reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Ja to tak jak Marta. Smażę normalnie a później zdejmuję panierkę. Ostatnio kupiłam paluszki rybne i wsadziłam je do piekarnika a później Kacper latał po całym pokoju z rybką w ręce:tak::-D

Mleko u nas odpadło-KAcper kompletnie go już nie toleruje,nie wiem co zrobić.
Przynajmniej zje kaszki-więc to trochę ratuje sytuację.
Ja dzisiaj gotuję pomidorową z ryżem-Kacper to najchętniej je...

reklama
Wczoraj wyjełam 3 szczebelki z łóżeczka i Kacper sam sobie wchodzi i zchodzi,mam nadzieję ze jeszcze wytrzyma to łóżeczko 2 miesiące(bo do innego mieszkania nie będziemy go brać)

Ja też nie bujam w wózkach i u siebie go nawet nie mam. Kacper teraz sam zasypia,bo nawet jeśli bym chciała go przytulić by zasnął to byłby płacz i napewno by nie usnął. Ale jest postęp bo nie budzi sie już o 5 tylko o5;30. Zawsze to pół godzinki dłużej dla mnie:-D:-D:-D

iiwka - dziękuję za info.

Po wczorajszym spacerze po trawie w skarpetkach - zdecydowanie trzeba nabyć obuwie dla małego obywatela:tak: Ciekawe tylko czy nie zbledniemy przy kasie, podobno malutkie buciki potrafią kosztować ok. 100 zł. A za dwa miesiące na jesień trzeba kupić następne...

Też bym chciała pospacerować z moim Zaczkiem za rączkę, ale jego chęć samodzielnego eksplorowania całego domu - z koszem na śmieci włącznie:baffled: - jest silniejsza. Przemieszcza się po całym mieszkaniu z prędkością światła:-D

Gratulacje dla drepczących maluchów!!!

Nusia ja kupiłam Kacprowi teraz takie sandałki SANDAŁKI SUPER KOLORKI NOWE! R22 13cm B-POMARA (364514684) - Aukcje internetowe Allegro
I są super. Bałam się że to może nie bardzo dla takiego małego dziecka ale Kacper nie ma problemów z ich noszeniem.

W sklepie dziecięcym są też takie buciki z materiału i kosztują (przynajmniej u mnie)15 zł i też są super.
Wcale nie muszą kosztować 100zł buty. Zależy jakie Ci się podobają i jaki masz zasób pieniążków:-D

iiwka, bardzo fajne te sandałki, przynajmniej z wyglądu na zdjęciu. A jak się sprawują w noszeniu - podeszwa się zgina tam gdzie trzeba???:-)

100 zł za takie malutkie buciki na dwa miesiące noszenia to niezbyt miła cena!!! To nie kwestia tego jakie mi się podobają, tylko żeby były takie jak trzeba - zginanie itp. Wolałabym dobre butki, nawet dwie pary na zmianę, za jednak trochę mniej.

Swoją drogą straszliwie jestem ciekawa jak Zak zareaguje na buty do chodzenia;-) Do tej pory miał takie butki nakładane tylko do wózka, żeby nogi nie zmarzły i jak tylko poczuł coś na nogach, to zawsze za punkt honoru stawiał sobie jak najszybsze pozbycie się tego czegoś z nóg:tak:
Ostatnio już mu nawet nie wkładałam bucików, bo nasz spacer polegał na poszukiwaniu na chodniku zsuniętych bezszelestnie butków:-D

Ja dzis ugotowala rosol na udkach z makaronem i zrobie blani zupke:tak: zmiksuje z marchewka i maselkiem dodam troszke mieska ,a na drugie danie dam jej ziemniaczki puree z mieskiem z udka i mam surowke z pora marchewki i jablka. a wy co dzis serwujecie maluchom ??

reklama
Do góry