reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Karolinka najbardziej lubi zupkę marchewkową z ryżem z Gerbera, Ale wczoraj zajadała się też szpinakiem, Dzisiaj dałam jej jabłko z bananem ale nie chciała. Za to samego banana zjada już ponad ćwiartkę i chce jeszcze ale nie wiem czy mogę dawać aż tyle:zawstydzona/y:

reklama
W związku z tym,że od stycznia wracam do pracy :-:)-:)-:)-( pediatra kazał wprowadzać nowe jedzonko co by Krzysio miała czas się przestawić na 2 posiłki bezmleczne.
Od 4 dni daję mu kaczkę ryżowo-bananową na mleku modyfikowanym rano i deserek owocowy po południu. Kaszki zjadł dzisiaj nawet 50 ml, wcześniej dawałam bardzo mało. Zjada ale bez większego entuzjazmu. Za to owoce bardzo lubi. Jadł już jabłko, jabłko z bananem a wczoraj starłam mu 1/4 gruszki i bardzo mu smakowało.

Mój synek od dzisiejszej nocy ma ząbek. Obyło się bez gorączki, ale nie bez płaczu.
Idę odsypiać ;)

wielkie gratulacje, :-)
Mojemu Igorkowi tez wyszly dwa ząbki zaraz jak skonczyl 4 miesiąc, teraz czekamy na resztę.

pozdrawiam

Gratulacje!! Ja też się obawiam znoszenia ząbków, narazie bezzębne dziąsełka się do mnie śmieją:)

Ja mam nadzieję że ząbki jeszcze trochę poczekają. Chociaż pod palcem czuć już górną prawą jedyneczkę. Ale nic nie widać. Ja miałam 9 miesięcy jak się pojawił pierwszy ząbek.;-)

reklama
dziewczyny najlepiej o tym nie myslec, moze Wasze dzieciaczki będą ząbkowac tak jak Igorek że mama nie wiedziala kiedy było wyzynanie,
naprawdę szczerze życzę wszystkim dzieciaczkom i mamusiom takiego ząbkowania:-);-):-)

Do góry