reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
nie pozwolili mi wejsc jak jej zakładali ale słyszałam ze strasznie płakała a wtedy jeszcze jej sie to wogóle nie zdazało,wiec nie wiem moze dlatego ze była z obcymi bezemnie, ale od razu zrobiła tam siku i przynieśli mi ja juz bez cewnika(serce mi sie krajało jak to słyszałam miałam ochote tam wejsc i zrobic z nimi porzadek)ale mysle ze warto było bo gdyby nie to to musiałaby dostawać przez tydzień zastrzyki

a to cewnikowanie zrobili w normalnej przychodni czy w szpitalu?

z drugiej strony jak sobie przypomne jak mi zakładali cewnik to najprzyjemniejsze to nie było, a co dopiero jak takiemu malenstwu

w szpitalu
dla mnie też nie było to przyjemne dlatego bałam się żeby jej założyli al;e kłucie przez 7 dni też nie było by przyjemne a w dodatku okazało sie że wcale nie było potrzebne
zastanów sie co dla niej lepsze

nie no na pewno lepsze jest to cewnikowanie, niż niepotrzebne leczenie, bez dwóch zdan, tylko sie zastanawiam czy dostane skierowanie na takie coś

a my to musiałyśmy leżęć w szpitalu na obserwacji może to i dobrze bo dzięki temu zrobili wiecej badań ale wtedy to mnie to wkurzało że musimy tam być jak prawie nic jej nie robili

i potem nawet po cewnikowaniu musiałyśmy jeszcze jeden dzień czekać na wynik

Pobieranie moczu do woreczka nigdy nie jest diagnostyczne. Mogloby byc gdyby udalo sie zlapac srodkowy strumien prosto do sterylnego pojemniczka a to wymaga cierpliwosci zarowno dziecka jaki i mamy. Najlepszym wyjsciem jest cewnikowanie i pobieranie moczu z pecherza, tylko takim wynikiem lekarze powinni sie sugerowac no ale jak tu zacewnikowac dziecko w domu ;D

Moj Eliasz przeszedl juz 2 razy ZUM ( zakazenie ukl. moczowego ) i 2 razy bral ZInacef, w tym raz domiesniowo. Teraz czekamy na cystografie, wiec wiem jaki to bol gdy dziecko jest chore, trzymamy kciuki za Otylke !

Ell koniecznie probuj zlapac srodkowy strumien ,jesli juz masz sie meczyc pobierajac mocz wogole to zrob to tak zeby bylo dobrze ;D

reklama
tylko właśnie jak tu złapać środkowy strumień dziewczyny- wydaje mi się to nierealne, ale postanowilam, że jak tym razem znowu coś wyjdzie to poproszę o skierowanie na to cewnikowanie

Do góry