reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

moja malutka też mleczka malutko pije kaszek nie dodaje i kleików bo się jeszcze roztyje. Malutkiej owszem może nie smakować mleczko a może smak się znudził, jak milenka dostaje coś dobrego to zjada szybciutko jak karmie łyżeczką to tak szeroko dziobak się otwiera że łyżka stołowa by weszła, jak mleczko to troche popije i bawi się smokiem i butelką którą mi wyrywa i sama sobie wkłada do buźki i wyciąga.
u mnie jest tak samo z mleczkiem :-Di przygoda z butla , i chyba dlatego bede musiala je zmienic ...na drugi poziom (6miesiaca)mojej Blance nie grozi roztycie sie , a w tym wieku tym bardziej :-D;-) a nowosci roznie przyjmuje :sorry2: zalezy co ...

reklama
Mojemu Grzesiowi wszystko smakuje:-)Wszystkie nowości wcina aż buzia musię śmieje:tak::tak:Kaszki daję ale łyżeczkao butli nie toleruje.Nie zasmakowało mu tylko surowe jabłuszko:-(Woli ze słoiczka:-)

Marta1981 ja tam się nie mieszam każda z nas wie co dobre dla jej skarbeczka:tak:
Ja uważam na mięsko u Milenki daje tylko ze słoiczków zupki niestety mięsko ją uczula jeszcze nie wiem jakie ale podejrzewam kurczaka ma plamy jak przy skazie, którą posiada. Więc ciesz się że Twój dzidziuś nie ma takich problemów i wcina tyle smakołyków.:-)
Ja mam mięsko z własnej świnki a ten schaboszczak to plaster ugotowanej polędwicy:tak:.Troche źle się zrozumiałyśmy:-D;-).

Mój Kacper jak mu ugotuję mięsko(indyk,własna hodowla:-D) to tez nie nadążam mu dawać go. Narazie ziemniaczki i marchewkę miksuję ale zastanawiam się czy nieprzyzwyczajać maluszka do innego dawania. Spróbuję nie miksować,ciekawe czy będzie chciał jeść lettko zmiażdżone.

Mam pytanie odnośnie kalafiora-można go dawać???? Jeszcze w lecie,zamroziłam go by nie kupować jakiejś chemii w sklepach.

Nie kupuję słoiczków,więc myślę czym mogę jeszcze zróżnicować dietę maluszka???:oo:
Kacper je mięsko,jabłko,kaszki,dałam mu kiedyś chrupka kuk. i zjadł a no i pije herbatkę i soczki.
Co dajecie Wy?;-)

Kacper też już zaczyna siadać. Nie wiem dokładnie jak to opisać,bo sam usiądzie i siedzi. Jak się przechyli na bok to się odbije na rączkach chyba że nachyli się do przodu za bardzo:-):-D.

Ja już nie narzekam:-D. Oby tylko nie było gorzej:-D pobudka dwa razy w nocy. Raz mały zje i śpi a druga pobudka ok 5/6 to trzeba się już z nim bawić:-D

Mój Kacper jak mu ugotuję mięsko(indyk,własna hodowla:-D) to tez nie nadążam mu dawać go. Narazie ziemniaczki i marchewkę miksuję ale zastanawiam się czy nieprzyzwyczajać maluszka do innego dawania. Spróbuję nie miksować,ciekawe czy będzie chciał jeść lettko zmiażdżone.

Mam pytanie odnośnie kalafiora-można go dawać???? Jeszcze w lecie,zamroziłam go by nie kupować jakiejś chemii w sklepach.

Nie kupuję słoiczków,więc myślę czym mogę jeszcze zróżnicować dietę maluszka???:oo:
Kacper je mięsko,jabłko,kaszki,dałam mu kiedyś chrupka kuk. i zjadł a no i pije herbatkę i soczki.
Co dajecie Wy?;-)
iiwka ja daję Grzesiowi obiadki ze słoiczków od początku,ale przymierzam się do gotowania.Chrupki kukurydziane też czasem wcina,deserki też ze słoiczków-wszystko po 5 miesiącu(wcześniej po 4) mu wprowadzam i jak do tej pory nie jest uczulony na nic.Nie lubi startego jabłka-strasznie się krzywi i krztusi biedaczek.Woli ze słoiczka:tak:Wcina obiadki aż buzka mu się śmieje:-)Ale Potrawka z królika z Hippa odpada bo strasznie się krzywi i marudzi.Kaszki też je:bananową,malinową a
ostatnio truskawkową z Hippa.Nie lubi soczków oprócz marchwiowego:-)

reklama
Do góry