reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Pewnie, ze wszystko mozna zwalic na zabki:tak: ale jak Adasiowi wychodzila prawa 2., to mial bardziej czerwony prawy policzek, a teraz szykuje sie cos z lewej strony. Tez sie nad tym kiedys zastanawialam i co chwile mierzylam malemu temp., ale pozniej w necie trafilam na jakis artykul i wszystko sie zgadzalo.:tak: Ale np. mlody nie goraczkuje przy zabkach, z reszta (znowu tfu tfu, wybaczcie:-p) nie mial jeszcze goraczki.:-)

Ewelinka, gratki dla Blaneczki!:-):-):-)

reklama
wielkie gratki dla Blaneczki :-)

maltanka, niedoprecyzowałam z tym mlekiem - chodzilo mi o zwykly Bebilon, sorka...tego krowiego nie podaje i raczej długo jeszcze nie bede, bo lekarze mówią że to jeden wielki syf. sery i jogurty są jak najbardziej ok.

gratulacje dla Blaneczki za zębolka!

maltanka, niedoprecyzowałam z tym mlekiem - chodzilo mi o zwykly Bebilon, sorka...tego krowiego nie podaje i raczej długo jeszcze nie bede, bo lekarze mówią że to jeden wielki syf. sery i jogurty są jak najbardziej ok.

no właśnie tak mi coś nie pasowało z tym mlekiem. my sery i jogurty już jemy.
kiedyś czytałam, że dziecko do ukończenia 3 lat najlepiej żeby piło mleko modyfikowane.

a mi Hubert zrobił dzisiaj pobudkę o 3.00:crazy: M go nosi na rękach 20 minut, usnął odkłada go do łóżeczka a ten otwiera oczy i "iiiiii" do niego. aż się zaczęłam śmiać na głos. nie mogę już z nim, jak można wstać w środku nocy jak jest jeszcze ciemno i mieć ochotę na zabawę:confused: o 5.00 jeszcze usnął i wstał o 7.00. M poszedł do pracy wzięłam go do siebie, a za łóżkiem mam szafkę z książeczkami, mały odwrócił się sięgnął i dał mi, książeczkę (ostatnio czytamy taką o zwierzątkach z wierszykami). przeczytaliśmy całą, a mały siedział i słuchał, jak nigdy.

czy wasze maluchy też tak wstaję, że obudzi się i od razu na nogi. mój Hubert aby otworzy oczy, od razu siada i wstaje. nie poleży nawet minuty.

Ostatnia edycja:
gratulacje dla Blaneczki za zębolka:tak:
No i dużo zdrówka dla chorowitków:-).
U nas też poliki czerwone i do tego kupy śmierdzące i rzadkie, ale w sumie myślałam że to po pomarańczu:eek:, a to może faktycznie i zęby się przyczyniły.
Maltanka my też się dziś 'bawiliśmy' od 3 do 5 :confused2:, ale później na szczęście królewicz spał do 8:tak:. A jeśli chodzi o wstawanie to Bartek wstaje nawet z zamkniętymi oczami - najpierw wstanie na nogi a później się budzi ;-).

a u nas dzisiaj niespanie od 22 do 1:eek: miałam nadzieję, że może rano odeśpi, ale gdzie tam:sorry: ja już nie wiem o co jemu chodzi, kolejne zęby:confused: Matik też jak do tej pory spokojnie przechodził ząbkowanie, nie licząc niespokojnych nocy:sorry: jak ostatnio wychodziły mu jednocześnie 3 dwójki to tylko miał 37,2, a tak to wystarczył bobodent:happy:

Blaneczko gratulacje dla ciebie:tak::tak::tak:

Jesli chodzi o mleko to w Anglii zaleca sie podawanie mleka kr. juz po pierwszym roku zycia Czasami podczytuje styczniowki i czesc z nich podaje juz maluchom np grysik na mleku krowim Ja z pewnoscia nie bede czekac az maly skonczy 3 latka zeby podac mu zwykle mleczko

kraf83 u nas Zosia chodzi cały czas o godz,19.40-20 spac Więc u nas to nie to

Zosia już je twarożek jogurty a mleko krowie też niedługo wprowadzimy
Słyszałam że tylko w Polsce zalecają do 3 r życia modyfikowane:sorry:
W innych krajach po roku można wprowadzac.Nie wiem te polskie krowy jakieś inne mleko dają:sorry::shocked2:

reklama

Słyszałam że tylko w Polsce zalecają do 3 r życia modyfikowane:sorry:
W innych krajach po roku można wprowadzac.Nie wiem te polskie krowy jakieś inne mleko dają:sorry::shocked2:

:-D:-D:-D
Mi niestety tutejszy lekarz juz zapowiedzial, ze nutranigen tylko do 1 roku zycia:crazy:

A ja jeszcze mam pytanie odosnie testow alergicznych:zawstydzona/y: Dziewczyny robicie tylko te z krwi, czy tez z moczu? Trzeba sie jakos szczegolnie do tego badania przygotowac, tzn. chodzi mi o diete?

Antar, a jakim sterydem smarujesz Zosi buzke? Adasiowi tez co jakis czas wyskakuje taka sucha plama kolo ust, ale po kilku dniach sama znika i nie moge dojsc od czego:wściekła/y: A generalnie do tych zmian mamy Locoid crelo 7x2 i a nastepnie elidel 10x2 i pom 2 mies. stosowania nie ma sladu w zgieciach raczek, nozek, za uszkami...

Do góry