reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Nimfi napisalam tak "czytamy" :-D a wiadomo czytamy jak i Wy ;-) wyrywanie krecenie sie po minucie ja czytam a on juz z parapetu zwala rzeczy ale probowac zawsze mozna

Ala mam kurde problem bo odkad po czytaniu dziecie zasypia pieknie od kilku dni budzi sie okolo 3.00 w nocy i buszuje o co chodzi :confused: w dzien spi ok 2,5 - 3 godz maxs wiec chyba nie za duzo wieczorem juz jest bardzo zmeczony a jednak budzi sie HELP niech to minie bo dzis moj M musial z Gabem wstac bo ja po tej nocy nie moglam rano nawet malym palcem ruszyc:dry:

Agniesiu a nasze dzieci zgadaly sie - przysiegam , Gabrys robi brzydkie kupy i jest w ogle marudny nie do poznania i ostanio dopatrzylam sie jakiejs zmiany w wygladzie albo oczy albo nie wiem co i tez chcialam do lekarza isc

Ale potem obserwuje go w ciagu dnia jak sie bawi smieje i stwierdzam ze chyba nic mu nie jest jakas transformaje przechodzi synek a mi sie zdaje ze cos nie tak - chyba dojrzewa po prostu wyrasta z niemowlectwa nie wiem jak to zwac :-)

Zdrowka babeczki dla Was i maluszkow :tak:

reklama
.Obawiam się, że mamy z czymś innym problem, dlatego w poniedziałek idę z małą do lekarza. Od kilku dni problem z jedzeniem, wczoraj cały dzień tylko na mleku i to w porze obiadowej podałam przez sen - wypiła 150ml, a dziś wielkie zielone kupsko. Marudzenia dziś nie było, ale pojawiły się sińce pod oczami i boję się, że może dopadła ją anemia :no: Poza tym bardzo niespokojna jest przy zasypianiu. Walczy ze sobą i jak tylko oddalam się od łóżeczka to płacz okropny (nigdy nie było tego problemu). Gdy ją kładę do łóżeczka to przekręca się na brzuszek i nogi podciąga wysoko do klatki piersiowej i rączki układa wzdłuż tułowia. Nie wiem co się z moją kruszyną dzieje, ale nie podoba mi się...

Agniesia , a czy to nie jest czasem sprawka glutenu???
Moze odstaw na 2 tyg. ?
Popytaj lekarza , pewnie lepiej Ci doradzi :-)
Trzymam kciuki;-)

powiedzcie mi proszę, od czego zacząć najpierw, od zasypiania w łóżeczku, czy od przestawienia na mleko modyfikowane? Ale jak teraz zabkuje to chyba nie jest najlepszy moment? Chociaz ona prawie cały czas ząbkuje, już 8 ząbek idzie...

Agniesiu a nasze dzieci zgadaly sie - przysiegam , Gabrys robi brzydkie kupy i jest w ogle marudny nie do poznania i ostanio dopatrzylam sie jakiejs zmiany w wygladzie albo oczy albo nie wiem co i tez chcialam do lekarza isc

Ale potem obserwuje go w ciagu dnia jak sie bawi smieje i stwierdzam ze chyba nic mu nie jest jakas transformaje przechodzi synek a mi sie zdaje ze cos nie tak - chyba dojrzewa po prostu wyrasta z niemowlectwa nie wiem jak to zwac :-)

Zdrowka babeczki dla Was i maluszkow :tak:
A widzisz mam takie same odczucia, bo dziś na przykład wszystko w jak najlepszym porządku, oprócz nocy, gdzie ponad godzinę od 3.40 nie spała i zasnęła dopiero jak dałam jej butlę z mlekiem - drugą, bo pierwszą opędzlowała już o 0.30. Wstała o 7.40 i od rana ma rewelacyjny humor, pięknie bawi się nawet sama, ma apetyt. Sama więc już nie wiem co i jak, ale pójdę do lekarza, bo lepiej wszystko sprawdzić.
Lajfik kurczę no wiesz nie wiem czy to gluten. Ogólnie miałyśmy problem z jego wprowadzeniem, ale się unormowało i już nie było z tym problemów. Jednak nadal daję jej małe ilości. No cóż może jutro się dowiemy.
femme ja podczas ząbkowania odpuściłabym jednak jakieś zmiany, no chyba że nie przechodzi tego jakoś bardzo źle.

my też pochorobie jesteśmy, mała juz oki dziś w nocy znów mega kręcenie i płacz przez sen i po poludniu znalazł się winny druga jedynka nam się pojawiła u góry więc hurra:)
oby teraz troszeczkę spokoju było bo ostatnie tygodnie były ciężkie z tym marudzeniem

agniesia wybierzcie się do lekarza le;piej niech sprawdzi co jest na rzeczy szkoda żeby Wercia się męczyła

U nas rumience znikaja i pojawiają się, do tego ma drobne rostki. Jutro do lekarza z tym ide. Obawiam sie tylko ze moze to byc skaza białkowa.

Górnych jedynek dalej nie widać, przestałam juz codziennie je sprawdzac.

Wszystkim chorym duuuużo zdróweczka życzymy:tak::tak::tak:
Elunia Gratulujemy kolejnego ząbka:tak::-)
Nam też dziś 9 ząbek wyskoczył i kolejny idzie ale jakoś tak dziwnie bo mamy 1 i 2 a teraz czwórki idą a trójek nie widać.

reklama
Do góry