reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Dziewczyny ja wiem że jak się jest przeziębionym wolno karmić piersią. Ja myślę o chorobach przez które ląduje się w szpitalu. Ja już miałam usunięte 3 guzy a teraz zauważyłam znów coś niepokojącego. Karolinka z butelki nie umie jeść więc musi się nauczyć jeść inaczej. Żeby w razie czego nie została bez jedzenia. a jeszcze raz podkreślam pediatra mi pozwoliła ją dokarmiać. Bo mimo że dobrze waży jest stale głodna. Pozdrawiam

reklama
Dzisiaj Karolinka dostała szpinak [ma dużo żelaza a mała lekką anemię] ale nie chciała jeść[ jest strasznie niedobry]za to zjadła ćwiartkę banana i jeszcze chciała ale już się bałam dać więcej

a co sadzicie o tym nowym schemacie żywienia? Chodzi mi o te ekspozycję na gluten?

Kasiulec81 zgadzam się z Twoja wypowiedzią, po co plepszac coś co wymysliła natura.

Aga1983 bardzo mi przykro z powodu Twoich problemów , w Twoim przypadku rzeczywiście dobrze postepujesz, że dokarmiasz.

Pozdrawiam

Saratonie, ja właśnie chcę jak najdłużej utrzymać Łucję na samym cycu. I ekspozycję na gluten chcę jej zrobić na początku grudnia, czyli jak skończy 5 miesięcy.
Jeszcze zobaczymy co lekarz powie, bo jutro mamy szczepienie, to przy okazji podpytam

Ja karmilam Blanke tylko piersia do ukonczenia 3 miesiaca zycia:-(, i zaczelam jej podawac mleko modyfikowane po 3 miesiaczku bo moj pokarm jej nie wystarczal:-( nie najadala sie, okropnie plakala bo byla glodna, dzis karmie ja butelka z modyfikowanym i cycusiem nad ranem i czasem w ciagu dnia ale to tylko by sie napila, lub przytulila do cysia, bo strasznie ja to uspokaja i czuje sie beztrosko. lubi sie pobawic paluszkami ale za chwilke sobie przypomni o cysiu i szybko sie odkreca w strone cysia i szuka sobie tymi malymi ustakami pocysia chwilke i znow sie bawi :tak::-) zaczelam jej wprowadzac w 4 miesiaczku kaszki mleczno ryzowe na mleku modyfikowanym, soczki, deserki i jak narazie srednio wszystko jej smakuj ale zawsze cos tam trafi do zoladeczka.

Jesli Matka ma tyle pokarmu by wykarmic dzieciatko i najada sie,ladnie przybiera na wadze tak jak Nusi czy Kasiulca maluszki to czemu maja wprowadzac cos nowego , a zawsze jakies dodatki-deserki itp prowadza do utraty pokarmu, bo dziecko mniej juz jee.

Wazne ze maluskzi zdrowe i najedzone , ladnie przybieraja na wadze to najwazniejsze, kazda matka sama wie co najlepsze dla jej dziecka :tak:;-)

cześć dziewczyny:-)Jestem sierpniową mamą i tak was troszkę podczytuje bo zaczynam mysleć o rozszerzeniu diety po ukończeniu 3 miesiąca. Narazie karmię piersią i jest ok. Mała nie toleruje butelki jedyne co może wypic to mój pokarm ,nie chce pić cherbatki.To moje drugie dziecko i nie chce popełnić tego samego błedu jak przy pierwszym bo właśnie wprowadziałam inne produkty w 6 miesiącu i to chyba było juz za późno. :-(Karmiłam go ponad 2 lata w końcu musiałam zrezygnowac z piersi bo on nic nie chciał tylko pierś.Do teraz jest strsznym niejadkiem i ma ciagłe braki w masie ciała.

Hej ja już Milence podaje full słoiczków mam spory zapasik różniastych najbardziej smakuje wszystko co z marchewką, soczek też marchwiowy mniam ( oczywiście rozcieńczam z wodą)
Dzisiaj był gotowany ziemniazek i też dobry gotuje bez soli. Czy któraś z Was gotuje już sama zupki dla dziecka, jak?

Edyta 80 ja piersią już nie karmie, mała je mleko z piersi zciągnięte. Ale nawet jak bym karmiła piersię to w czwartym miesiącu zaczeła bym coś dawać nawet troszeczke dla poznawania smaków. Moja mała z butelką miała do czynienia już w szpitalu, pużniej była kolka to były herbatki, więc z tym nie mam problemu. Znam pare kobiet które też karmiły piersią tylko, do 6 miesiąca a potem nie mogły się od tego uwolnić, ale nie każde dziecko jest jednakowe.

zanet ja gotuję krupniczek i z tego krupniaczka daję marchewkę, ziemniaczka i ze dwie lyzki zupki wszystko zgniatam i powstaje papka którą Igorek uwielbia.

reklama
Do góry