reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

U nas Zosia zdrowa ale ząbki wychodzą
W nocy od 2 do 4 co chwilę płakała :-( pożniej przeszło jej i spała do 10:shocked2: Tylko że do wieczora nic już nie chciała spac Zasnęła w końcu o 19 przy butelce tak miała dość

Dużo zdrówka życzymy wszystkim.

reklama
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow:tak::tak::tak:

U nas dwie ostatnie nocki koszmarne,ale na szczescie dzis jest lepiej,zebym tylko nie wykrakala:oo2:

yawla ja zrobiłam po 6 m-cu badanie surowicy krwi na skaze białkową i wyszło 1 w skali od 0 do 6 chyba i alergolog powiedziala, ze mozna przyjac że alergii nie ma i rozszerzac diete jednoczesnie obserwujac. ale jak czekalam na wyniki to mi tez powiedziala,zeby dawac 1 lyzeczke zwyklego jogurtu dziennie i zobaczyc co sie stanie - nie stało sie nic, wiec powoli zmieniałam mleko na zwykłe i w tej chwili jestemy juz w calosci na zwykłym mleku, a młodego poki co nic nie uczula. lekarka powiedziala tez ze najlepszym momentem na zmiane mleka jest jesien/zima, bo wtedy nie ma upałów, które ponoc dodatkowo sprzyjaja jakimś uczuleniom jedzeniowym...

a co do zyrtecu, to mi go przepisał pediatra, a alergolog zakazała go używac, bo to jest ponoc za silne dla takiego malucha i powinno sie stosowac dopiero po skonczonym roku. w zamian dostalismy fenistil w kropelkach.

U nas dziś nocka rewelacyjna. Poszła spać o 20, pierwszą i właściwie jedyną pobudkę miała o 1.20. I wszystko byłoby super, gdyby nie to, że dzień dobry bardzo było już o 5 :szok: Dałam jeść i spróbowałam utulać. Udało się ale dopiero po ponad godzinie i spała tylko pół. Ja mam ochotę przytulić się do podusi, a ona bawi się w najlepsze.

U nas nocki sa dobre ostatnio ;-) ale nie chce sie zbytnio chwalic bo jak sie pochwali to kolejna noc znow ma 15 pobudek :confused2:

Z tym ze moj maly wiekszosc noc spi odkryty :sorry: Nie wiem czy mu goraco, czy niewygodnie z kołderka, ale jak go dotykam to jest zimny :no:

ja wkładam Maksa do śpiworka i mam prblem z głowy. Maks też sie strasznie rozkopuje. Bez śpiworka musialam co chwila wstawać i go przykrywać.

U nas nocka też super. Zasnął o 20 i obudził sie na mleczko o 5 i spał do 7..

Ja Matika nie przykrywam w nocy, dopiero nad ranem jak już jest troszkę chłodniej w domu. Jak go wieczorem przykryję to mu za gorąco, bo cały czas się kręci:happy:

U nas nocki znowu gorsze, ale nie tragiczne, jakoś daję radę:sorry: dzisiaj co 2 godziny wstawałam, więc bywało gorzej;-) i pobudki ok 6.30. Matik niby by jeszcze spał, ale ja bym go usypiała godzine żeby pospał 15 minut:eek: trochę to się mija z celem chyba... dlatego zaczynamy się bawić i ok 8 idziemy jeszcze spać na godzinkę:sorry:

Czesc dziewczyny ciesze sie ze u Was nocki lepsze ja wczoraj Gabrysia sila polozylam o 21.20 bo juz mialam dosc :-D dziwi mnie to bo zwykle zasypial juz 19.00 - 19.30 teraz wcale wiecej w dzien nie spi a szaleje - popsul mi sie dziec i tyle

I zeby chyba ida bo znow cala buzka w slinie i krostkach od niej ale jak radzila ktoras z mamus masc majerankowa pieknie to leczy :tak:

Co do mleka my dalej na Nutramigenie gdyby Gab mial wysypke latwo byloby mi zauwazyc ze cos go uczula a z tym katarem nigdy nie wiem o co chodzi wiec tak na wszelki wypadek pijemy to ochydztwo

Gabrys jak kicha i ma zasmarkany nos dostaje syrop histaminowy "aerius" to przepisal alergolog ale tez niby od roczku jest

reklama
A czy przy katarze stosujecie jakies olejki zapachowe udrażniajace nosek? Jak bylam mala zawsze mama kropila mi poduszke olejkiem eukaliptusowym i lepiej mi sie spalo. Raz jak Maciek mial mocny katar tez tak zrobilam i spal duzo spokojniej :-) Mam w domu kominek do aromaterapi i sobie pomyslalam wlasnie ze moglabym go uzywac i zapalac przy katarze olejek eukaliptusowy. Chyba ze znacie jakis inny zapach ktory moze pomoc? :happy:

Do góry