reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

:mad:Dziewczyny to okropne, że takie małe istotki cierpią. Eliaszku trzymamy za ciebie kciuczki z Sandrunią i modlimy się żebyś był zdrowiutki Za Otylkę i Kacperka również.A wy dziewczynki nie martwcie się na pewno wszystko będzie dobrze.Ell Aska i Agusia trzymam kciuki i całym sercem jestem z wami. :-*

reklama
Trzymam kciuki za Wasze maleństwa, napewno wszystko bedzie dobrze, byle do końca 3ciego miesiaca...... Dziewczyny jak wy podajecie Debridat??? Bo Milka odkad karmie ja butelka ma straszne 3godzinne kolki popoludniu i musze jej 3ml tego 3xdziennie podawac tylko ze to strasznie slodkie jest i ona wszystko wypluwa..... Podaje jej Bebilon 1 zwykły i po nim ma takie kolki ale nie wiem na jaki zmienic bo po NaNie ma zaparcia......

dziekuje dziewczynki za wsparcie dzisiaj bylismy u lekarza na kontroli i co sie okazało kacperek nie ma zadnych szmerów w pleckach nie ma tez tempereturki i doktorowa powiedziała ze jest okazem zdrowia stwierdziła tez ze nie ma skazy białkowej i ze tamta doktorowa sie pomyliła bo jezeli dziecko jest na sztucznym mleku to jak ma skaze to sa strupy a nie mała wysypka ale maścią mam smarowac zeby mu to znikło ja podejrzewam ze to jest od wody bo przeprowadziliśmy sie z mężem i jest inna woda u nas tak mu sie zrobiło ale ciesze sie ze wszystko jest wpozadku trzymamy za wszuyskie malenstwa które są chore to jest nie sprawiedliwe ze musza tak cierpiec pozdrawiam

Agusia, super że z Kacperkiem wszystko OK!
Klamka, ja przez pierwsze dwa dni dawałam łyżeczką, i bardzo ładnie wciągała, ale potem nagle jej się odmieniło i zaczęła pluć. Na ulotce jest napisane, że można mieszać z innym płynem, więc ja mieszam z mleczkiem- tylko z małą ilością, żeby na pewno to wypiła- odmierzam debridat, do tej miarki odciągam trochę mleka, mniej więcej do połowy, a potem pakuję Martusi do buzi smoczek od butelki i wlewam do niego- zwykle bez problemu wypija.

reklama
DZIEWCZYNY POLECAM MAŚĆ BEZ RECEPTY "EMLA" MIEJSCOWO ZNIECZULAJĄCY.
Ja zrobiłam według opisu zanim poszłam na szczepionke i Oliwka nic nie czuła, extra, po poprzedniej szczepionce była masakra.

Do góry