reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
A powiedzcie czy to normalne ze Noemi robi co 2-3 dni kupke ale jak zrobi to porobi sie po sama szyje... ??? wogole gdzie jej sie to miesci... )???
I teraz jeszcze jedno ...Noemi po przebudzeniu dzis rano byla taka cieplutka wiec zmierzylam jej goraczke i termometr(elektroniczny) wskazal 37,5 czy to juz zle?? powinnam isc do lekarza czy jeszcze pomierzyc jej przez caly dzien...?
aha i pokaszluje mi od czasu do czasu
I teraz jeszcze jedno ...Noemi po przebudzeniu dzis rano byla taka cieplutka wiec zmierzylam jej goraczke i termometr(elektroniczny) wskazal 37,5 czy to juz zle?? powinnam isc do lekarza czy jeszcze pomierzyc jej przez caly dzien...?
aha i pokaszluje mi od czasu do czasu
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Patrycja, to zależy gdzie mierzyłaś. Jeśli pod paszką to lepiej odwiedzić lekarza na wszelki wypadek jeśli temperatura będzie się utrzymywać, a jeśli w tyłeczku to nic niepokojącego, o ile nie wzrośnie- bo w tyłeczku temperatura jest o pół stopnia wyższa (taka jestem mądra, bo Martunia wczoraj miał 37,5 właśnie w tyłeczku- inaczej nie byłam w stanie tej wiercipięcie zmierzyć, i pani doktor nam wyjaśniła co i jak). Nie wiem tylko jak jest z pomiarem w uszku, ale wydaje mi się, że tak jak pod paszką- właściwa temperatura.
Mamusia, jeśli dzidzia bardzo sie ślini, to może taka kupka być od tego, że połyka dużo śliny i jej nie trawi, tak jak pisała Basia w innym wątku. A innych ewentualnych przyczyn nie znam...
Mamusia, jeśli dzidzia bardzo sie ślini, to może taka kupka być od tego, że połyka dużo śliny i jej nie trawi, tak jak pisała Basia w innym wątku. A innych ewentualnych przyczyn nie znam...
mamusia
Patrycja niewiem jakiej firmy masz termometr może sprawniejszy od mojego bo mój mi źle mieży temperature wiem to po tym że rtęciowy termometr pokazuje inaczej niż ten elektroniczny.Twój może dobrze pokazywać ja osobiście ufam standardowemu.Obserwój malą jak coś cię jeszcze zaniepokoi to ja bym poszła.Pozdrowionka i życzę dużo zdrówka dla małej!!!
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
No właśnie ja też bardziej wierzę rteciowemu, ale nie udało mi się Martuni nim zmierzyć, z elektronicznym ledwo minutę wytrzymała, ale mam nadzieję, że dobrze mierzy, bo u mnie oba pokazały dokładnie tyle samo.
patrycja24berlin
dzieki dziewczyny... mierzylam w pupie...mam taki elektryczny z serii Disneya firmy Hartmann.mierzy temperature szybciutko bo w 10 sek... juz mi bratowa mowila ze w pupie jest wyzsza temperatura ale myslalam ze elektryczny to moze inaczej mierzy...
Agaciulka28
Mama czerwcowa `06
Dziewczyny, czy wasze skarby mają takie dni, że mniej jedzą, albo strasznie marudzą? Moja ma dziś drugi raz taki dzień, jadła o 12.30 i do tej pory nie mogę jej wmusić!!
patrycja24berlin
hmmmm...moja niunia to raczej regularnie je...ale czasami zdaza si ze wypije tylko polowe tego co powinna i ani lyka wiecej...wiesz w koncu to czlowieczek co czuje i tak jak czasami my nie mamy ochoty jesc tak i nasze dzidzie maja...mysle ze to raczej normalne jesli nie ma innych przy tym dolegliwosci...
Noemi np dzis to z rana jakas marudna byla..stekala przy tym jak stara babcia..albo cos na podobe jak by kupe chciala...ale po czasie jej przeszlo...i juz smiala sie jak zawsze...dzis ma tez napad na spanie...juz dawno tak nie miala...mysle ze wplyw na humory naszych dzieciatek ma duzo pogoda...
Co mnie bardzo cieszy to to ze od kilku dni Noemi nie je tak czesto w nocy...jak zje o 20,30 to potem dopiero ok 04,00...ale ok 24,00 budzi sie i wtedy daje jej tylko smoczka i dalej slodko lula...i to chyba u Ciebie AGACIULKA przeczytalam ze dajesz w nocy malej smoka albo herbatke... ??? mojej starczy tylko smok..a ja wczesniej dawalam zawsze cycusia... i przebieralam co karmienie... dzieki wam kobity sypiam lepiej od jakiegos czasu... ;D ;D ;D DZIEKI ZE WAS MAM ;D ;D
Noemi np dzis to z rana jakas marudna byla..stekala przy tym jak stara babcia..albo cos na podobe jak by kupe chciala...ale po czasie jej przeszlo...i juz smiala sie jak zawsze...dzis ma tez napad na spanie...juz dawno tak nie miala...mysle ze wplyw na humory naszych dzieciatek ma duzo pogoda...
Co mnie bardzo cieszy to to ze od kilku dni Noemi nie je tak czesto w nocy...jak zje o 20,30 to potem dopiero ok 04,00...ale ok 24,00 budzi sie i wtedy daje jej tylko smoczka i dalej slodko lula...i to chyba u Ciebie AGACIULKA przeczytalam ze dajesz w nocy malej smoka albo herbatke... ??? mojej starczy tylko smok..a ja wczesniej dawalam zawsze cycusia... i przebieralam co karmienie... dzieki wam kobity sypiam lepiej od jakiegos czasu... ;D ;D ;D DZIEKI ZE WAS MAM ;D ;D
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Patrycja ja mierze takim termometrem jak Twoj i radze zawsze mierzyc w pupci. Temp 37,1 to dopiero podgoraczkowy stan a w pupci odejmujemy 4 - 5 kreseczek wiec 37,5 jest ok.
reklama
Agaciulka28
Mama czerwcowa `06
spoko Patrycja, jak coś jeszcze wypróbuje to dam znać
Podziel się: