reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ardzesh szczotka do kibla :-D:-D:-D, butami się nie przejmuj, choć u mnie wszystkie są schowane. J uwielbia moje kapcie bo mają wewnątrz skórę i gryzie je jak najlepsze mięsko.

ana powiedz mi jak u Gabrysia wygląda to uczulenie. Czy oprócz furczenia w nosku lało mu się z niego?? Bo u nas jednak problem nie zniknął, ja się chyba do tego furczenia przyzwyczaiłam. Wczoraj jak byliśmy u lekarza, bo J miał temperaturę, to lekarz mówi, że ma katar bo słyszy, a ja, że nie ma. No i kazał iść z tym do laryngologa, bo to już za długo trwa. Stwierdził, że jak mu się z noska nie leje to prawdopodobnie nie alergia. A może inna mama miała podobnie u swojego malucha??

J waży 10kg, myślałam, ciemię zarośnięte, vigantol mamy dawać do ukończenia pierwszego roku.

reklama
Hmm u nas Dareczek przeważnie w nocy miał katarek. Lekarz tez mówił ze moze to byc alergia ale mu przeszło do momentu kiedy pojawiła się 2 jedynka na dole. Jak powiedziałam lekarzowi że może to od zęba to się troche zdziwił mimo tego ze katarek i kaszelek miał przed 1 ząbkiem.

. jak Zuzia idzie do ubikacji to MAja sie czai i na poczatku zaglada a potem wpelzuje i zaczyna sie rozgladac i przeszadzac siostrze :-p:cool2: i tylko potem slysze '' mamoooooooo, Maja przyszla do mnie do lazienkiiiiiii ''
Jak sama idę do kibelka to młoda też zaraz za mną przyjdzie i staje mi między nogami. Tylko ja nie mam komu krzyczeć "mamooo" ;-):-D
Aga - 10 kg to luzik :) i fajnie z tym ciemiączkiem. Mila ma jeszcze wielką dziurę w głowie :sorry:Wit D nam się kończy i nie wiem czy kupować następną czy nie...

Laski, co na zęby dla dziecia? Oprócz żeli, bo u nas jakoś to nie działa :( Dawałam pół czopka - paracetamol. Ten też już się skończył. Ale on był przeciwbólowy, przeciwgorączkowy i przeciwzapalny.
Jest coś typowo na ząbkowanie?

ardzesh :-D:-D:-D:-D
Zuzia też ma jeszcze duże ciemiączko, ale lekarka nie kazała nic podawać twierdząc, że wszystkie witaminy ma w mleku.
Kapcie też u nas najlepszą zabawką do gryzienia. Na szczęście mała nie raczkuje i nie chodzi za mną wszędzie, ale myślę, że puki co wystarczy zamknąć drzwi w łazience a nie krzyczeć "mamo" :-D
A co do wagi to moja kluska też 10kg waży, po spotkaniu z Helcią i Karolkiem mam wrażenie, że Zuzia jest duża.

Ostatnia edycja:
Aga Gabrysiowi nigdy nie lecialo z nosa , tylko tak furczy frida bym nawet nic nie sciagnela , a jednak alergia jest ile to juz nie pamietam ale dlugie miesiace , ale on oprocz tego trze ten nos widac ze go swedzi i ma podpuchniete oko .

Na wszelki wypadek popros o skierownie do laryngologa i jesli moge cos doradzic to znajdz laryngologa - alergologa bo jak bylam u zwyklego laryngologa niewiele dojrzal , jak pojdziesz wszystko sie wyjasni "zaswieci" w nos ,uszy , gardelko i odrazu bedzie wiedzial .

U nas ciemie tez wielkie podaje 1 kropelke wit D , a kapcie i buty najlepsza zabawka :-D najgorsze ze odrazu je lize od spodu :sorry:

a u nas już się kapcie znudziły, bo też lubił lizać podeszwę;-) a ja jak idę do kibelka to młody do łóżeczka i mi nie przeszkadza:-)
no i zaczeło się upominanie i wdrapywanie na ręce:sorry: i tak się skubaniec złapie potem, że nie da ray go odłożyć na podłogę:rofl2:

wy macie ciężkie dzieci?! ja jestem w lekkim szoku jeszcze. koledze mojego K. 26.września urodziła się córeczka, czyli nie ma jeszcze 2 miesięcy a już do 7kg dobija:szok: niby urodziła się naturalnie:szok: to ważyła 4900g:szok: ale jej mama to też duuuża kobieta;-)
no i jeszcze z wieści dzieciowych to powiększy nam się rodzinka w przyszłym roku:-) moje dwie siostry cioteczne zaciążyły. to dopiero początek, bo jedna ma urodzić w czerwcu, a druga w lipcu:-)

reklama
Do góry