 8.15, 8.30 już śpi wiec jak się nią zajmie moja siostra to nie będzie problemu z usypianiem (niestety ona jej nie umie uśpić) - bo ją położe przed moim wyjściem do pracy a drugą drzemke sobie "strzeli" na spacerku.

:-) :-) :-) U nas prawie cała noc przespana, oczywiście bez dokarmiania. Obudziłą się ze dwa razy na dwie minutki i wstaje uwago o 9,00 :-) :-) :-)
Maxin duży buziak dla Ciebie :-) :-) :-)

Ewe pozazdroscic!! ja bylam szczesliwa jak Judi przed 8 wstawala i dalam mi do 8 pospac...teraz pozwala do 7 i to z pretensjami:(

fajne te przespane nocki... tylko pomarzyć :tak:
chociaż u nas od kilku dni Weronika bydzi się 2 razy o 1.30 i 4.30 - więc i tak idzie ku lepszemu :-)

ja jestem przeszczęśliwa z tego powodu. po prostu była głodna na cycu i tyle. Teraz zjada w ciagu dnia okoó 900 ml wiec jej wystarcza. zresztą jak by isę znowu zaczęła budzić to raczej jej nie da jeść tylko bede sie starała w dizęń dawac bardziej kaloryczne poisłki. Najbardziej sie ciesze ż ebede miala 2 króliki z prywatnej hodowli od znajomego mojej mamy. Na pewno nie karmione byle czym!!! ale super. Dostałam tez dizs warzywa organiczne od znajomych mojej babci - z ich ogródków, uprawiane na Kielleczyźnie wiec tam w ziemi nie ma takeigo cyfu i na pewno bez nawozó. Mam kalafirka, ziemniaki, buraki, dynie, gruszki i nawet patisona. Najbardziej to isę ciesze z tego patisona

reklama
ewa super sie ciesze,ze dobrze idzie,oby tak dalej;-)
gluszek moze mala bedzie przesypiac tak nocki,a ty sie wyspisz co??Super dietka bedzie urozmaicona

my dzis bardzo sie cieszymy bo mala spala cala noc,a poszla spac o 18.30 bo sama padla u dziadka na kolanach i tak sobie spala az do 6.40 wiec calkiem niezle:-)

Do góry