a to ja mam bez takich bajerow mam takie wiejskie raczej , proste i zwykle nawet nie wiedzialam ze dzieci moga wychodzic jak pieski z budy co to teraz juz nie wymysla te ludziska
reklama
Marta1981
Rodzyneczka
My posiadamy łóżeczko z Drewexu z wyjmowanymi szczebelkami ale stoi ono w sypialni przy naszym łożu i 1szczebelek jest wyciągnięty,bo słabo trzymał ale Jul nie może z niego wychodzic,bo nie ma miejsca.
Hej dziewczyny:-)
No i stało się - Zaki jest już wyposażony w butki - piękne, śliczne i oczywiście niebieskie.
Zakupy z dziadkami zakończyły się kupieniem butków z Bartka, bardzo ładne, zginają się jak trzeba, podeszwa nie śliska tylko cena ciut kosmiczna, ale przecież "nie będę na dziecku oszczędzać" Ach Ci dziadkowie, tylko by rozpieszczali...
Wczoraj na placu zabaw odbył się chrzest bojowy nowego obuwia
Prawie płakaliśmy ze śmiechu jak Zaczek nieco zdziwiony, że mu coś na nóżkach krępuje ruchy, zaczął chodzić i strasznie wysoko podnosił nóżki - jak bocian, w nowych bucikach
Potem jeszcze spotkał w piaskownicy nowego kolegę w tym samym wieku, "porozmawiali" sobie w swoim języku wiele znaczącym "eeeee". Oderwanie od huśtawki zakończyło się głośną syreną.
Zaczynam się zastanawiać, czy rzeczywiście się tak cieszę z tego placu zabaw, bo coś mi mówi, że koniec zabawy to będzie wielka grecka tragedia z odpowiednimi efektami akustycznymi
Widać rozpoczął się proces socjalizacji i trzeba się szykować na spędzanie większej części życia w osiedlowej piaskownicy
No i stało się - Zaki jest już wyposażony w butki - piękne, śliczne i oczywiście niebieskie.
Zakupy z dziadkami zakończyły się kupieniem butków z Bartka, bardzo ładne, zginają się jak trzeba, podeszwa nie śliska tylko cena ciut kosmiczna, ale przecież "nie będę na dziecku oszczędzać" Ach Ci dziadkowie, tylko by rozpieszczali...
Wczoraj na placu zabaw odbył się chrzest bojowy nowego obuwia
Prawie płakaliśmy ze śmiechu jak Zaczek nieco zdziwiony, że mu coś na nóżkach krępuje ruchy, zaczął chodzić i strasznie wysoko podnosił nóżki - jak bocian, w nowych bucikach
Potem jeszcze spotkał w piaskownicy nowego kolegę w tym samym wieku, "porozmawiali" sobie w swoim języku wiele znaczącym "eeeee". Oderwanie od huśtawki zakończyło się głośną syreną.
Zaczynam się zastanawiać, czy rzeczywiście się tak cieszę z tego placu zabaw, bo coś mi mówi, że koniec zabawy to będzie wielka grecka tragedia z odpowiednimi efektami akustycznymi
Widać rozpoczął się proces socjalizacji i trzeba się szykować na spędzanie większej części życia w osiedlowej piaskownicy
katrinm5
Fan(ka)
Grześ w domu biega na bosaka a jak ma skarpetki to sam je zdejmuje:-)Kapci jeszcze nie posiadamy.A na dwor ma sandałki z zakrytymi palcami.(to nie są typowe buty do chodzenia bo są bardzo miekkie i pieta mu sie wykrzywia-kupine były do wozka)
Nusia,julkowa Grzes podobnie reaguje na dzieci-zaczepia po swojemu i śmieje sie:-)
Nusia,julkowa Grzes podobnie reaguje na dzieci-zaczepia po swojemu i śmieje sie:-)
Ostatnia edycja:
katrinm5
Fan(ka)
My dziś na obiadek mieliśmy kurczaczka duszonego,ziemniaczki i groszek z marchewką:-)Grześ się zajadał że az miło:-)
Próbował też ogorka surowego,ale nie bardzo mu zasmakował a po kiszonym aż sie oblizywał
Też czytał że mleko krowie mozna podawac ok.3 roku życia.
Ja jescze nie dawałm smietany.Grześ je twarożek i jogurty ale te ze słoiczków z owocami.Nie wiem jakie mogą byc inne dobre dla niego
Próbował też ogorka surowego,ale nie bardzo mu zasmakował a po kiszonym aż sie oblizywał
Też czytał że mleko krowie mozna podawac ok.3 roku życia.
Ja jescze nie dawałm smietany.Grześ je twarożek i jogurty ale te ze słoiczków z owocami.Nie wiem jakie mogą byc inne dobre dla niego
a moja panna dzis na sloiczkach ze wzgedu na brak czasu :-(ale jutro juz cos dobrego jej zmajstruje ;-)
Niusia_83
Lipcowa Mamusia Victora
A ogórkowa robiłyście z kiszonych?Pytam bo ja jeszcze ogórkowej nie dawałam Julkowi (bałam sie)bo to kwasne ale jeśli juz można to chętnie bym zrobiła. Pomysły na zupy wspólne dawno sie pokończyły.
A my dzis kalafiorową wcinaliśmy ze śmietanka oczywiście już od jakiegos tygodnia wprowadziłam.
Odnosnie krowiego mleka to też raczej poczekam.Kiedyś dałam Julkowi ja jadłam płatki i później on zachorował(rotowirus) na poczatku jeszcze nie wiedziałam że to ten wirus myślałam że wymiotuje przez to mleko.I teraz mam ogromnego stracha odnośnie mleka krowiego.
Wiekszość moich koleżanek wprowadzała o tym właśnie okreśie a siostra 7 lat temu to już w ok5mc robiła manne na krowim.Ale wszystko idzie do przodu i badania też być może te krowie naprawdę jest dla naszych maluszków za "ciężkie" chociaz do końca nie kapuje oco tk dokładnie chodzi-muszę gdzies podczytać.
Tak ja robie z kiszonych, wcinal ze az milo bylo popatrzec, samego ogorka tez je, krzywi sie ale je, komicznie to wyglada
U Nas tez dziadki tylko kupuja a co tam niech sie wytracaja jak nie maja na co pieniedzy wydawac ;-) zreszta daje im ta radosc zeby zobaczyli ze ich wnuczka nosi ich ubranka :-)Hej dziewczyny:-)
B:-)lania tez sciaga skarpety przewaznie jak spi w lozeczku i jak wstanie do biegania to juz ich nie ma .Grześ w domu biega na bosaka a jak ma skarpetki to sam je zdejmuje:-)Kapci jeszcze nie posiadamy.A na dwor ma sandałki z zakrytymi palcami.
Blania przytula dzieci , caluje wklada im patyki do buzi , czestuje swoim kubkiem niekapkiem ogolnie jest bardzo towarzyska i nie bije dzieci , gada krzyczy piszczy do nich to chya kazde dziecko tak ma :-)
katrinm5
Fan(ka)
Tatuś kupił Grzesiowi szczoteczke i pastę:-)Odbyło sie pierwsze mycie ząbków i o dziwo bardzo mu sie podoabało:-)Problem jest tylko z wypłukaniem
reklama