reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

irmaa dzięki za radę właśnie umówiłam się do innego pediatry a do swojej idę w czwartek na szczepienie i ciekawa jestem co teraz powie.
Mój Kuba też przewracał się tylko w jedną stronę i to przez całe dwa miesiące. Dopiero od tygodnia przekręca sie w obie. Byliśmy u neurologa przy okazji nierównych źrenic i mówiłam o tym lekarce. Powiedziała że u dzieci to normalne że preferują jedną stronę

reklama
nie wiem czy to problem, ale zapisałam się na zajęcia masażu dla maluszków, prowadzi to rehabilitantka, i to ona zwróciła mi na to uwagę. Ponoć jej synek tak miał i neurolog zalecał im jakieś ćwiczenia. Ja już sama nie wiem, wolę iść tak dla świętego spokoju żebym nie miała potem wyrzutów że coś zaniedbałam.

Z Martynka już dużo lepiej jutro kontrola gorączka ustała juz tak nawet lepiej wygląda.Pozdrowionka

Dziewczyny - czy wasze dzieciaczki miały temperatury po szczepieniu?, jak powinna być temeratura w uchu?
my mamy dzisiaj ciężki dzień, rano szczepienie a od 14 ryk, płacz, boląca nóżka.... ma w uchu 38 i nie wiem czy dać mu coś na gorączkę, na czole 37 i trochę

Ja napisze jeszcze raz już dzień przed szczepieniem podawaliśmy diphergan, w dniu szczepienia i dzień po tak samo panadol żadnych efektów ubocznych nie było. I jeszcze Altacet w żelu na miejsce szczepionki. Tak zaleciła nam pediatra.
Wojtek nawet nie zapłakała na szczepieniu tylko sie skrzywił:tak:

Sylwia ja ostatnio próbowałam Altacet na nóżkę ale mały tak się wierci że nie mogłam przykleić tego papierka i .... wyszło wielkie nic. Na wcześniejsze szczepienia nie było ani jednego ale... aż do dzisiaj. Mój pediatra powiedział że paracetamol mogę dać ja przekroczy 38 stopni... widać co lekarz to co innego.. dlatego się zastanawiałam
No ale w rezultacie mały dostał czopka paracetamol i w końcu zasnąl, zobaczym jak minie noc

Mama Marcinka mój Kuba też mocno ulewa. Nawet nie wiem czy to nazwać ulewanie bo czasem jest zaraz po posiłku, a czasem dużo później takie już przetrawione. Moja pediatra to bagatelizuje, więc już sama nie wiem o co chodzi. Jak będziesz coś więcej wiedziała to daj znać.
Sumka u nas chyba kończy się ten problem. Dosłownie z dnia na dzień zauważyłam poprawę - jednego dnia strasznie ulewał, a następnego może 2 razy przez cały dzień i to po troszeczku. Podobno tak właśnie jest z ulewaniem, że kończy się z dnia na dzień. A jeżeli dziecko ulewa, ale nie ma innych związanych z tym dolegliwości (słabe przybieranie na wadze, ulewanie jest dla dziecka przykre lub sprawia mu ból, krew w wymiotach itp.) to nie jest to powodem do zmartwień. Mam nadzieję, że nasze maluszki po prostu z tego wyrosną...

reklama
Fusik u nas temperatura po szczepieniu to norma. Przedwczoraj szczepilismy i po julek mial 38 - dostal kilka kropelek tylenolu - to taki tutejszy paracetamol i do wieczora przetrwalismy. wieczorem znow temperatura wzrosla wiec na noc dostal znow. Noc byla nieciekawa ale teraz jest ok.

No a jutro szczepimy chyba jednak przeciw grypie. w sumie ja nigdy nie chorowalam i nie jestem do tego szczepienia do konca przekonana ale maz, ktory grype kilka razy mial i to ciezka woli zaszczepic. Tak wiec pewnie bedzie powtorka z temperatura i marudzeniem.

Do góry