reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

mamaflavii buziaki dla Julianka i dla całej waszej rodzinki :wink:
elunia chyba się te nasze gwiazdy zmówiły z tym strajkiem, bo kilka oststnich dni to drzemki króciutkie, dopiero ok 23 zasypia, a wstaje już przed 7 :eek: Ja mam ochotę na drzemkę w ciągu dnia a ta rozrabiaka nie :no:

reklama
mamaflavii gratuluje Juliankowi postępów, dzielny chłopak :)

Kalina dziś dostała drugą dawkę na pneumokoki i jak zwykle szczepienie po niej spłynęło, żadnych skutków ubocznych :) Waży 9 kg, obwód główki 46 cm, klatki piersiowej chyba 44 cm, ale nie jestem pewna, bo nie dosłyszałam.
Aha! I mamy pierwsze bubu.
Wczoraj Kalina tak pędziła (raczkowała jakby miała motorek...), że się potknęła o własne ręce i ma rozciętą wargę :| na szczęście krew nie leciała.

Ostatnia edycja:
Mamaflavii gratulacje dla Julinka :-):-):tak::-):tak:!!! Toż to silny chłopiec jest :tak::tak:.
:-):-):-):-):tak::tak::tak::tak:
Dziewczyny czy u was też tak było, że ząbki szły wszystkie naraz? No bo Miłoszowi wyszły już dwa dolne a teraz już widać 2 górne. I wszystkie naraz idą i znowu zacznie się marudzenie:-(

mamaflavii gratki dla Julianka za postępy i dużo buziaczków

Kalina dziś dostała drugą dawkę na pneumokoki i jak zwykle szczepienie po niej spłynęło, żadnych skutków ubocznych :) Waży 9 kg, obwód główki 46 cm, klatki piersiowej chyba 44 cm, ale nie jestem pewna, bo nie dosłyszałam.
Aha! I mamy pierwsze bubu.
Wczoraj Kalina tak pędziła (raczkowała jakby miała motorek...), że się potknęła o własne ręce i ma rozciętą wargę :| na szczęście krew nie leciała.

larkaa super że Kalina tak ładnie znosi szczepienia. biedna ona z tą wargą. a za czym aż tak pędziła?

ale z Julianka silny facet!!! super, ze wszystko przebiega dobrym rytmem. trzymam kicuki za kolejny blok i oby tak dalej dobrze było :-)

a u nas raczkowanie na całego sie zaczeło :-) juz przerabiałam wejscie do szafki ze śmietnikiem i chec połamania paluchów na szufladzie i wspinanie sie na szafke ze sprzetem grajacym...massssakra jakas! ale i tak nie tesknie za tym jak był nieruchawy ;-) ale za to zamiast prezentow światecznych szukam w sklepach zabezpieczen do drzwi, szafek, szuflad i ostrych kantów itakdalej...

a u nas raczkowanie na całego sie zaczeło :-) juz przerabiałam wejscie do szafki ze śmietnikiem

haha labudka my śmietnika jeszcze nie odkryliśmy, ale za to mamy już za sobą otwieranie szafki w kuchni i wysypywanie z torebki ryżu i płatków śniadaniowych na podłogę.

acha i dzisiaj odkryliśmy w łazience szczotkę do kibla.:happy:no i szczotka musiała zmienić miejsce zamieszkania.:tak:

Ogromne gratulacje dla Julianka silny chłopiec:tak::tak:. Trzymamy kciuki za kolejny blok buziaczki dla was.
Współczuje Kalince pierwszej buby.Nikola pierwszą miała od razu krwiaka na szyi ale jak ona go zdobyła to do tej pory nie wiem bo nie płakała:szok::szok::szok:.
Lubudka u nas na porządku dziennym jest otwieranie szafek,szuflad.Kupiliśmy takie zabezpieczenia BabyOno, Zabezpieczenia Szafek (831941937) - Aukcje internetowe Allegro ale sa beznadziejne,je się przykleja i niunia bez problemu je wyrywa otwierając szafkę.
Maltanka u nas kosz na śmieci zmienił miejsce zamieszkania:-D:-D:-D:-D

Nasza Młoda wczoraj otworzyła sobie piekarnik i gruuchnęła jak długa na plecy- więcej strachu niż obrażeń, ale piecyk jako chwytak niestety się nie spisuje :( trza pilnować jak cholera, bo gotowa się pokiereszować...:eek:

Czesc Dziewczyny

Co probuje napisac na bb to maly cos wywinie i doslownie nie mam czasu niedawno jak chcialam podczytac was wywinal orla na twarz , teraz szarpie za kable :wściekła/y: zajrze jak terorysta zasnie pomocy!

reklama
Nasza Młoda wczoraj otworzyła sobie piekarnik i gruuchnęła jak długa na plecy- więcej strachu niż obrażeń, ale piecyk jako chwytak niestety się nie spisuje :( trza pilnować jak cholera, bo gotowa się pokiereszować...:eek:
My mamy zabezpieczenie do piekarnika, ale jak znam życie Miłosz dojdzie co i jak. Dzieci są takie mądre:-)
Dobrze że nic twojej młodej nie stało się.

Do góry