reklama
julkowa
Agentka 002 :-)
chodzik posiadamy(dostał na chrzciny) ale Julek bardzo go nie znosi i raczej w nim nie bywa.Jest na wyposażeniu kuchennym. Nieraz jak musze szybciutko do toalety to wtedy go wsadzam żeby sobie krzywdy nie zrobił bo w pokoju to zazwyczaj dla bezpieczeństwa do łóżeczka.gratuluje katrinm ,
Julkowa - jeszcze przyjdzie czas i na Twojego ;-) a uzywacie chodzikow ???
Bo ja nie i nie prowadzalam bardzo Blanci za rece bo chcialam zeby sama sie nauczylai poszlo jej to sprawnie moze tez min dlatego ze ma kolege ktory juz chodzi a Ona wszystko malupuej od Niego ??
Julek tak samo reaguje na dzieci a ostatnio to nawet zaczyna na nie krzyczec po swojemu.Dziewczyny - no niezłe ilości butków mają Wasze bobaski
Trzeba więc dla młodego szykować wolną półkę w szafce na buty, a najlepiej pewnie całą szafkę:-)
Dzisiaj robimy małe turnee po sklepach, wczoraj rozłożyli nam przed domem piękny plac zabaw, z huśtawkami, zjeżdzalniami itp. Jak Zaki to zobaczył + bawiące się dzieci, to ledwo go utrzymałam na rękach, a uszy bolały od piszczących zachwytów mojego synka
Zakładacie maluszkom w domu kapciuchy czy biegają na boso albo w skarpetkach??? Czy kapcie też muszą być na wyposażeniu małego człowieka???
W domu to nie nadarzam z nakładaniem czegokolwiek na stópki bo zaraz wszystko ściąga na szczęście na spacerze jest spokój bo sa ciekawsze rzeczy.
Dawno tu nie zagladałam bo temat raczej nas jeszcze nie dotyczy a tu prosze coraz wiecej biegaczy GRATULUJEMY
Julek potrafi juz sam stać ale jak wyciagnę łapki żeby przyszedł to sie boi i przychodzi raczkujac.Najlepiej za to idzie mu gdy nie patrze a przynajmniej jemu tak sie zdaje pokonuje małe odleglości jeśli tylko wieże ma się zaraz czego złapać.Taki z niego mały tchórz.Pewnie ma to po mnie.Bo ja to bym najchętniej zamkneła oczy przy tych jego próbach bo zaraz mam czarne wizje.
Ja dziś zaserwowałam zupke z zielonego groszku. Grzesiowi smakowała.:-) a na drugie danie ziemniaczki z duszonym schabikiem.:-)
Co do mleka, to kiedyś słyszałam (czytałam) , że ogólnie po roczku już niby można, ale zalecane jest wstrzymanie się do ukończenia 3 roku życia (mleko krowie ma inny skład -jednego za dużo, drugiego za mało).
Ja po roczku, zamierzam przestać karmić piersią i w zamian za to (o ile Grześ pozwoli;-)) wprowadzę jakieś modyfikowane.:-) Oczywiście mleko, lub jego przetwory znajdą też się w jego diecie.
Co do mleka, to kiedyś słyszałam (czytałam) , że ogólnie po roczku już niby można, ale zalecane jest wstrzymanie się do ukończenia 3 roku życia (mleko krowie ma inny skład -jednego za dużo, drugiego za mało).
Ja po roczku, zamierzam przestać karmić piersią i w zamian za to (o ile Grześ pozwoli;-)) wprowadzę jakieś modyfikowane.:-) Oczywiście mleko, lub jego przetwory znajdą też się w jego diecie.
julkowa
a u nas szczebelki wyjmowane,łóżeczko z możliwościa przerobienia na tapczanik a mimo to Julek śpi ze mną.
