reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ardzesh, halmarta gratuluję ząbali :tak:
Martussa no to chyba masz wyjście z sytuacji. Super że Haniulek ładnie śpi.
elwisku fajne takie widoki wędrującego dzieciaczka. Ja swoją niestety muszę asekurować, bo ona w ogóle na nogach się nie utrzyma bez podparcia, ale wydaje się, że jej to nie przeszkadza i gdy tylko stanie to się puszcza.
jolek no niestety nie można wysiąść, ale choćby jakiś dłuższy postój na stacji by się przydał ;-)
mamoflavii wieści rewelacyjne. Julianek to bardzo silny chłopiec, pięknie walczy z choobą i jestem [pewna że zwycięsko.
Ja dzisiejszą noc mogę zaliczyć do jednej z najgorszych. Ryk co chwila, uspokajała się tylko gdy klepałam po poopci. Gdy tylko przestałam od razu płacz. W końcu wzięłam do nas do łóżka, bo przynajmniej miałam tę poopcię pod ręką :sorry: Dziś spróbuję jej dać wcześniej jeść - jak będziemy się kładli spać ok. 23, może to coś pomoże, może Werka też głodna...

reklama
Dziewczyny pochwalę się wam: mojemu syneczkowi wychodzi 2 jedynka na dole:)))Od środy Dareczek zaczął wkońcu mówić mama i teraz non stop chodzi i mówi mama, mami:))Jakie to jest słodkie

halmarta no to super. mój mówi tylko tata

Dziewczyny ja też nie mogę dać sobie rady z tymi emotkami

AgniesiaP współczuje nocki i łącze się w bólu

u nas noc jak zwykle parę pobudek. rano Hubert w stał o 5.30 ale nie płakał więc nie wstawałam do niego usnął jeszcze i pospał do 7.30.
zjadł mi dzisiaj nawet zupkę pierwszy raz od tygodnia całą michę wczoraj mi tylko ciapnął.dałam mu o 11.30 zamiast mleka i poszło.

Ostatnia edycja:
Przepraszam przepraszam przepraszam,że tak nagle zniknęłam ale wysiadł mi internet,i kompletnie nie moge się połączyć więc nawet nie podczytuje.Tego posta dyktuje siostrze przez telefon :) (cześć Mamusie Ola z tej strony) :).... Nic się nie martwcie można jej ufać :p
U nas ok,Oliwia coraz silniejsza.Cały czas robimy ćwiczenia i jest dobrze.Wczoraj zaliczyła upadek z kanapy i najadłam sie strachu.Huknęło że szok.Na szczęście skończyło sie na małym guzie.To tyle ,mam nadzieje że nie długo sama poczytam co tam u was.A dziś przesyłam buziaki przez siostrę,mocno tęsknimy i pozdrawiamy :*

pozdrawiamy siostrę postrzałki ;-):-)

halmarta - no to się doczekałaś wołania mama :)
maltanka - ty też się doczekasz :) jeszcze chwila!
Agniesia - współczuję nocki. Ja myślę, że to nie głód, tylko zęby!
zapmarta - u nas wszystkie cztery ząbki wyszły w ostatnie dwa i pół tygodnia :sorry: :sorry:biedne dzieci :sorry:

Przyłączam się do pozdrowień dla siostry Postrzałki :-D:-D
ardzesh wiem że zęby i do tego jak zwykle przy wyżynaniu się katar, ale to dzisiejszej nocy była totalna masakra, więc szukam jeszcze innych wytłumaczeń :sorry:

martussa pewnie cię to nie pocieszy, ale u nas przez kilka pierwszych dni podawania dodatkowego mleczka przed spaniem też było super;-)

dużo wasze dzieci mówią:-) u nas było przez jakiś czas tata, teraz jest TTTa, często wyjdzie dziadziadzia, czasem baba albo lala a mamy nie da rady!:wściekła/y: a ja na każdym kroku męczę Matika i tylko powiedz mama,a ten łobuz tatatata:crazy: no ale się nie poddaję;-)

Anius Wercia też non stop tylko tata, baba, dada, bebe. Czasami powie mamam i do pewnego czasu się cieszyłam, że to mama, ale ostatnio doszłam do wniosku, że ona tak mówi gdy chce jeść. Można więc powiedzieć, że mamy pierwsze słowo ;-)

Mamoflavii super wiesci :-)
Martussa no pieknie ci Hanka spala oby tak dalej
Agniesiu wspolczuje nocek pewnie chodzisz niewyspana

A my mamy juz 3 zebola mianowicie gora jedynke juz wyszla ale jak dzisiaj tam zagladnelam to az mnie zmrozilo bo tam taki krwiak , ranka z krwia
przy tych dolnych zebolach nie wygladalo to tak zle no i bolesnie

O juz sie budzi :no: uciekam dziewczynki dobranoc

reklama
u nas marudzenia ciąg dalszy. Wczoraj zasnęła przy butli więc nie było nauki zasypiania... Ale obudziła się o 22.30 i ryk. Generalnie cała nocka kiepska, pomimo, że dałam jej czopka! Rano zmieniam pieluchę - a tam rozpuszczony czopek na pupie (a nie w pupie!):sorry:
I okazuje się, że dziś jest kolejny - piąty ząbek. Boszzz. Mamy jakieś przyspieszone tempo wyłażenia ząbków. Niech już wszystkie wylezą i dadzą nam spokój. Ja chcę znowu mieć aniołka w domu, co samo chodzi spać i przesypia ciurkiem całe nocki! ;-):-)

Do góry