reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Miki biedna Majusia. A może ona jakieś robaczki podłapała?
labudka gratulujemy kupek na nocnik :tak::-D
Antar, Ana Wy się przejmujecie wagą 12 kg - dzieciaczki mają 9 - 10 miesięcy. Moja koleżanka ma synka pół rocznego - dopiero 29.11 skończy 6 miesięcy i jej mały już teraz waży ponad 12 kg. Normalnie wygląda jak ponad roczne dziecko :cool2:
A ja z tą moją diablicą nie potrafię dojść do ładu, ona codziennie ma inne upodobania. Wczoraj w dzień bardzo mało spała podczas swoich normalnych drzemek i gdy byliśmy u moich rodziców, to po 17 ucieła sobie dodatkową drzemkę. Oczywiście jak się obudziła po godzinie, to ani odrobiny dobrego humoru nie było. O 20 kładliśmy ją spać - zjadła 240 ml kaszki z butli. Obudziła się normalnie o 2 i zjadła 150 ml mleka. O 5.20 znów była pobudka. Próbowałam uśpić jeszcze ale nie dałam rady, więc wzięłam do nas. Ona o tej porze nigdy nie chciała jeść, zawsze dopiero po około godzinie dawałam butlę, a i tak zjadała często tylko 90 ml. Ale dziś marudziła i marudziła, więc dałam jej 170 ml mleczka z kaszką, zjadła wszystko i jeszcze chciała. Po jedzeniu zasnęła jeszcze na godzinkę. I teraz od 20 minut znowu śpi. Cudak mój kochany :-D

reklama
moja Iga c.d. niespanioa nie weim co się dzieje, budzi się często i ryk, najgorsze te rzuty połóżku są, a jak wczoraj wstałam i ją samą zostawiłam w łóżku i się zorientowała to było wycie że szok...a najgorsze jest to że ona by cały czas cyca piła, a głodna nie jest bo przed snem zjadła 100ml kaszki na gęsto i dodatkowo cycem popiła nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem zębów kolejnych nie widać...

Eluś wydaje mi się że może to byc od ząbków. Mojemu do póki nie wyszła 2 jedynka na dole to w nocy był nie do wytrzymania - płakał, nie chciał jeśc i do tego rzucał się.

u Hanki bankowo idą górne dwójki, znów, cholery, parami się pchają... rzuca się w łóżeczku pobudki z rykem i nic oprócz cyca nie uspokoi i koniec.:-(zasnęła wczoraj bez piersi - hurra- o 20.30, obudziłą się o 1:30 pocycała i spałyśmy do 6 znów cyc... ech.... niewyspana od prawie roku...:sorry:
Elunia- stawiam, ze to zęby!:tak:

ojj Miki Majeczka bidulka :-( poprubuj z Bepantenem albo kapiele w krochmalu lub jeszcze tamtum rosa tez mozna przemywac.

a moja Majeczka jest na antybiotyku od piatku :-( i najgorsze jest to ze ja do dzisiaj nie widze zadnej poprawy- wszystko jej zalega w srodku, kaszle jeszcze gorzej i nos zatkany. czy wiecie moze po ilu dniach powinien juz zadzialac Amoksycylina? zaczynam sie martwic tym strasznie bo nawet goraczki nie miala tylko brzydki kaszel i katar od ponad 2 tyg :wściekła/y:

Amoksycylina jest antybiotukiem na gorne drogi oddechowe, uszy, zeby itp wiec powinien zadzialas ale cos nie bardzo chce :-(. daje czas do jutra rana -jak nic sie nie zmieni to ide od razu do lekarza z samego rana jak Zuze do przedszkola odwioze

Labudka gratuluję kupek na nocnik:tak: zszokowana jestem , że tak wcześnie Ci się udało:eek:
AgniesiaP współczuje nocek, ja to bym nawet wolała rano wziąć małego do swojego łóżka i żeby mi pospał dłużej, ale u nas to nie przejdzie młody jak wstanie o 6.00 to jest gotowy do zabawy i nie ma nawet mowy o leżeniu czy to w łóżeczku czy to u nas na łóżku.
Martussa Tobie również współczuję nocek, widzę, że coraz lepiej idzie usypianie bez cyca:tak:
Elunia ja też myślę, że to ząbki idą:tak:

Miki u nas jak narazie Bephanten się sprawdza rewelacyjnie (kiedyś już pisałam).

Zuzia24 ja bym poszła na Twoim miejscu do lekarza. Od piątku antybiotyk powinien zadziałać.

U nas nocka spokojna, za to na ranem mały wstał o 4.30:eek: i za nic nie chciał usnąć, ale M go wziął na ręce i jeszcze przysnął. a w dzień mamy z drzemkami problem, wcześniej usypiałam go w wózku, a teraz od razu przekręca sięna brzuch i wychodzi, muszę na rękach:-(

reklama
Miki biedna Majusia. A może ona jakieś robaczki podłapała?
Nie to nie robaczki, juz wiem co to było[jest] Maja miała małe odpazenie, a podrapałasie nawysokości leńdzwi i na pośladkach, dzisiaj była u mnie moja koleżanka z córciąw wieku Maji i mówi zewczoraj jej mała podrapała sobie dupsko do krwi. No to ja sium galotki w dół i onamówi ze jej mała właśnie tak się załatwiła. Metodą dedukcji doszłysmy do tego , ze w tesco kupiłyśmy takie same pampersy w promocji [ to chyba od tych pieluszek:crazy:] Sprawdziłam Maxa, ale on nie ma podraznień, ale Maxa dupuchne zawsze zabezpieczam kremikiem, a Majki nie:confused2:
Zuzia - na Twoim miejscu wybrałabym się do lekarza jeszcze raz. Poprawa już powinna być. Może źle dobrała leki?
:tak::tak::tak:Oj tak, coś jest nie tak. Antybiotyk działa bardzo szybko [zazwyczaj:sorry:]

Do góry