reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

wiec powoli zmieniałam mleko na zwykłe i w tej chwili jestemy juz w calosci na zwykłym mleku, a młodego poki co nic nie uczula. lekarka powiedziala tez ze najlepszym momentem na zmiane mleka jest jesien/zima, bo wtedy nie ma upałów, które ponoc dodatkowo sprzyjaja jakimś uczuleniom jedzeniowym...
.

labudka, a co do tego mleka zwykłego to jakie dajesz, ilo procentowe? ja się zastanawiałam, czy nie zrobić małemu kaszy manney na zwykłym mleku, ale nie wiem jakie kupić:zawstydzona/y:

U nas dziś nocka rewelacyjna. Poszła spać o 20, pierwszą i właściwie jedyną pobudkę miała o 1.20. I wszystko byłoby super, gdyby nie to, że dzień dobry bardzo było już o 5 :szok: Dałam jeść i spróbowałam utulać. Udało się ale dopiero po ponad godzinie i spała tylko pół. Ja mam ochotę przytulić się do podusi, a ona bawi się w najlepsze.

Agniesia ja miałam to samo, pobudka o 5.00, a najgorsze to to, że jak go wezmę do nas do łóżka to on łazi nam po głowach, wierci się i złazi na podłogę bawić się. a ja tak bym jeszcze pospała..

U nas nocki sa dobre ostatnio ;-) ale nie chce sie zbytnio chwalic bo jak sie pochwali to kolejna noc znow ma 15 pobudek :confused2:

Z tym ze moj maly wiekszosc noc spi odkryty :sorry: Nie wiem czy mu goraco, czy niewygodnie z kołderka, ale jak go dotykam to jest zimny :no:

nimfii mi Hubert też bardzo często się rozkopuje i też myślałam, że mu gorąco, ale on wcale nie był spocony.
z co do śpiworka, to mi się wydaję, że dziecku źle w tym byłoby spać, bo ma ograniczone ruchy. ja nie stosowałam:no:

A czy przy katarze stosujecie jakies olejki zapachowe udrażniajace nosek?

ja słyszałam o Olbas Oil. podobno jest rewelacyjny. jedną kropelkę dajesz na poduszkę do spania.
ale co do różnego rodzaju olejków eterycznych to jak rozmawiałam z pediatrą (chciałam właśnie kupić ten Olbas) powiedziałam mi że jak najbardziej można stosować, ale czasem może się zdarzyć tak, że wywoła duszności.

piszecie o nockach. no to u nas młody nie chciał usnąć na wieczór, zasnął dopiero o 21.30, parę razy się budził, a wstał o 5.00. położyłam go spać o 9.30- wcześniej za nic się nie dało. włożyłam go do łóżeczka, dałam mu jeszcze zabawkę i sama położyłam się na łóżku. przysnęłam, budzę się za parę minut, a ten śpi. pierwszy raz usnął mi sam w dzień w łóżeczku. no i tak odespaliśmy do 11.30.

reklama
dziewczyny zauważyłam, że Hubert ma rumieńce na policzkach, od rana cały czas, czasami się zdarzało, że na wieczór miał. Nie ma temperatury. Spotkała się któraś z czymś takim? czym to może być spowodowane? wcześniej nic takiego nie miał.:no:

Moj mial dwa dni z rzedu bardzo rumiane policzki. Wygladalo to tak jakby mial je podraznione np od łez, ale nie plakal :no: Tak samo zdarza mu sie to po powrocie ze spaceru w chlodny dzien, ale wtedy zaczerwienienie schodzi po chwili spedzonej w domu. No a w ostatnich dniach nie bylismy na spacerze.
Smarowalam mu to na zmiane kremem Bambino i Linomagiem i dzis juz jest bez rumiencow. Nie wiem od czego sie one wziely :shocked2::no:

Jesli chodzi o spiwory to ja mam tez takie ale Maciek w nich nie spi bo w nocy nie spi spokojnie tylko sie wierci tak ze zastaje go lezacego w poprzek a nawet na odwrot w lozeczku.

Nika też ostatnio miewa rumieńce ale ja byłam pewna że to od zabawy, bo to szaleniec mały jest.Nawet nie wpadłam na pomysł że to może być od ząbków:szok::szok::szok::szok:
Młoda też nie lubi spać przykryta i śpiworki niestety nie wchodzą w grę, bo małpa ni cholery nie zaśnie(musi mieć swobodę) i matka wstaje i przykrywa w nocy,cóż poradzić taki mój los:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny, takie zaczerwienione pulorki moga byc od zabkowania:tak: My tez to przerabiamy.;-)

emkamek, a widzisz nie pomyślałabym, że to może być od ząbkowania. dzisiaj cały dzień Hubert ma te policzki takie czerwone, a od wczoraj mamy znowu chyba falę ząbkowania, mały nie chciał spać i cały czas marudzi.

sorry dziewczyny, że tak doniośle ale..
MAMY ZĘBOLKA:)
lewą górną dwójeczkę:-):-):-) ależ mi się nastrój poprawił:) także Kalinka, Nikuś...Blaneczka Was bardzo przeprasza ale wypisuje się z grupy oczekujących:-p:-p:-p

Ewelinka witamy w gronie zębatych;-);-)

ja też nie myślałam, że czerwone policzki mogą być od zębów:eek::sorry: właściwie, to na wszystko wytłumaczeniem mogą być teraz zęby:-p

reklama
Gratulacje dla Blaneczki :))
Megi wam też jeszcze nie gratulowałam, więc gratuluję :))

Ciekawe komu teraz przypadnie medal za wytrwałość w oczekiwaniu na zęby :-D

Do góry