reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Witam mamuśki. Swieta, świeta i po swietach.

Mój malutki coś dzisiaj dostał gorączki, podałam mu czopki i zasnąl, ale strasznie marudny jest. Mam nadzieje ze to od ząbków jest a nie przeziębienie.
Nasz mały spi w swoim łóżeczku o początku, wolałam go nie przyzwyczajać, chociaż czasami miałam ciężkie dni i musiałam go d nas zabrać;)

elunia r. moja Zosia też jest zółta na twarzy :baffled: jak zauważyłam to się wystraszyłam potem właśnie pomyślałam o marchewce i po odstawieniu już jest lepiej.Ale może jednak zrobię badania:baffled:

Zosia nie miała żółtaczki.

halmarta albo trzydniowka :tak: moj przechodzil to w Świeta i przez dwa pierwsze dni tez myslalam ze to od zabkowania (goraczka, brak apetytu, biegunka) ale jak mu wyszla wysypka na trzeci dzien to juz wiedzialam ze to trzydniowka :tak: zdrowka dla Was!

A ja znalazlam prawdopodobnego winowajce wysypki :)) yupiiiiiii!!!
Najpierw zaczela sie pojawiac na nozkach..potem na ramionkach..ja tu szaleje z jedzeniem, kremami i nie wiem o co chodzi, a prawdopodobnie to od cebionu multi...zalecono nam po wyjsciu ze szpitala podawac...mamusie jesli ktoras z Was podaje to wezcie to pod uwage...cebion zwykly podobno nie uczula..multi ma olejek pomaranczowy w skladzie. No i teraz od kilku dni pijemy rano tran.

a ja nie wiem czy u nas ta gorączka przed świętami to była trzydniówka:confused::confused: młody niby miał gorączkę niedziela, poniedziałek, wtorek, trochę biegunkę chyba nawet. i w czwartek wysypkę. tylko że wysypkę to tylko ja widziałam, albo chciałam widzieć:zawstydzona/y:;-) więc już sama nie wiem, ale mąż to nawet kupy w pieluszce nie zauważy a co dopiero wysypkę:-p

Anius u nas wysypka tez byla niewielka, z dosc jasnych czerwonych plamek i tylko na brzuszku i plecach, ale z tego co czytalam na temat trzydniowki to moze wlasnie tak byc. No i kazde dziecko inaczej ja przechodzi... goraczkowac mozna od 2-5 dni a wysypka pojawia sie na koniec i moze zejsc po kilku godzinach albo po kilku dniach :tak:

U nas malutki coraz lepiej. Byłam z nim u lekarza dodatkowo zadzwoniłam do pediatry. Podaje mu nurofen w czopkach a jak pojawi sie gorączka to paracetamol. Mierzyłam mu 2 godz. temu to miał 36,6. Teraz spi wiec zobaczymy. Dodatkowo lekarz zapisał syropek którego nie chce pic. Spróbowałam go i wcale sie nie dziwie ze tego nie chce pic.

u nas nie jest za ciekawie. Maksiu przez tydzień dostawał antybiotyk w końskiej dawce na oskrzela, dzis bylismy u lekarza i okazało się, że piszczy mu w oskrzelach, cieżko mu oddychać. Ma zwężone oskrzela :( mamy dalej podawać antybiotyk i stosować inhalacje. Wypożyczyli nam specjalny sprzęt do inhalacji. Od razu go inhalowali u lekrza i Pani doktor go zbadała to pomogło. W poniedziałek kontrola. Bogu dzięki, że nie przeniosło się to na płuca. Gdyby to nie pomogło to szpital...

reklama
Do góry