reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

mamusia zajrzyj na wątek sen i spanie
ja miałam podobny problem i usypiałam małego w wózku ( czasami troszkę dodatkowo płakał w wózku).. i dopiero jak nauczył się ciągnąć smoka, spróbowałam w łóżeczku.. przezytaj wątek od A do Z.. wszystkie tam pisałyśmy o naszych sposobach

reklama
Mamusia może jak ją wyjmujesz z łóżeczka nie rób tego na długo tylko przytul aż się uspokoi, mów czule i połóż znów do łóżeczka. No i nie wychodź z pokoju tylko siedź obok, żeby czuła, że jesteś. Dopiero jak się do tego przyzwyczai to stopniowo wychodź na chwilę z pokoju, każdego dnia na dłużej. My tak Oleńkę uczyliśmy, Tylko, że ona miała wtedy jakieś 2 miesiące więc może szło łatwiej.

No prawda taka ze wszystkim- i z butlą i z zupkami i ze spaniem i z dużą wanną - że im starsze dziecko tym więcej czasu potrzeba żeby się przestawiło (no oczywiście to jeszcze zależy od charakterku dziecka, ale od wieku też ) - ale specjalnie podkreślam że więcej czasu a nie że to niemożliwe- także mamusia ja nic nowego nie dodam - tylko uzbrój się w cierpliwość - na pewno ci się uda tylko to musi trochę potrwać. POWODZENIA!!!

Dziewczyny przepraszam, że nie odniosę się do Waszych problemów, ale nie było mnie tu przez kilka dni i mam sporo do przeczytania, a niestety w tej chwili nie mam czasu. Chciałam się tylko podzielić z Wami informacjami, jakie uzyskałam od pani doktor, u której byłam dzisiaj z Marcinkiem. Okazało się, że to była po prostu gorączka trzydniowa i na szczęście już sobie poszła:-) Niestety potwierdziłą, że Niuniuś za mało przybrał na wadze i spytała, czym go karmię. Kiedy opowiedziałam jej, jak i czym radził mi go karmić nasz pediatra, babka złapała się za głowę. Przede wszystkim jak chyba sumka wcześniej pisała - zupka jest mało kaloryczna, więc raczej nie powinno się nią zastępować pokarmu mlecznego w przypadku, kiedy dziecko słabo przybiera na wadze. Należy ją podawać, ale tyle, ile dziecko CHCE zjeść (nie zmuszać). Poza tym podała mi całą listę rzeczy, które można wprowadzić w ósmym miesiącu - napiszę o tym za chwilę na wątku o menu maluszków.
No i byłam dzisiaj zapisać Marcinka do innego pediatry - tym razem to sprawdzona pani doktor. I nawet łatwo poszło - myślałam, że będę musiała sama coś załatwiać, a tymczasem muszę tylko wypełnić deklarację, a oni załatwią resztę. Także nawet nie będę musiała więcej oglądać naszego dotychczasowego lekarza:-)

Martyna nadal nie chce pić z butli mleka kolejny dzień "walki" i nie powiodło się a cycusia zaraz chwyciła.mleko?butla?beeeeeeeeeeeeee DOBRA ZA TO MAMAAAAAAAAAAAA

mamusia myślę ze to butla! Dzieci wiedza co dobre i przyjemniej im sie przytulić do cycusia:-) mój Wojtek za nic nie chce pić mleka z butelki więc kiedy jestem w pracy pałaszuje kaszke, zupke i deserek a jak przychodzę to mleczko:szok:

reklama
a u nas to było tak, że odkąd wrociłam do pracy, to coraz bardziej odchodzilismy od cycka- triumfował tylko wieczorem i noca, natomiast teraz gdy mała jest w żłobku to koniecznie muszę dać jej od razu po powrocie.:baffled:

Do góry