reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Martyna nadal nie chce pić z butli mleka kolejny dzień "walki" i nie powiodło się a cycusia zaraz chwyciła.mleko?butla?beeeeeeeeeeeeee DOBRA ZA TO MAMAAAAAAAAAAAA

Mamusia, moja pediatra powiedziała, że dzieci, które długo piły mleczko z piersi, nie chcą innego ze względu na smak - w porównaniu z cycusiowym jest okropne... Dlatego w naszym przypadku pozwoliła już podawać zwykłe mleko 2% z woreczka jako bazę do kaszek, budyniu i co tam jeszcze uda mi się wymyśleć. No i smakuje! Przez 2 dni organizm Marcinka się przyzwyczajał, chyba troszkę pobolewał go brzuszek, ale już jest ok. Dzisiaj na śniadanko wsunął 200 ml kaszki manny!:-)

reklama
A moje dziecię wsadziło sobie wczoraj smoka do buzi odwrotnie tzn. tą stroną z kółeczkiem i w poprzek tak, że się zaklinował. Ale się przy tym biedaczka popłakała i jak mamę wystraszyła. Ciekawe co jeszcze wymyśli.

No przy dzieciach nigdy nic nie wiadomo dobrze że się dobrze skończyło niby smoczek bezpieczny a tu takie coś.

Wiadomo że dziecko przyzwyczajone do cycusie które pije dość długo będzie wolało cycusia .Wydaje mi się że Martyna by szybciej chwyciła tę butlę jakbym przestała ją karmić .Jeszcze będę próbowała może inne mleko teraz mam NAN może spróbuje z bebikiem chociaż to wszystko chyba na jedne kopyto ale nigdy nie próbowałam bebika NAN na mój gust niczego sobie.Narazie będę ją karmić i próbować dalej wolałabym żeby chwyciła butle i tak stopniowo odchodzić od piersi.Chyba się powtarzam........Dodam że MARTYNA kaszkę mleczno ryżową z malinami je z łyżeczki i jej smakuje.A może by tak dodać do mleka trochę kaszki ryżowej z malinami muszę spróbować.

Mamusia - a próbowałaś dawać jej swoje ściągnięte z butelki? (może o tym pisałąś ale ja nie kojarzę) może tak na początku załapie, potem można mieszać powoli swoje z modyfikowanym dając coraz mniej swojego...

Cześć!!!! Klamka wróciła!!!! Ale się stęskniłam za Wami!!!! Dziewczyny moja Milka ma wysypkę na policzku tak,ą swędzącą. Czy to możliwe że to uczulenie na ryż??? I nie chce jeść z butelki. Tylko na śpiocha zjada czyli nieraz co 3 a nieraz co 6 godz. Co mam o tym myśleć?????

Cześć Klamka!!! No już myślałam że zupełnie o nas zapomniałaś... Dlaczego zniknęłaś?
Co do wysypki, to nie wiem, ale chyba możliwe, że to uczulenie na ryż- jak zejdzie, to spróbuj jeszcze raz jej dać, jak znów wyskoczy to będzie wiadomo- jak nie to dalej zagadka...
Martusia też przez jakiś czas nie chciała jeść z butelki, herbatkę owszem, ale o mleku mowy nie było. Trwało to chyba z tydzień, po czym przeszła jej ta fanaberia tak samo nagle jak się pojawiła. Miejmy nadzieję, że Milce też przejdzie :-)

reklama
Do góry