reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
U nas są 2 drzemki albo 1 w dzień.Teraz więcej śpi we względu że jest chory.Dzisiaj przespał mi od 19.30 do 24.30 wypił mleko i poszedł spać do 5.30 a o 6.00 znowu spać do 8.00.
A mnie też bierze choroba.

dziewczyny a powiedzcie mi ile Wasze dzieci spia w dzien????
Maja mi przesypia prawie pol dnia :szok:
jak wstanie po 6 czasami ok 7 to potem koniecznie drzemka po 9 tak ze 2-3 godziny (teraz juz mi spi 3 godziny) a potem nie wazne o ktorej sie obudzi ale ok 14 druga drzemka i tez tyle samo trwajaca czyli ok 3 godzin :sorry: czyli wychodzi mi ze w dzien spi mi ok 6 godzin i juz po 19 chce znowu spac. w nocy budzi mi sie ok 2-3 razy.

zuzia u nas jest identyczny rozkład ...jazdy

A ja mam pytanko ,byłyście z maluszkami na bilansie 9 m-c .Ja się trochę boję ,bo ta grypa tak panuje ,a Niko (tfu tfu) od urodzenia nawet katarku nie miał i chyba zadzwonię i zapytam się jak i co mam robić .Może nie będę musiała iść ,albo mnie umówią na godzinkę .Po co ma się stykać z chorowitkami

Ja nawet nie wiedziałam że jest taki bilans.ale latam i nim teraz po lekarzach więc jestem na bieżąco. A myślałam że rozmiar ubrania ma się do rozmiaru ciała dziecka.Ale się pomyliłam.Miłosz ma 70 cm przy wadze 7540g.A rozmiar ciuchów 80.

Zuzia Jolek ale macie śpiochów:-) u nas to były 3 drzemki po ok 1 godz każda. ok 7, 11, 16. ale za to dzisiaj Matik spał 2,5 godziny w południe, a teraz robi drzemkę poobiednia:-)
jolek jaki bilans????mi po ostatniej szczepionce kazali przyjś dopiero jak młody skończy rok. no chyba że będę miała jakieś pytania to zadzwonić i się umówić wcześniej, co planuję zrobić w okolicach świąt.
ana powiem ci, że jak Gabek nauczy się sam wracać na podłogę to będzie troszkę lepiej:sorry:

A ja mam pytanko ,byłyście z maluszkami na bilansie 9 m-c

:tak::tak::tak: my byliśmy. u nas na takie bilanse zapisują ze zdrowymi dziećmi:tak:

jolek jaki bilans????mi po ostatniej szczepionce kazali przyjś dopiero jak młody skończy rok. no chyba że będę miała jakieś pytania to zadzwonić i się umówić wcześniej, co planuję zrobić w okolicach świąt.
Anius naprawdę. nam pediatra mówiła żeby przychodzić do roku czasu tak co 2-3 miesiące na ważenie, mierzenie i takie ogólne badanie,

jolek w Polsce jest inaczej niz tutaj , wy chodzilyscie czesciej na wage i kontrole z dziecmi niz my :tak:. Ja bylam drugi raz i trzeci raz bedzie na 2 latka :confused2::-p, ale ja juz bede w Polsce :-D
Kaja spi roznie , ogolnie dwa razy ok.30min. i 1godz. czasem spi raz 30 min. czasem 2 godz. :eek::confused2:

reklama
jolek w Polsce jest inaczej niz tutaj , wy chodzilyscie czesciej na wage i kontrole z dziecmi niz my :tak:. Ja bylam drugi raz i trzeci raz bedzie na 2 latka :confused2::-p, ale ja juz bede w Polsce :-D
Kaja spi roznie , ogolnie dwa razy ok.30min. i 1godz. czasem spi raz 30 min. czasem 2 godz. :eek::confused2:
Jak urodziłam Majke, zreszta cała ciaza też, myślałam ze oszaleje. Podejście Irlandzkich lekarzy jest straszne. Teraz się już przyzwyczaiłam, ale ta ich naturalność doprowadzała mnie do obłedu. Nie mieżyli, nie ważyli, nie leczyli, wszystko jest OK, jak chore to OK, jak zdrowe to OK.....:confused2::confused2::confused2:

Wiecie tak sobie myśle co u mamaflavii??? Jak zdrówko Juliankowe???

Do góry