katrinm5
Fan(ka)
Grzesiulek siedzi już coraz dłuzej:-)Do momentu jak go stópki nie zaineresujaJakieś 5 minut:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No tak masz rację nie pomyślałam o tym nawet:-)katinm5- w przepisach które mam też nie ma ziół ale skoro maluchy dostają ziołowe herbatki ( Hipp, bobovita i taikie tam) to myslę, ze trochę przypraw w obiadku nie zaszkodzi. Zwłaszcza, ze dodaję tego niewiele ale smak jednak poprawia
jestem pod wrazeniem , Moja Blaneczka nie domaga sie tyle jedzonka (1 sloiczek)i nie chce za bardzo deserkow owocowych...ten schabowy huhuhu niezly glodomr z niego, a juz mozna podawac? ja podaje tylko sloiczki...Moja Blanka jak poczuje cos nie zmielonego, wiekszego to odrazu ma odruch wymiotny .zreszta wogule moja mala to niejadek :-sorry2:ja małemu dodaję suszony koperek do zupek.Ostatnio zrobił się z niego mały żarłoczek.Nie dość że zje zupkę to jeszcze pochłonie gotowanego schaboszczaka z ziemniaczkami i marchewką.Tak więc ma w ciągu dnia 3 posiłki bezmleczne(deserek,zupka i drugie danie).Wczoraj zaserwowałam mu zupkę kalafiorową i bardzo mu smakowała.Wieczorem to przyssał się do mięska mielonego(robiłam spagetti po bolońsku) i jak Mirek nie nadążał dawać to się złościł.
Dzieci w tym okresie przechodzą fizjologiczną anemię i jego organizm chyba instynktownie domaga się mięcha.Herbatkę i soczek to popijał ze zwykłego kubeczka.Kurde,ale mam małego facetunia w domu;-).
Ja tak samo robie , mieszam Blaneczce sloiczki z puree ale dynia z groszkiem o ile sie nie myle ...:-) i wcina az jej sie uszka trzesa :-) i wyrywa mi lyzeczke i sama chce jesc, ale niestety jej to nie wychodzi :-)Hej
Buziaczek moja malutka też ma odruch wymiotny na kawałeczki.
Malutko je mleczka nawet 100 ml nie chce wypić za to zupke zjada chętnie słoiczek to mało dlatego Pure ryżowe groszek marchewka mieszam z wodą i do tego wlewam zupke ze słoiczka.
Deserki Milenka je chętnie, soczków pije dużo i herbatki. Na noc daje nestle sinlac to jej smakuje i wypija całą porcje.