reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Dziewczyny,robię postępy!!!!
Od dwóch dni próbuję kłaść na noc Kacpra do łóżeczka-nie podoba mu się to,ale po 15 minutach marudzenia usypia.Fakt że w nocy bierzemy go do siebie(budzi się raz) i śpi do rana,ale już są jakieś postępy....:-)

reklama
Iwka,

w zasadzie to masz rację. Mój mąż jak był malutki bardzo szybko dostał inne papu niż mleko za radą pediatry, bo taki był z niego żarłus ... i wtedy faktycznie te sprawy wyglądały inaczej.
Co do przygotowywania zupek to masz rację. Ja robię je sama, gdy gotuję dla nas, bo przy okazji wyciągam warzywa z zupy a tak daję słoiczki :) Ogólnie to daję nadal cyca ( jak długo psychicznie wytrzymam to bede dawac ;) ) a tak to jeden, max 2 niemleczne posiłki.
Jesteś dobrą mamusią ;) Chciałabym zobaczyć te trzęsące sie uszy hihi

Julek dzisiaj jakiś nie taki,rano cyc,o 11-ej 120 mleka z 1 miarką kaszki,kleiku na mleku z deserkiem to raptem 2 łyżeczki,miałam pół słoiczka zupki to zostawił 2 łyżeczki,cyc ze dwa razy,deserku tylko liznął i 1biszkopcik.Teraz na kolację wrąbał 150 kaszki na mleku,ale trochę ulał.

Mój Igorek dostał uczulenia:-( i podejrzewam kaszkę mleczno-ryżową no chyba ze ja cos zjadlam ale raczej nic mi do głowy nie przychodzi. Pewnie ma uczulenie na mleko które było w kaszce czy myslicie ze jest to oznaka tego ze w przyszlosci nie bedzie mógl pic normalnego mleka?

Emi,w takiej kaszce jest mleko pełne w proszku (takie z którego robi się blok,czy masę do wafli).Ja kupuje kaszki bezmleczne i dodaję Bebiko 2.Jeśli u Igorka podejrzewasz uczulenie na to mleko to spróbuj mu podac jakieś HA (Bebiko.Bebilon.Nan,Enfamil,Hipp,Humana)Jesli dalej nie pomoże to poradź się lekarki,to przepisze Bebilon Pepti albo Nutramigen.Mój Olek przez półtora roku jechał na Isomilu (sojowe),cena ok.8zeta.Z sojowych są też Prosobee,Humana SL,Bebiko sojowe.Niektóre z nich są na receptę,to wychodzi taniej.

iiwka- nie wiem o jakich czasach piszesz, ze nikt sie nie przejmował tym co jedza dzieci. Moi rodzice się przejmowali. Chyba każdy rodzic troszczy sie o to aby dać swemu dziecku to co dla niego dobre. ja akurat uważam, ze dorosła dieta dla takiego malucha to złe rozwiązanie. Idąc Twoim torem myślenia, zeby dać maluchowi wszystko i się nie przejmować, to czemu by nie dac mu coli i chipsów?Dla pięciomiesięcznego dziecka podstawą w diecie jest mleko, najlepiej gdy jest to mleko matki. Oczywiście zgadzam się nalezy dziecku rozszerzac dietę, ale stopniowo. Konsultowałaś to ograniczenie mleka z pediatrą?
A tak w ogóle to witam w klubie mama gotujących. Ja tez uważam to za lepsze rozwiązanie niż słoiczki. Nie dość, ze taniej to i dziecko przyzwyczaja się od razu do smaku domowj kuchni.

emi7- to może być objaw nietolerancji mleka zawartego w kaszce. Marta już Ci napisała co i jak. Ja się przychylam do tego zdania. Jeśli Igorek źle toleruje mleko to dobrze, ze szybko to odkryłaś. Unikanie alergenu jest najlepszą metodą na pozbycie się alergii. Za rok czy dwa może nie być śladu alergii, oczywiście jeśli to jest to.

reklama
iiwka- nie wiem o jakich czasach piszesz, ze nikt sie nie przejmował tym co jedza dzieci. Moi rodzice się przejmowali. Chyba każdy rodzic troszczy sie o to aby dać swemu dziecku to co dla niego dobre. ja akurat uważam, ze dorosła dieta dla takiego malucha to złe rozwiązanie. Idąc Twoim torem myślenia, zeby dać maluchowi wszystko i się nie przejmować, to czemu by nie dac mu coli i chipsów?Dla pięciomiesięcznego dziecka podstawą w diecie jest mleko, najlepiej gdy jest to mleko matki. Oczywiście zgadzam się nalezy dziecku rozszerzac dietę, ale stopniowo. Konsultowałaś to ograniczenie mleka z pediatrą?​

podpisuję się pod tą wypowiedzią;-);-)

jak poczytałam o tych parówkach i ograniczaniu mleka to................dorosła zupa??????dziewczyno nawet nie wiesz jaką krzywdę robisz własnemu dziecku:no::no::no::no:
dawać wszystko.......słów brak i te parówki,wiesz kobieto z czego one się składają:baffled::baffled::baffled:

Do góry