reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Noi wkoncu nie wiem od ilu lat jest mleko krowie?:rofl2:
Ja narazie tez nie bede podawac melka krowiego bo sie boje ..Blania pije mleczko czasem z butelki ale to moze okolo 200ml na dzien i do tego kaszka rano i wieczorem a w ciagu dnia owoce i zupy oraz drugie danie, woli pic napoje niz mleko :baffled::blink:

a jak ze smietana?

reklama
Dziewczyny - no niezłe ilości butków mają Wasze bobaski:-D

Trzeba więc dla młodego szykować wolną półkę w szafce na buty, a najlepiej pewnie całą szafkę:-)

Zakładacie maluszkom w domu kapciuchy czy biegają na boso albo w skarpetkach??? Czy kapcie też muszą być na wyposażeniu małego człowieka???
mysle ze jedna poleczka wystarczy :-)
moja blania ma kapcie, ale smiga czasem w skarpetach ale mamy panele i sie wywraca:crazy:wiec ciapki konieczne :tak:
Ja mam panele i Kacper wywracał się w skarperkach,nawet jak miały ABS:-D
Więc tylko buciki z otworami są po domku. Czasami lata w skarpetkach ale szybko przynosi sam buty do założenia:-D:-D
hehe Blania tak samo :-D:-D

A ogórkowa robiłyście z kiszonych?Pytam bo ja jeszcze ogórkowej nie dawałam Julkowi (bałam sie)bo to kwasne ale jeśli juz można to chętnie bym zrobiła. Pomysły na zupy wspólne dawno sie pokończyły.
A my dzis kalafiorową wcinaliśmy ze śmietanka oczywiście już od jakiegos tygodnia wprowadziłam.

Odnosnie krowiego mleka to też raczej poczekam.Kiedyś dałam Julkowi ja jadłam płatki i później on zachorował(rotowirus) na poczatku jeszcze nie wiedziałam że to ten wirus myślałam że wymiotuje przez to mleko.I teraz mam ogromnego stracha odnośnie mleka krowiego.
Wiekszość moich koleżanek wprowadzała o tym właśnie okreśie a siostra 7 lat temu to już w ok5mc robiła manne na krowim.Ale wszystko idzie do przodu i badania też być może te krowie naprawdę jest dla naszych maluszków za "ciężkie" chociaz do końca nie kapuje oco tk dokładnie chodzi-muszę gdzies podczytać.

reklama
Zapomniałam dodac że jakieś dwa dni temu Julek porwał mi z talerza ogórka małosolnego-wcinał jak szalony a jak mu chciałam zabrać to był wielki płacz.:-D:-D:-D

Do góry