reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

witam wszystkie mamuśki,

nadrobiłam wątek:-) więc teraz będzie mi łatwiej być w temacie.
Od niedzieli jesteśmy już w domku, teraz najważniejsze jest przybieranie na wadze, więc budzę małego regularnie żeby okres pomiędzy karmieniami nie przekroczył trzech godzin. Na razie karmię go piersią i mieszanką, ale mam nadzieję, że zostaniemy przy samej piersi. Musi mi się tylko laktacja zwiększyć. Z dnia na dzień jest lepiej więc może się uda.
Zgadam się, że za wszelką cenę trzeba próbować naturalnego karmienia i robić wszystko, aby dziecko jadło tylko nasz pokarm U nas też łuszczy się skóra, ale to normalne i oprócz oliwki Bambino i Bepanthenu niczego nie stosuję.
Oczka przemywam solą fizjologiczną i jest troszkę lepiej.
Przed nami sporo badań, bo u małego rozpoznano hipotrofię i kontrola wagi. Jestem dobrej myśli i Bogu dziękuję, że urodził się te 13 dni przed terminem, bo mogło być jeszcze gorzej.

reklama
WolfiA dzieki za pocieszenie. Wczesniej maly budzil mi sie co 2,3 h teraz cos sie zmieniło.

Meldujemy sie po wizycie u pediatry. Jesli chodzi o to nieszczesne charczenie, to lekarka powiedziala, ze to normalne, bo wydzielina splywa z noska niżej, jak dziecko zacznie siedziec to wszystko sie unormuje. Powiedziała, ze mogę sobie kupic strimar aspirator do noska.
Aptekaon-line: STERIMAR BABY AEROZOL DO NOSA 50ml
NAJWANIEJSZA JEST WAGA :D MALY W 5 DOBIE ZYCIA WAZYL 3 KG, TERAZ PO 19 DNIACH WAZY 4370!!!!!!!! Pediatra powiedziała, ze bardzo dobrze przybral na wadze, troche wiecej niz przecietnie. Srednio dziecko przybiera ba wadze 800 g miesiecznie, a moj Synus 1300 w 3 tyg. :D ciesze się bardzo, bo wiem, ze moj pokarm jest wartosciowy i dobrze go karmie :)

Dostalismy tez skierowanie na USG stawu biodrowego za darmo :) JEstem baaardzo zadowolona z tej Pediatry. Super babeczka! :D

Pediatra powiedziała, ze bardzo dobrze przybral na wadze, troche wiecej niz przecietnie. Srednio dziecko przybiera ba wadze 800 g miesiecznie, a moj Synus 1300 w 3 tyg. :D ciesze się bardzo, bo wiem, ze moj pokarm jest wartosciowy i dobrze go karmie :)

No to już wiesz dlaczego budzi się teraz częściej na jedzonko;-) Super, że tak ładnie przybrał i że jesteś zadowolona ze swojej pediatry:tak:

Mój Oliver w ciągu dwóch tygodni przybrał 700g, więc też nie narzekam;-)

Jestem już w domku ..czujemy się dobrze mała jest słodka ...dała mi popalić w nocy ...w szpitalu temperatura dochodziła do 26 stopni :szok:mała była non stop na cycu ...myślałam że mi odpadną :-D... Całuje Was .....później dam jakieś fotki

Habcia ten roztwor jest naprawde dobry +frida.Ale te wasze dzieciaki rosna:tak:Moje tez,ale u mnie w brzuchu,dzieki czemu ledwo laze:-:)rofl2::baffled:,turlam sie.
\Ja juz wiem,ze o skierowanie na stawy bede musiala stoczyc walke,bo tutaj nie robia tylko mierza centymetrem nogi.

jeszcze dodam, ze moj Kochany synus ochrzcił nawet lekarkę. Osikał ja cała hehe. On uwielbia sikać jak mu sie pampersa sciagnie. Tym sposobem wszystkie przescieradla zmoczyl i spi teraz na pieluszce, bo reszta sie suszy.

My byłymy w pon u pediatry, w sumie tylko po skierowanie na USG bioderek, bo z powodu kolejek juz małą już zarejestrowałam zaraz po wyjściu ze szpitala i w termin ledwo sie złapałyśmy :dry: Zuzka przybrała w dwa tyg 400g i teraz waży ok 3,5kg :tak:
Nie dajemy się kolce - masujemy i leżymy razem - pomaga :-D w sensie pomogło i mogę pisać bo moja córcia zasnęła.
antar nie przejmuj się twoja Zosia to i tak dzielna dziewczynka, a ty supermamą, ja dzis też się nanosiłam, nabujałam az w końcu M zauważył, że małej do oka wpadł paproch jakiś, po wyjęciu już było troszkę lepiej

Habciu wow!!! Super waga! Widzisz, nie potrzebnie się martwiłaś :-) Pokarm masz I klasa, tylko wiary we własną mleczarnię Ci brak. ;-)

Wolfia, Zuzia Fiona ma zieloną ta ropkę więc to infekcja bakteryjna, nie zatkany kanalik. Wymaz nam pobrała położna, ale normalnie robi to GP. Łaski nie robią, trzeba wykluczyć przeciez bakterie. Inga miała to samo i pediatra (w Pl) nam ciągle inne kropelki dawała az się wkurzyłam i poszłam do znajomej oklulistki. Wymaz wykazał obecność gronkowca złocistego, na szczęście dobrze dobrała nam antybiotyk i szybko wyleczyliśmy oczko.

Dziewczyny, Wy nie szalejcie tak z tą fridą bo jeszcze dzieciom śluzówki pouszkadzacie. Jej sie nie stosuje profilaktycznie tylko do odtykania zapchanego glutkami noska jak się dziecko dusi bo nie ma jak oddychać.

Dziewczyny wlasnie bylam w aptece zeby kupic jeszcze pare rzeczy dla malego i poprosilam o spirytus do pielegnacji pepka (kikutka). a aptekarka dala mi pioktaninę!!!Dopiero w domu zobaczylam.... To dobrze??? tez dziala???? Jak mam to stosowac???? Czy moze jednak lepiej kupic spirytus 70 %?
Też jest dobra.:tak:

Jestem już w domku ..czujemy się dobrze mała jest słodka ...dała mi popalić w nocy ...w szpitalu temperatura dochodziła do 26 stopni :szok:mała była non stop na cycu ...myślałam że mi odpadną :-D... Całuje Was .....później dam jakieś fotki
Huurraaaa . Witamyyyy :-)

reklama
Dziewczyny, Wy nie szalejcie tak z tą fridą bo jeszcze dzieciom śluzówki pouszkadzacie. Jej sie nie stosuje profilaktycznie tylko do odtykania zapchanego glutkami noska jak się dziecko dusi bo nie ma jak oddychać.
A\ kto szaleje?:-) i jeszcze z frida?:rofl2::-D
MonikaWroclaw-pewnie jest dobra ta pioktanina,bo wysusza ale ona chyba barwi na niebiesko z tego co pamietam.Nie wiem jak to do kapieli sie ma i potem do farbowania ciuszkow.Spiryt chyba lepszy.

Do góry