reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
a ja zdołowana, od 3 dni zaobserwowałam pocenie się główki u Otylki- nie tyle przy karmieniu, co w nocy w czasie spania, zawsze jak się budzi to prześcieradło w miejscu główki jest mokre, i zaczęłam się martwić bo pocenie główki to jeden z objawów krzywicy, do tego muszę się przyznać, że nie zawsze pamietałam o witaminie D3, ehhhh poobserwuję mała do weekendu, może jest jej po prostu za ciepło, a jak nie to wio do pediatry. Moze ma niedobory Witam.D3 bo w sumie karmię ją piersia już sporadycznie, obowiązkowo tylko wieczorem i w nocy, a w dzien to już rzadkość, i w sumie dopóki karmiłam to było wszystko ok.
Ell na zapas się nie dołuj - może jest inna przyczyna, mój to się poci ale jak szaleje...i czasem jak je. Nie jestem pewna ale chyba karmienie piersią nie ma wpływu na D3 - może to bardziej pogoda i mniej spacerków...w końcu nasz klimat jest straszny, u nas lekarz zapobiegawczo każe dawać 3 kropelki - mówi że 1500 j. to jest normalna dawka zapobiegawcza i nie powinno się przy niej przedawkować
Ell,
pocenie sie główki to niekoniecznie musi byc krzywica.
Nam pediatra nie kazała suplementować D3 bo Zosia miała zaparcia. Poza tym w mleku też jest ta witamina.
Ale oczywiście jesli czujesz że to nie jest zwykle przegrzanie, rzeczywiście, wio do pediatry...
Życzę zdrówka,
Kasia
pocenie sie główki to niekoniecznie musi byc krzywica.
Nam pediatra nie kazała suplementować D3 bo Zosia miała zaparcia. Poza tym w mleku też jest ta witamina.
Ale oczywiście jesli czujesz że to nie jest zwykle przegrzanie, rzeczywiście, wio do pediatry...
Życzę zdrówka,
Kasia
Ell jeśli masz wątpliowści zrób małej takie badanie z krwi - poziom fosfotazy alkalicznej - jesli jest za wysoki to moze być poczatek krzywicey. Jesli jest wporządku to nie masz się co martwic. Moze wtedy masz po prsru za ciepłow pokoju. Moje dziecię o wiele lepiej śpi odkąd przykręciłam kaloryfer na trójke
ell
ufff przekręcilismy kaloryfer, i zero potu a co więcej mała tylko raz obudziła się w nocy:-) , cholerka jak budziła się ostatnio tak często dlatego, że było jej za ciepło, to ze mnie durnota normalnie zobaczymy jakie będą kolejne nocki w takiej temperaturze.
fusik ja tez nie pomyslalam ze pocenie się główki u maluszka moze byc objawem krzywicy, po prostu zauwazyłam ze jakies 3 dni pod rzad, była plama potu pod główką, wczesniej tego nie było, wiec wpisałam na google, pocenie się główki i wszystko wyskoczyło, a ja juz nasrane w gaciach miałam po przeczytaniu do tego m.in. towarzyszyło nam tez to, ze mała jeszcze bezzębna, a właśnie przy krzywicy jest późniejsze wyrzynanie ząbków. Poobserwujemy jeszcze Otylkę do weekendu i jak cos to do pediatry.
fusik ja tez nie pomyslalam ze pocenie się główki u maluszka moze byc objawem krzywicy, po prostu zauwazyłam ze jakies 3 dni pod rzad, była plama potu pod główką, wczesniej tego nie było, wiec wpisałam na google, pocenie się główki i wszystko wyskoczyło, a ja juz nasrane w gaciach miałam po przeczytaniu do tego m.in. towarzyszyło nam tez to, ze mała jeszcze bezzębna, a właśnie przy krzywicy jest późniejsze wyrzynanie ząbków. Poobserwujemy jeszcze Otylkę do weekendu i jak cos to do pediatry.
patrycja24berlin
dziewczyny Ratunku!!!!
Noemi ma cala obszczypana dupcie!!!!Smaruje sudokremem ale ma chyba jak na sudocrem troche za mocno...ChYba w nocy zrobila kupke i tak z nia spala do rana bo wieczorem jeszcze bylo oki a rano normalnie masakra...Jak ja wycuieram w teym miejscu to strasznie placze...:---(
Co mam robic jak sudocrem nie pomoze?znacie jakies sposoby?
Noemi ma cala obszczypana dupcie!!!!Smaruje sudokremem ale ma chyba jak na sudocrem troche za mocno...ChYba w nocy zrobila kupke i tak z nia spala do rana bo wieczorem jeszcze bylo oki a rano normalnie masakra...Jak ja wycuieram w teym miejscu to strasznie placze...:---(
Co mam robic jak sudocrem nie pomoze?znacie jakies sposoby?
emiete
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
Patrycja24berlin ostatnio moja szwagierka przywiozła mi z Niemiec (mieszka w Hagen) bardzo fajną maść nazywa się WELEDA Baby&Kind Calendula Pflegecreme,Używam jej i Kubuś zawsze ma super pupcie ostatnio też mu trochę opszczypało po kupce rzadkiej wystarczyło posmarować jeden raz i wróciło do normy .Możesz spróbować :-)
reklama
Podziel się: