reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
jolek u nas za każdym razem przy wyżynaniu się zębów jest katar, a za pierwszym razem, to był na prawdę mocny, że przez kilka nocy spałam z małą na siedząco.
ana zdrówka dla Gaba.
Mysia, może rzeczywiście mały przeżywa w nocy wrażenia z dnia, a może tak jak już pisałam, nie rozładowuje swojej energii i stąd to pobudzenie w nocy. chyba pozostaje Ci to przeczekać, albo spróbować z tym przetrzymaniem.
Ja w sumie też jestem zmęczona, bo mała może ma tylko 2 pobudki, ale za to usypianie trwa godzinę. I chyba też muszę zacząć karmić wieczorem z łyżeczki, a nie butlą i żeby sama zasypiała w łóżeczku. Tylko, że od kiedy ma 1 drzemkę w ciągu dnia, to o 19 jest juz tak zmęczona, że zasypia przy butli praktycznie, więc nie wiem czy będzie miała siły na jedzenie z łyżeczki :sorry2: Poza ty z jedzeniem w ciągu dnia jest ostatnio masakra. Niby chce jeść, ale po 2 - 3 łyżeczkach interesuje ją wszystko dookoła i co chwila co innego. Ile muszę się nagimnastykować by zjadła jeszcze trochę... Ostatnio nawet banana nie chciała :szok:
A jeśli chodzi o chodzenie, to jestem zdania takiego jak większość - nic na siłę. Dziecko samo znajdzie moment by zacząć chodzić. Moja panna dziś coraz częściej puszcza się i pokonuje na nóżkach drogę do namierzonego punktu, a radochę ma przy tym niesamowitą :-D Poza tym wczoraj nauczyła się dmuchać w piszczałkę by ta piszczała :-D No i przebiła się druga górna 1.

No a mnie Maciek juz spi 2h :shocked2: wczoraj tez zrobil taka popoludniowa dluga drzemke :sorry2: jestem pod wrazeniem bo to nie w jego stylu :no:

Mój przy dolnych jedynkach również miał katarek. Dzisiaj pojawił sie kaszelek i katarak - zastanawiam sie czy to moze od zabków!Bylismy u lekarza i stwierdzil ze na oskrzelach nic nie ma, ale strasznie kaszle. Co dawałyscie maluszkom na kaszelek?

Mój przy dolnych jedynkach również miał katarek. Dzisiaj pojawił sie kaszelek i katarak - zastanawiam sie czy to moze od zabków!Bylismy u lekarza i stwierdzil ze na oskrzelach nic nie ma, ale strasznie kaszle. Co dawałyscie maluszkom na kaszelek?

halmarta my przy ząbkach mieliśmy tylko katarek, ale jak mały był przeziębiony to dawałam Pulneo na kaszel.

Agniesia to możemy sobie dzisiaj podać ręce. Ile ja się nagimnastykowałam, żeby mi zjadł choć trochę zupki. Zjadł mi pół miseczki, a zajęło mu to pół godziny. A jak mu dam coś z drugiego dania to weźmie do buzi, wyjmie rączką i rzuca psu na podłogę:baffled: to samo jest z kanapkami. :baffled:

Ana zdrówka dla Gabrysia:tak:
Halmarta mi na kaszelek lekarz kazał dawać prawoślaz

A my mamy już 12 ząbków:tak::tak::-)
Gabrysiu szybciutko zdrowiej:tak:
Halmarta mi lekarz kazała dawać na kaszel Mucosolvan. Jest bardzo dobry:tak: Wika ma teraz też kaszel i katar, ale to od ząbków bo widzę już przebijając się czwórki na dole:szok:
Paulusia2209 :szok::szok::szok: 12??? To ja myślałam, że to my rekordzistki z 10-cioma ząbkami, a wy macie 12!!! N nieźle, ale Wika podejrzewam, że w tym tygodniu dogoni Was:-D Ma taki ślinotok że bidulka w śliniaczku musi chodzić.
A mam pytanie. Czy Wasze dzieciaczki w dalszym ciągu biorą wszystko do buzi do gryzienie? U Wiktorii to jest coś strasznego:wściekła/y:

reklama
Witajcie, prosze o poradę :(
Mała dostała kataru tydzień temu. Już nieby nie ma ale przy karmieniu piersia i jak śpi słychac charczenie :( czy wszystko ok? Przejdzie jej to czy to jakies powikłanie?Nasz pierwszy katar...​

Do góry