reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Dziewczyny mi jeszcze Pani doktor powiedziała, że 50% niemowlaków ma infekcje układu moczowego, a wiadomo nieleczone infekcje są czesto przyczyna wszelkich choróbsk związanych z nerkami, tak więc tak jak pisala Asia warto zrobic od czasu do czasu badanie moczu i spac spokojnie.

reklama
U Eliaszka stan zapalny pochodzi z wewnatrz, wydaje sie ze mocz sie cofa z pecherza do przewodow moczowych w przeciwna strone tzn zatrzymuje sie tam gdzie nie powinien.
Ell to dobrze ze nie antybiotyki domiesniowo ;)

Witam dziewczynki moj maluszek ma niestety skaze białkowa byłam z nim w poniedziałek u lekarza i przepisała mi jakas maśc na buzie i miałam czekac az mu sie nie pojawi więcej tyk krosteczek dzisiaj od 2 w nocy maluszek był starsze nie spokojny ok godz 11 zmierzyłam mu tempereturke i miał 37,5 pojechaliśmy do lekarza a ona powiedział ze słyszy jakies szmerki w pleckach czekamy do piątku i mamy pojść na komtrole oprócz tego wyskoczyły mu krostki na brzuszku mam recepte na mleczko dla alergików ale poczekam do piątku co powie mi doktorowa czy to dalszy rozwuj skazy czy coś innego przestraszytłam sie bo nie mogłam uspokoić maluszka martwie sie co powie mi pani doktor w piątek czy te szmerki to cos powaznego mam nadzieje ze nie zapalenie płuc :( :( ale maluszek nie kaszle podejrzewała jeszcze zapalenie ucha ale kacper nie budzi sie z krzykiem w nocy i da sie dotknąc do uszka wiec chyba to nie to ale powiedział ze jak bedzie sie taka temperetura utrzymywac to mam pojechac na niekłańską do szpitala i zrobic badanie zeby to wykluczyć boje sie o niego tak długo sie o niego staralismy a teraz on musi tak cierpiec  :( :(

jejku Agusia tak mi przykro...mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...to takie niesprawiedliwe ze takie bezbronne male kruszymki ktore dopiero co przyszly na swiat musza stykac sie juz z ta gorsza strona naszego zycia...Agusia zapytaj sie o masc ECURAL ja ta mascia wyleczylam swoja alergie...sa rozne rodzaje tej masci..ja chyba dostalam ta najsilniejsza...bo wnikala w krew i zatrzymywala chormon wzrostu...bardzo zadko podaja ja dzieciom...ale jak juz mowilam sa rozne rodzaje tej masci...ja ja dostalam kiedys od kuzynki z niemiec...walczylam z alergia (mleko,zboza,cytrusy,fenol,laktoza,orzechy i kilka innych) przez prawie 18 lat..(przebylam dluga droge po roznych lekarzach i smiesznych "odczuleniowcach").A alergia objawiala sie jasnymi luszczacymi sie plamami na skorze ktore straszniue swedzialy,ja to drapalam i robily sie strupy i leciala ropa...co powodowalo ze bluzki przyklejaly mi sie do raki...bo najczesciej mialam to cholerstwo w zgieciach rak...zdazalo sie ze nadrywaly mi sie uszy... zyczymy z Noemi duzo zdrowka Twojemu skarbowi a Tobie i tatusiowi duzo sily i cierpliwosci...

Agusiu życzymy Kacperkowi szybkiego powrotu do zdrowia, moja za to właśnie miała chlustajace wymioty po raz pierwszy, nie wiem teraz czy to z powodu infekcji układu moczowego, czy reakcja na lekarstwa. W każdym razie takiego czegoś wczesniej nie miała nigdy- zwymiotowala wiecej niż ja kiedykolwiek, przerażajace- teraz nie wiem czy ją nakarmić bo płacze głodna, czy przetrzymać- najlepsze jest to, że ja się przeraziłam, a ona po zwymiotowaniu smiała się przez 15 minut.

reklama
Moje malenstwo na szczescie wczoraj zasnęło bez powtórnego jedzenia ufff , teraz ja nakarmiłam, obudziła się jednak chyba z głody godzine wcześniej niz zwykle. Wpadłam na babyboom bo musze odczekac az tak porzadnie zasnie, poki sie rusza i wierci zawsze jest ryzyko powtórnych wymiotów i tym samym zakrztuszenia sie.

Do góry