reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Mi sie wydawalo, ze Adasiowi zabki rosly krzywo, ale teraz, kiedy sa juz wieksze, sa prosciutkie.:tak:

Lajfik, chyba musisz sprawdzic na ulotce, bo antybiotyki roznie sie podaje, niektore przed, w czasie, a inne po posilku.

Moje dziecie jakies zmienione od dwoch dni. Maly jest taki bardziej przygaszony i najlepiej mu na raczkach i kurcze, albo jestem przewrazliwiona, albo faktycznie sie mniej usmiecha.:sorry: mam nadzieje, ze to z powodu zabkow, bo szoruje po dziaselkach, czym popadnie i slini sie na potege.

Duuuuzo zdrowka dla choruskow.

reklama
No u nas lekarka potwierdziła że 2 ząbki idą naraz. Jeden już wyszedł a teraz drugi się pcha.To jest właśnie najgorsze.
Miłosz ma antybiotyki na godziny rozpisane.

Ostatnia edycja:
Emkamek ja dzisiaj jestem w szoku bo Zosia co ją posadzę na podłogę juz się wspina nogawkę i piszczy i wyciąga rączki żeby ją na rączki wziąć. Może ma taki dziwy humor, wczoraj byli u nas goście( dziadkowie ktorych widuje raz na miesiąc:-()i sie trochę zdziwiła że obcy a tacy bezpośredni i cały czas uciekała do mamy.
Swoją drogą to przykre że niby dziadkowie a mała ih nie zna. Kultura pracy się kłania, wszytsko wazniejsze od wnuczki. I nie wiem po co im ta praca i cała ta kasa skoro nawet nie mają jej kiedy wydać. Sorry ale jestem trochę zirytowana ich zachowaniem.

Lajfik ja dawałam przed jedzeniem...tylko to jedzenie to był cycek. W każdym razie chyba to od antybiotyku zależy. Dużo zdrówka dla dzieciaczków.
Anius nic nie wiedziałam , już żałuję, że się pochwaliłam...
Antar, nie ma dziadków idealnych. Nie wiem czy to o teściów chodzi, bo jeśli tak, to może są tego pozytywne strony np. nie widujesz ich za często. Moja teściowa np. widzi dzieci 2 razy w roku i całe szczęście!

Czesc u nas nadal katarkowo i tak sie zastanawiam isc z samym katarkiem do lekarza? czy poczekac?
co myslicie nie ma zadnej goraczki kaszelku a nie chce narazac go na kontakt z mocno chorymi dziecmi w przychodni poradzcie dziewczyny

Ja jak podawalm antybiotyk to a ulotce bylo napisane ze mozna przed lub po posilku wiec chyba rzeczywoscie zalezy od leku

U nas idzie tez dwojka dolna chyba i znow piski i jeki :no:
dzis zapuscilam sie na spacerze dosc gleboko do lasu bo jest kolo mojego osiedla
Gabrys nagle ze snu przebudzil sie z mega rykiem ja go lulululu a on sie drze mysle ze wezme go na rece to przestanie a on dalej placze i kurde bieglam szybko do domu przez ten las pchajac pod gorke wozek z placzacym Gabem bagatela 12 kg na rece , a znajoma ktora byla ze mna i ze swoja dzidzia nie mogla sie nawet do niego odezwac bo jeszcze mocniej wrzeszczal , co go ugryzlo do teraz nie wiem , zwalam wszystko na zeby

Drzemki w ciagu dnia natomiast to u nas katastrofa rano pierwsza drzemke ktora zazwyczaj bral o 10 wyrzucil ale marudzi bo zmeczony
wiec o 11.30 w akcie desperacji pakuje wszystko i na spacer tam pospi ale po powrocie do wieczora hula i tak jak u Labudki jak zasnie juz w domu to ja musze z nim lezec bo odrazu sie budzi

No to ponarzekalam na to moje dziecie :sorry:

Aha co do paluszka w buzi autorka " jezyk niemowlaka" pisze ze to nic zlego i zeby nic z tym nie robic, ze ponoc lepsze niz smoczek i zupelnie naturalne , takze ja bym sie nie martwila

Mila zaraz ruszy sama czekamy na filmik :tak:

No u mnie dzisiaj Miłoszek się puścił i stał chwilkę sam a potem usiadł na kolana:-)
A moja mam powiedziała że rehabilitant nie będzie zadowolony haha bo Miłosz nie może tak robić.I zaczął wyprzedzać ćwiczenia, sam robi co ma robić.

Czesc u nas nadal katarkowo i tak sie zastanawiam isc z samym katarkiem do lekarza? czy poczekac?
co myslicie nie ma zadnej goraczki kaszelku a nie chce narazac go na kontakt z mocno chorymi dziecmi w przychodni poradzcie dziewczyny

ana a długo go ten katarek już męczy? nie masz kontaktu telefonicznego z lekarzem?
jak masz to ja bym najpierw proponowała Ci zadzwonić.
a jeśli ma już długo katarek to ja bym się wybrała jednak.

Huberta jak złapał katar i kaszel w czwartek, do dzwoniłam do swojej pediatry, brał Nasivin do noska i syropek od kaszlu, dzisiaj dalej ma katarek, ale już poszłam do przychodni, żeby go zbadała, bo nie podobał mi się ten kaszel. osłuchała go i na szczęście nie wymaga leczenia antybiotykami. dajemy wapno, wit.c.

No u nas kaszel i katar no na antybiotykach się skończyło niestety. Na szczęście nie wylądował w szpitalu tak jak kiedyś gdy miał te 2.5mc.
A jak jest katar dłużej lepiej się przejść lub zadzwonić. Bo zwykły katar może przynieść szkody wiem coś o tym.

reklama
dziewczyny, czy Waszym maluchom tez krzywo rosną dolne jedynki?

Również u mojego maluszka zauważyłam krzywe jedynki, trochę się martwie gdyż może mieć to po mnie lub po mężu, ale z jednej strony technika w dentystyce idzie do przodu i szybciutko można krzywiutkie ząbki wyprostować nosząc aparacik:))

Do góry