reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

diphergan uspokajająco przepisał nam pediatra więc nie tylko na wymioty ale i spokojniejsze noce u niektórych dzieci się sprawdza u nas nie...

reklama
hej laski ja tak tylko na chwilkę
już niczym wam się nie będę chwaliła ,bo co napiszę to się Nikowi odkręca. Nie chce nic jeść tylko cyc i banany i ma tak zaciśnięty dziubek ,że chyba szczękościsku dostał .Cały czas marudny i cały czas muszę go zabawiać .No myślę ,że teraz to już te zęby będą niedługo na wierzchu . Oby i oby wróciło moje dziecko .Dużo wytrwałości i zdrówka wam życzę i troszkę rzadziej będę się pojawiała.

jolek - zęby jak nic :tak::-)
U nas widać już białe pod dolną jedynką więc lada chwila będzie mieć następny na wierzchu.
Idę dzisiaj po... chyba jednak czopki. Ten viburcol.. Kudrę, a może jednak tak jak wcześniej paracetamol?! A może jedno i drugie i będe stosować zamiennie :-)

wiecie co, ja stosowałam tylko bobodent i nie było tak źle:sorry: chociaż dopiero 3 zęby wyszły więc jeszcze sporo przed nami:eek: obeszło się bez żadnych syropków czy czopków.
wytrwałości życzę:tak: i duuużo cierpliwości;-)

Wiecie co, wydaje mi sie, ze najlzej wychodza jedynki. U nas dopiero przy dwojkach zaczely sie cyrki, jolek moglabym sie podpisac po Twoim postem, zmieniajac cyca na butle.:sorry: Moj lobuz ostatnio coraz mniej pije - zawsze wciagal 3 x 210 ml mleka, a teraz 150-180, jak wypije 210 to swieto:wściekła/y: dzisiaj od rana wypil 60 ml herbatki w 5 ratach:-( przedwczoraj, zeby zjadl obiadek specjalnie wlaczylam wczesniej pralke - patrzyl w nia jak zaczarowany i otwieral dziobek, a dzis zanim poszedl spac, to tez wciagnal sloiczek, ale co sie musialam przytym naspiewac to moje...:sorry: Martwi mnie to, ze nie chce pic, ani herbatki, ani soczku, o wodzie to juz dawno zapomnialam. Robi przez to twarde kupki i meczy sie przy nich niemilosiernie... Jak tak dalej pojdzie, to chyba bede go strzykawka poic:-(

Aaaaa, wczoraj pisalyscie o butach, ufff, juz sie balam, ze moj dziec, to fetyszysta:-D

ja tez daje na noc Maji Viburcol i mam wrazenie ze lepiej troszeczke -budzic sie budzi ale przynajmniej nie marudzi i nie poplakuje wystarczy dac smoka czy mleczko i zaraz zasypia.
u nas strasznie te zeby wychodza-jest bardzo niespokojna i jakos zel na dziasla nie dzialaja

yawla zdrowka dla Bartusia zycze

reklama
jolek ja też jestem pewna, że to zęby.
emkamek u nas też obraza na jedzenie, ale z łyżeczki, z butli zjada więcej niż kiedyś. A z piciem wody, skoczków, herbatki to cały czas mega problem. Już cuduję ze smakami. Kupię jakiś, daję jej pierwszy raz i super - wypija za jednym zamachem nawet 90 ml, a na następny dzień po 2 łykach pluje tym samym soczkiem :no:

Do góry