reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

dziewczynki czy mozliwe zeby pomiedzy wychodzniem zebow byla taka przerwa, pierwszy idze wyszedl 9.09 a do dzis drugiegio nie ma tzn. jest widac w dziasle ale nie wylazl i to juz ponad 2 miesiace trwa...czy to normalne, ta druga jedynka z tydzien jest dopiero widoczna

reklama
mamaflavii- 5 ząbali, no to świetnie, tyle ze sie mały nacierpi. No i fantastyczne wieści o leukocytach . Nabierzcie sił w górach, takie wypady rodzinne są Wam bardzo potrzebne.Powodzenia na kolejnym bloku. Trzymamy nadal kciukasy za naszego księciunia. Ściskam Was mocno:tak::tak::tak:
martussa- Znalazłaś złoty środek. Super ze noc tak pięknie mineła, wszystko będzie dobrze :tak::tak::tak:
ardzesh- czwarty zębal, moje gratulacje:tak::tak::tak:
elunia- jest to mozliwe, Max nadal ma tylko jedyneczki na dole, a dziasełkanagórze mega spuchnięte, a tu ani widu, ani słychu:no::no::no:samajestem wlekkimszoku, bo u moich starszych dzieci ząbkowanie przebiegało systematycznie:eek::tak:

mamoflavii aż się sama buźka uśmiecha, jak piszesz o tych leukocytach Julianka:-) będzie dobrze:tak: i nie przestajemy trzymać kciuków:-)
martussa u mnie cyce po jakichś 2 dniach przeważnie dochodziły do siebie:-)
ardzesh gratulujemy nowego ząbka:-)
elunia mnie też się wydaje, że może tak być. Matik od dawna miał napuchnięte dolne dziąsło i było widać białe punkciki i nagle wyszła mu górna jedynka, potem po 2 tygodniach druga i od razu następnego dnia jedynka na dole i dziąsło zrobiło się normalne i cisza:confused2::confused2:
a ja nieśmiało piszę, że z mojego dziecka chyba jeszczze będą ludzie;-) od tygodnia śpimy do 7:-) zdecydowanie wolę tak niż do 5:-p i w nocy 3-4 pobudki na cycolenie przez sen:sorry:

mamaflavi super wieści. ściskam was mocno
ardzesh gratuluję zębolka:tak:
Martussa no widzisz to może Hania z tego powodu miała problemy ze spaniem
Anius do 7.00:szok: to macie dobrze. kiedy mój powróci do takiego spania.

dziewczynki czy mozliwe zeby pomiedzy wychodzniem zebow byla taka przerwa, pierwszy idze wyszedl 9.09 a do dzis drugiegio nie ma tzn. jest widac w dziasle ale nie wylazl i to juz ponad 2 miesiace trwa...czy to normalne, ta druga jedynka z tydzien jest dopiero widoczna

u nas ząbki parami idą. jak wyszła pierwsza jedynka na dole to zaraz się pojawiła druga.

Mamaflavi-wspaniale wiesci!!! Zobaczysz bedzie dobrze!! Julianek jest mega silnym chłopczykiem i zniesie wszystko:)!!!!! Bardzo mocno Was sciskam!!!

Martussa-gratulacje:) Wspaniale ze tak slicznie spala:)

Ardzesh-super!!!! Nowy zebolek:)

Elunia-jak najbardziej moze tak byc:) To nic nienormalnego. My tez mielismy przerwy miedzy jednym zebolkiem a drugim:)

Mateuszek zasnął wczoraj w 3 minutki, nawet nie plakal:) Ale za to obudzil się franek o 1 i juz musial isc do nas:)))) Mi to jednak nie przeszkadza-uwielbiam z nim spac-jest taki cieplutki i sie tak ladnie przytula do mamusi:)-wariatka jestem:))))) Miki dzieki za te emotki:)

ardzesh, gratulacje, my czekamy na czwartego. Jest już prawie na zewnątrz.
W ciągu miesiąca wyszły Karolowi trzy zęby.:-)
mamflavii, oby te wyniki się utrzymały na takim poziomie, super. A co do tomografii, mam nadzieję, że guz się zmniejsza no i najważniejsze, żeby udało się go zoperować.
martussa, Hania do duża pannica, musi się porządnie najeść:-) a cyculki na deserek...

A pewnie, ze możliwe :tak: u nas pierwszy ząb wyszedł 6 sierpnia, drugi- początkiem października. po dwóch tyg wyszły naraz górne jedynki i mamy spokój na razie...ciekawe, jak długo??

Martussa może te jej problemy z zasypianiem też z powodu niedojedzenia troszkę były
właśnie chyba tak.... zjadała przed kąpielą kaszkę ze 100, po kąpieli cyc- widocznie było w nim za mało i po trzech godz pobudka...

no i mamy czwartego zębala. :sorry:

martussa - hmm. niedojedzenie? może. A ty zawsze tylko cyca na noc dawałaś?

Ardzesh- no, Milce gratulujemy oczywiście :-) na noc była kaszka i cyc... tak, jak napisałam powyżej... niby rozmiar cyców nie świadczy o ilości mleka, ale ja juz mam takie jak przed ciążą a miałam dużo większe, więc wniosek nasuwa mi się sam: mało milk!!

Gratki dla nowych zebolkow :-D
Miki U nas tylko dwa na dole ( tak samo :tak:) i w nocy wciaz sie budzi po 4-5 razy :confused2:..chyba rzeczywiscie w tej Irlandii cos jest :eek::-)

Mamavlavii strasznie sie ciesze:-D:-D:-D
Martussa ...nooo ...good girl ;-)

-j- niech te twoje słoneczka jak najszybciej zdrowieją buziole

elunia kiedyś na pewno dadzą się wyspać

agniesia to masz sajgon ,ale niestety z tego pociągu tak łatwo się nie wysiądzie oj nie

maltanka przyjdzie taki czas ,że i na noc zaśnie sam

ardzesh
no to pozwalaj jej zasypiać na siedząco już to lepsze niż na rekach, gratuluję zęboli

martusia ciesz się ,że takie robicie postępy oby tak dalej

elwisku no to masz już małą chodziarkę. Jak tak czytam o dzieciach chodzących to właściwie nie tęsknię tak za bardzo, za tym, żeby Niko już chodził. Niech sobie chłopak jeszcze leniu****e , jeszcze się w życiu nałazi

mamaflavii super wieści

reklama
Dziewczyny pochwalę się wam: mojemu syneczkowi wychodzi 2 jedynka na dole:)))Od środy Dareczek zaczął wkońcu mówić mama i teraz non stop chodzi i mówi mama, mami:))Jakie to jest słodkie

Do góry