reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Inuś u nas Zosia lepiej spała jak zasnęła sama w łóżeczku jak zasneła mi przy cycusiu to było więcej pobudek
teraz raczej przesypia nocki dopiero koło 5-6 budzi się na karmienie jak się obudzi prędzej to dostaje trochę wody przytulę chwilę i śpi dalej

wiem że u nas przetrzymywanie jak jest naprawdę głodna nic nie daje:no: napije się wody a potem się kręci w łóżeczku i popłakuje i nie zaśnie

w tamtym tygodniu mieliśmy 2 razy taką sytuację że w dzien mało jadła bo mielismy gości i nie miała czasu:happy2: trochę zupki tylko i trochę ziemniaczków oczywiście kawałek ciasta :crazy: zjadła ale to za mało jak na nią i potem przed 2 w nocy pobudka była i zasneła dopiero jak wypiła 150ml mleczka

reklama
Widze,ze moj mlody jako jeden z niewielu forumowych maluchow tak czesto budzi sie w nocy:confused: wydaje mi sie,ze wyeliminowalam wszystkie rzeczy,ktore mogly by mu utrudniac spanie,moze to natlok wrazen,a moze jeszcze cos innego Pozostaje mi tylko uzbroic sie w cierpliwosc i przeczekac ten trudny okres:happy2:

Z tego co przeczytalam to u niektorych z was nocki wygladaja super,a u nas wrecz przeciwnie:-(mlody wciaz budzi sie kilka razy w nocy i trudno go uspic Czuje sie jak bym miala niemowlaka,czasami brak mi juz sil i cierpliwosci Prosze poradzcie mi jak mam nauczyc moje dziecko przesypiac cala noc Wiem,ze ten temat byl juz kiedys poruszony,ale nie dokopie sie do tego:sorry2:Moze macie jakies sprawdzone metody

Inuś przetrzymanie płaczu napewno pomaga ale serce się kraje. Ja napiszę ci jak ja to wymysliłam. U nas było usypianie przy mnie na naszym łóżku, bez lulania ale za to z głaskaniem. Trwało nieraz i godzinke, potem zawsze pobudka po 3 h, i cyc, potem ok 4 cyc, 6, 7 cyc i 9 cyc i pobudka.
Teraz zastosowałam narazie samousypianie w łóżeczku.
Pisałam o tym, że 1 dzień płacz ponad godzinę, głaskałam, przytuliłam, nie wyciagałam, odchodziłam na pare minut, zasneła zapłakana, zachrypnieta.Na 2 dzien nic ...zero płaczu, zaneła po 20 min. Teraz minęło ok 1,5 tygodnia, zasypia nawet po godzinie w łózeczku ale nie płacze, bawi się, potem chce aby ja pocałować i beirze swoja przytulankę i śpi.Płacz był tylko raz, 1 dnia.Dlatego nie można się poddac.
Teraz budzi się raz ok 2 i dostaje smoka, potem ok 4 tez smok, potem po 6 do łozka na cyca i spi z na,mi do 9.
Kładzie się ok 22.
Chcę wyeliminowac cycanie do 6 ale nie chce robic tego drastycznie....narazie kilka dni idzie dobrze.

Inuś a jak Jaś usypia? Pewnie jest usypiany dlatego sam nie umie potem zasnąc....to jest własnie to...

Habciu ja przebierałam za diabełka, różki robiłam tak, że naszywałam na czepek czarny taki basenowy ale mozna tez kupic, ogonek sama tez zrobisz. Strój czarno czerwony, buzię pomalować, ja jeszcze trójząb z kartonu robiłam.
Mysia! Jak chcesz to zaglądnij na strone 875. Tam opisałam jak zrobić żeby dziecko przesypiało całą noc. Daggy75 częściowo zastosowała tą metodę z tego co pisze i też widzi efekty. Wika przesypia mi noce już około 2 m-ce:tak:, a wcześniej budziła się nawet do ponad 10 razy:szok:. W między czasie Wice wyszła dolna dwójka i dwie czwórki górne przez które gorączkowała, miała katar, w dzień była marudna, ale w nocy spała bez problemu:-). Przeczytaj i zastosuj tą metodę. Powodzenia

kasha wchodze w podany przez ciebie link i ten plik nie istnieje,a szkoda bo chcialabym poczytac wiecej na ten temat...

Mysia mój tez sie budzi w nocy,ale jak daje mu mleczko to dalej spi. Dawałabym mu wody ale w dzien nie chce mleka wiec pozostaje mi wstawac.

zgadzam się, ta książka jest super
jakieś pół roku temu jak większość dzieci ładnie spała na forum to ja wstawałam do Kaliny co pół godziny. W książce jest wiele fajnych rad aczkolwiek uważam iż są w niej błędy, które wyszły u nas w praktyce.
A pozwalanie się wypłakać dziecku rzeczywiście pomaga.

Mysiu Gab tez se budzi wiec nie pomoge o prawda nie tak wiele razy jak Gracjan po prostu raz ma lepsze nocki raz gorsze

A u nas chorobowo wszyscy sie zalatwilismy Gabrys sobote i niedziele goraczkowal w nocy z niedzieli na poniedz nie mial juz goraczki ani zadnych innych objawow wiec myslalam ze tak sie to skonczy a dzis boze charczy kaszle pedzimy do lekarza:dry:

reklama
Do góry