Ale lada dzien trzeba będzie z tym skończyc bo przeciez mąż przyjedzie oj będzie trudno,ale tylko ze wstawaniem (ok2 razy w nocy)
a to dlatego że Julek dość długo zasypia wieczorem ok30-40min i a ja musze być bardzo blisko(w obniżonym łóżeczku raczej nie wykonalne)
Ale lada dzien trzeba będzie z tym skończyc bo przeciez mąż przyjedzie oj będzie trudno,ale tylko ze wstawaniem (ok2 razy w nocy)
a to dlatego że Julek dość długo zasypia wieczorem ok30-40min i a ja musze być bardzo blisko(w obniżonym łóżeczku raczej nie wykonalne)
tak z ogorkow kiszonych robilam tylko zeby bardzo kwasna nie byla , i zeby nie wykrecalo buzi bo moj maz kocha taka mocna a Blani zrobilam slabszaA ogórkowa robiłyście z kiszonych?Pytam bo ja jeszcze ogórkowej nie dawałam Julkowi (bałam sie)bo to kwasne ale jeśli juz można to chętnie bym zrobiła. Pomysły na zupy wspólne dawno sie pokończyły.
A my dzis kalafiorową wcinaliśmy ze śmietanka oczywiście już od jakiegos tygodnia wprowadziłam.
to dobrze ze mu smakowal ,Zapomniałam dodac że jakieś dwa dni temu Julek porwał mi z talerza ogórka małosolnego-wcinał jak szalony a jak mu chciałam zabrać to był wielki płacz.
Blania tez lubi
podobno jak sa dzieci starsze i maja np owsiki to zaleca sie im podawanie soku z ogorkow kiszonych i same ogoreczki ;-):-)ale to tak z innej beczki
a ja nie wiem co jutro gotowac ...chyba jakas warzywna zrobie
julkowa
Kochana nawet nie czujesz jak rymujeszpodobno jak sa dzieci starsze i maja np owsiki to zaleca sie im podawanie soku z ogorkow kiszonych i same ogoreczki ;-):-)ale to tak z innej beczki
a ja nie wiem co jutro gotowac ...chyba jakas warzywna zrobie
Ja tez nie mam pomysłu w razie W kupiłam na próbę trzy nowe słoiczki (nie jedzone przez Julka)Ja sama mam ochotę na frytasy
a ja tez mam turystyczne ale nie ma wyjmowanej scianki to normalne ma jedna strone cala wyjmowana dziwne te lozezkaMy też na najniższym poziomie, a za niedługo chcę zamienić łóżeczko na turystyczne, żeby mógł sobie wchodzic i wychodzić. Bo szczebelków sie u "mnie" nie wyjmuje.
Buziaczku moje to turystyczne ma otwierany jeden bok, więc jak będę chciała, żeby Grześ mi nie uciekł, to po prostu wystarczy zasunąć zamek
Wygląda to mniej wiecej tak (ja mam z innej firmy;-)): Łóżeczko TURYSTYCZNE,KOJEC CONECO PROMOCJA !! (384447208) - Aukcje internetowe Allegro :-)
Wygląda to mniej wiecej tak (ja mam z innej firmy;-)): Łóżeczko TURYSTYCZNE,KOJEC CONECO PROMOCJA !! (384447208) - Aukcje internetowe Allegro :-)
Hehehe dokladnie nie czuje gdy rymujeKochana nawet nie czujesz jak rymujesz
Ja tez nie mam pomysłu w razie W kupiłam na próbę trzy nowe słoiczki (nie jedzone przez Julka)Ja sama mam ochotę na frytasy
ja takze mam sloiczki w razie co ale co ja zje , hehe ja jak ja maz ma jutro wolne a to jest maly prosiak i duzo jje
reklama
No własnie tez sie nad tym zastanawialam...jak te wasze dzieci wchodza i wychodza z tych łózeczek turyst.tak wysoko sie wspinają?.my tez mamy turystyczne w Polsce, moi rodzice zakupili dla Amelci i wcale nie ma tam wyjmowanej scianki...pewnie inny model mamy