reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

dostałaś skierowania na te testy? gdzie to się robi?

Ja dziś zauważyłam u Maksia takie wypieki na policzkach i delikatne krostki. Obawiam się, ze winowajcą jest mleko krowie. Zmian innych brak.

Skierwowania nie mialam bo wiarygodne testy skorne wychodza dopiero w 3 roku zycia , ja bylam z Gabrysiem na wizycie u pediatry ktora prowadzi niekonwencjonalna metode wykrywania i leczenia alergii za pomoca elektroimpulsow czy jakos tak niestety nie wiem dokladnie jak sie ta metode i urzadzenie ktorym dysponuje nazywa

reklama
Ana o rany super sprawa!!!My już od kilku miesięcy na slepo szukamy winowajców jej buzi i brody. I szczerez mowiąc chyba ograniczę jej dietę do marchewki, kurczaka i ryżu i zacznę stopniowo wprowadzać nowe produkty, bo juz sie zamotałam w jej diecie. Najgorsz ejest to że ja ani razu nie pozwolilam sobie na wyskok, wszystko wedlug zaleceń i schematupamiętając że mam malego alergika. A i tak klops

Antar jesli u Gabrysia zadziala zapytam co to za metoda , mysle ze bez problemu znajdziesz kogos w Warszawie kto sie tym zajmuje :tak:

A ja mam takie pytanie czy ktores dziecko ma jeszcze nie zarosniete ciemiaczko bo Gabrys ma dosc duza dziure i mam wrazenie ze nic sie nie zmiejsza
No a my od 5 rano na nogach :dry:

ana545 - my mamy wielkie ciemiączko :)) Ostatnio jak byłam u pediatry pytałam, czy mam się o nie martwić i powiedziała, że nie :) Ciemiączko ma jeszcze czas - do 18 miesiąca! tylko u nas w ogóle się nie zmniejsza ;-) ale martwić będziemy się później. Za pół roku.

Mój tydzien temu rowniez mial poliki zarumienione, obawiałam sie ze to skaza białowa, a do tego delikatna kaszka na policzkach. Od razu umówiłam sie do pediatry. Stwierdził ze moze to byc uczulenie na kosmetyki, proszek czy perfumy.Przepisał masc + kremik zrobony w aptece i mu po 2 dniach rumience zniknely ale kaszka powoli schodzi

reklama
habciu Niko też dzisiaj takie miał .Rano dałam mu jajko gotowane , a po południu byłam na dworze i też się zastanawiam, czy od jajka czy od mrozu?
Kajce jak dalam cale jajko dostala czerwonych plamek na buzi ...ale u Ciebie moze to byc mroz! W Polandii jest zimno brrr!;-)

Mam koleżankę, której synek ma skazę białkową i ona nie daje mu wołowiny, bo wg niej w mięsie też jest białko i jej mały z mięs je tylko drób.
Wolowiny ani cieleciny nie podaje sie przy skazie!!!... na margaryne nie nie powinien byc uczulony(chyba ze jest to mix z maslem). Zwroc uwage na chleb jaki dajesz tam tez jest ukryte mleko;-).
Ja powoli wprowadzam cos z nabialu np. dalam spagetti carbonare z mlekiem i serem (sloiczek) i raz byla zielonka kupka - objawow skornych brak! :)
Powolutku malymi kroczkami i bedzie gicio! Wyrosnie z tego! Wiem na pewno ,ze nie moge zakladac jej sztucznych poliestrowych tlkanin ...wtedy przesusza sie jej skora i robia sie rozowe plamki...w szczegolnosci jak jest za cieplo:tak:. Ulinka uwazaj rowniez na ryby,orzechy, bialko jaja !to rowniez sa silne alergeny.

Najgorsz ejest to że ja ani razu nie pozwolilam sobie na wyskok, wszystko wedlug zaleceń i schematupamiętając że mam malego alergika. A i tak klops
Nie zawsze uczula jedzenie to najbarzdiej podejrzane :sorry2:..czasem moze to byc zwykla marchewka. Mowilas ,ze jesz duzo ryb? To jest silny alergen! Moze to jest przyczyna?. Masakra z tym zarciem:baffled:. Ale zycze antarku powodzonka w szukaniu:-)
Ana trzymam kciuki!
Ardzesh ...a dajesz wit. D3? Czasem jej niedobor spowalnia zrastanie sie ciemiaczka , ale to ustala pediatra , jesli Ci powiedziala ze oki ..to chyba nie ma sie czym przjmowac;-)
Habcia ..jak sa krostki i szorstkie rumience ....to stawiam na mleko ,a nie na mroz :no:. Moze za duzo mu podalas ostatnio?

My mamy dwie jedyneczki u gory!!! :-) Dwojki beda lada chwila, moze niedlugo skoncza sie nocne pobudki:dry::-pW koncu uffff!

A z kotami to smyrajcie mi na inny watek ..bo jak czytam to nie wiem ..czy kot ma skaze czy uczulenie na pylki ...:-p;-)

Ostatnia edycja:
Do góry