reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Witajcie mam problem moja mała od 4 dni nie robi kupki karmię ją piersią pije koperek masuje brzuszek i nic nie pomaga a widze że brzuszek ją boli czy któraś z was podawała coć jeszcze ???Nie chce lecieć do lekarza bo u Nas panuje grypa żołąkowa i nie chce żeby mała chwyciła w poradni !!!Mała nie miała jak dotąd problemów i naraz taki zastój ,niewiem co było przyczyną???Pozdrowionka

reklama
Mamusia nie martw się dziecko karmione piersią może zarówno robić kilka dziennie jak i nie robić przez tydzień i to i to jest w normie tak mi powiedziała pediatra

mamusia, u mnie było to samo i pediatra kazała zamiast koperku podawać herbatke rumiankową, bo podobno na niektóre dzieci działa koperek a na inne rumianek. U mnie pomogło :)

Agaciulka - so lat dla Oliwki, ja tez juz nie moge doczekac sie 3 miesiaca.
U mnie Latwy Plan tez dziala...tzn sen karmienie aktywnosc..Gorzej z karmieniem co 2,5 - 3 gpdziny...a nawet ostatnio pediatra tak polecal, bo Mateuszek pedzi z waga rowno....ale ciezko jest, rowno po 2 godzinach domaga sie cyca...
Mzoe z czasem sie uda...a jak probowalm na poczatku co 3 godziny to mialam piersi jak kamien..
Gluszku jak tam Latwy Plan??
Kiedy Marysi skonczyly sie kolki????

U mnie Oliwka jadła do 2,5 miesiaca co 3 godziny 90-100 ml.
Teraz je równo co 4 godziny 120 ml, między karmieniami herbatke.
Ostatni posiłek o 21, a pierwszy tak o 7 rano. W nocy jak się czasem obudzi to tylko pije herbatke.
GENERALNIE SIĘ WYSYPIAM :)

No ja tez sie wysypiam chociaz karmię piersia - moje malenstwo od 2 tygodni spi od 7 do 8 godzin w nocy:))) Karmie ostani raz ok. 20.30-21, a potem dopiero miedzy 5 a 6:)) ale za to w dzien, jak nie jestesmy na spacerku to mała żada cyca non stop!!!!!!!!!

ell - ale masz cudownie, u mnie rekord to bylo 4 godziny 40 min, jednorazowy..a standart to jest pobudka co 2-3 godziny w nocy....Mam nadziej ze sie to zmieni w koncu na korzysc...

to i ja należę do szczęściarek, których dzieci dają sie wyspac- zdrarzają sie nawet ...7 godz odpoczynki:)

reklama
u mnie podobnie jak u Ell rekord to 7,5h a tak przeważnie to 6,5 potem karmirnie 20min i znowu 4h snu ale w dzień to cały czas przy cycu( no prawie)

Do góry