reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Rita,w słoiczku o pojemności 130g (Gerber) policzyłam i wychodzi 9,6 grama mięska.Też próbowałam słoiczków i te z królikiem były troszkę słodsze od tych z kurczakiem:tak:.Jak bedę miała dostęp do kuchni to znowu będę małemu gotowac,bo mięsko mamy swoje,prosto od dziadzia:-).

reklama
Mam Pytanko. Czy sadzacie już Wasze dzieciaczki??? Od samego rana o tym myślę bo dużo osób mi mówi że to za wcześnie by mój synek siadał.Sam się rwie do tego,więc go sadzam. i już sama niewiem co robić...:-( Napiszcie jak to jest z Waszymi pociechami...

No i znowu nowy wątek. Chciałabym się dowiedzieć jak usypiają inne dzieci w wieku mojego Kacpra. Bo on ostatnio to uśnie tylko wtedy gdy go przytulę,jest to męczące czasami.Od tygodnia tak jest. Niewiem co się takiego stało. Zawsze usypiał sam w łóżeczku.

A no i gdzie śpi Wasza pociecha???? Z Wami w łóżku i w swoim łóżeczku,albo w wózku(taż tak słyszałam)????

Kacper śpi od tygodnia z nami.Chociaż spał zawsze w łóżeczku bo uważałam że trzeba dziecko od początku uczyć,ale widocznie niezawsze jest tak jakbyśmy tego chcieli.

Moja Milenka usypia bujana w wózku, wcześniej jak karmiłam piersią to usypiała przy niej. Spi w wózku do pobudki na pierwsze karmienie i przenosze ją na łóżko i śpimy razem do rana. Sama zasnąć nie chce i krzyczy w niebogłosy. Jak zasypiała przy piersi to też spałyśmy razem i tak już raczej zostanie.

Zanet, bo ja to tak sobie myślę że wolałabym mieć łóżko dla siebie i męża i synka uczyć od początku. Okazuje się tak jak wcześniej pisałam że nie wszystko jest tak jak sobie zakładamy-niestety. Będziesz robić coś w tym kierunku by mała spała oddzielnie???

Nie nie będe bo mąz nie chce ze mną spać bo twierdzi że się odzwyczaił, a w pokoju w którym spaliśmy nie ma miejsca na łózeczko i wózek. A nie moglibyśmy sobie pozwolić na otwrte drzi w pokoju w którym śpimy do zadużo domowników wstrętnych. Tak też ja z małą śpimy w innym pokoju.

reklama
ja sadzam bo Iguś poprostu juz lezec nie bardzo chce a siedzenie sprawia mu wileką przyjemnosc. Potrafi usiedziec juz ponad minutę sam bez oparcia.;-) Podobno w 5 i 6 miesiącu mozna juz dziecko sadzac tym bardziej jesli samo się do tego rwie.

Do góry