czesc Mamuski,
Ale wy urozmaicacie posiłki tym swoim dzieciaczkom, my jeszcze szczególnie bazujemy na cycu.Do pracy narazie nie wracam więc chcę karmi Igorka przynajmniej do roku, a chyba im więcej będę mu dawala rózności tym tego pokarmu będzie mniej.
No ale my tez jemy deserki Bobovita, zupki jedlismy ze słoiczka 2x i musze powiedziec ze bez entuzjazmu chyba mój krupnik Igorkowi bardziej smakuje.
Ostatnio kupilam kaszkę bananową ale jeszcze niepróbowane.
A propo Glutenu to podobno z tym trzeba uwazac, przeczytalam to w ksiązeczce Bobovity o nowoczesnej metodzie zywienia niemowląt, po 4 miesiącu dziecku karmionym piersią dodajemy raz dziennie do jakiegos posiłku 2-3 g produktu glutenowego np 1 płaska lyzeczki kaszki pszennej z bananami i 2 plaskie lyzeczki mlecznej kaszki manny Bobovity obojętnie czy do mleka,deserku, obiadku, itp,
Zas dzieci karmione mlekiem modyf. powinny miec wprowadzony gluten w 6 miesiącu w takiej samej ilosci jak wyzej
Następnie po pelnych 2 miesiącach wprowadzamy w nieograniczonych ilościach gluten dzieciom karmionym piersią, a dzieciom karmionym mlekiem modyf. 6 g produktu glut. czyli podwajamy ilosc wczesniejszą. Nieograniczamy się od 9 miesiąca.
Nie wiem czy bedziecie to stosowac ale moze warto spróbowac przy czym moze jeszcze skonsultowac się z pediatrą zeby zapobiec pozniej alergii na gluten, sama chyba zacznę po troszku podawac Igorkowi.
Książeczkę dostalam od pediatry oczywiscie.
pozdrawiam:-)