reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Hej Klamka:) , wg mnie ryż raczej mało podejrzany, ale kto wie....a nie ma opcji że to coś innego? (jak ryż - to na wszystko by miała - i kaszki ryżowe i kleik ryżowy i wszelkie zupki z dodatkiem ryżu)

reklama
Wiadomo że dziecko przyzwyczajone do cycusie które pije dość długo będzie wolało cycusia .Wydaje mi się że Martyna by szybciej chwyciła tę butlę jakbym przestała ją karmić .Jeszcze będę próbowała może inne mleko teraz mam NAN może spróbuje z bebikiem chociaż to wszystko chyba na jedne kopyto ale nigdy nie próbowałam bebika NAN na mój gust niczego sobie.Narazie będę ją karmić i próbować dalej wolałabym żeby chwyciła butle i tak stopniowo odchodzić od piersi.Chyba się powtarzam........Dodam że MARTYNA kaszkę mleczno ryżową z malinami je z łyżeczki i jej smakuje.A może by tak dodać do mleka trochę kaszki ryżowej z malinami muszę spróbować.

Mamusiu,

miałysmy podobny problem (podkreslam czas przeszły:-)))
Zosi przestał smakować Nutramigen odkąd zaczęła poznawać nowe smaki (czemu akurat wcale się nie dziwie - jest okropny). Teraz daje jej przez cały dzień różne kaszki które maskują wstrętny smak Nutramigenu. Raz dziennie daje jej Sinlac na wodzie - jest bardzo smaczny. Wszystko łyżeczką. W nocy butla, na śpiocha trochę wypija samego mleka.
Pediatra pozwolila dawać wszyskie posiłki (oprócz zupek) z kaszka, więc się zajadamy:-))) A niedługo zacznie jeść normalne mleko - testy alergiczne wypadły OK:-))))
Może Martynka chetnie jadłaby wszystkie posilki lyżeczką? Do kaszki można domieszać dodatkowo np śliwki suszone które dodatkowo zasmaczają posiłek. Acha, znam kilka mam które mówią że Bebilon jest najsmaczniejszy.

Pozdrawiamy wszystkich Tadków Niejadków i życzymy apetytu:-))))
Kasia

Hej Klamka:) , wg mnie ryż raczej mało podejrzany, ale kto wie....a nie ma opcji że to coś innego? (jak ryż - to na wszystko by miała - i kaszki ryżowe i kleik ryżowy i wszelkie zupki z dodatkiem ryżu)

Basia, Klamka,

wg mnie ryż jest całkiem możliwy:-( Może w kaszkach jest jakoś przetworzony. W każdym razie występuje jako osobny alergen:-(
Nie chce butelki - moja babcia mówi że jak dziecko się raz przeje to ma kilka dni postu... może to to...

Pozdrawiam, życzę apetytu:-),
Kasia

No własnie nie ma innej ocji bo to się zaczyna jak tylko dodamy kaszki lub kleiku do obrzydliwego Nutramigenu. Sinlac daje jej z butli na śpiocha taki półpłynny. Przecież nie mogę jej odstawić ryżu bo w tym wieku to ważny składnik prawie wszystkiego. Pozatym ona ten Nutramigen z kaszkami smakowymi je a to ryżowe.....KasiuBS a jakie testy robiłaś ze wiesz ze juz nie ma skazy????

Klamka,

testy nazywają się IgE ogólne i IgE specyficzne ne bialko mleka krowiego, oraz morfologia z rozmazem.
Badania, jesli wypadną dodatnio, świadczą o alergii. Jesli wypadna ujemnie - niestety nie gwarantują że alergii nie ma. Dlatego lekarka kazała bardzo powoli (stopniowo coraz więcej mieszać z Nutamigenem) wprowadzać mleko. Ale jestem dobrej myśli. Na razie jest OK, a butla znów przestaje budzić odrazę u Zosi.
Wam życze tego samego:-))))

Pozdrawiam,
Kasia

A to mnie Kasiu zaskoczyłaś - nie spotkałam się nigdy z tym, ze ryż uczula, ale w sumie wszystko jest możliwe :)
Klamka zostają ci jeszcze kaszki kukurydziane ale to już nie to samo...

Kleiki kukurydziane chyba nie są zbyt smaczne...
U nas dziś post:( Przez cały dzień Zosia zjadła 100 ml Sinlacu i zupkę z królikiem!!! Całkowity bojkot butli.
Klamka tak bylo chyba u Was przedwczoraj. I jak, jest lepiej?
I prutki idą... oby to nie były pierwsze oznaki kłopotów po bebilonie...:(
Dziewczyny,
czy Wasze dzieciaczki codziennie zjadają podobne porcje czy to się waha???

Pozdrawiam,
Kasia

mój zjada podobne porcje... chociaż wczoraj zjadł mało obiadku ..za to by cały dzień siedział przy cycku... chyba wiedział że idę w poniedziałek do pracy :(

KasiaBS u nas wstręt do butli trwa ju ok 1,5 miesiąca!!!! Teraz Nutramigen zamienoliśmy na Bebilon HA. Zobaczymy....

reklama
Klamka,

wcale się Emilce nie dziwię że nie chce Nutramigenu... okropny jest. Myślę że nasze dzieci są do butli zniechęcone bo pamietają jego smak. Ja już nawet nie próbuję z butlą, jemy wszystkie posiłki łyżeczką.
A bebilon HA jest calkiem smaczny... więc życzę żeby udało się Wam przestawić:-)

Mamy podobne problemy żywieniowe, napisz proszę ile Emilka zjada dziennie posilkow i po ile?
Martwię się trochę bo wydaje mi się że Zosia za mało je, no i spadła poniżej swojego (25) centyla ostatnio.

Pozdrawiam,
Kasia

Pozdrawiamy,
Kasia

Do góry