reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

my dopiero 2 paczkę Pampersów 4 zuzywamy, i narazie rozmiarowo są ok. U nas noc koszmarna Iga miała gorączkę powyżej 38 ewidentnie dziąsła ją bolą bo jak posmarowałam żelem był sen, ale co godzinę z zegarkiem w ręku budziła się i ryk, rano o 6 dałam jej czopek nurofen i jeszcze ją trochę wyciszył że zasnęla bujana w wózku, ja się wykończe moje biedne dzieciątko, najgorsze że w żaden sposób poza żelem i czopkami nie mogę pomóc , a ta gorączka taka że aż cała się przelewa ptrzez ręce, co 6 godz. daję czopek na szczęscie pomaga. wrr kto to wymyślił z tymi zębami...

Co do szczepionek kiedyś znajomy lekarz powiedzial mi ze jest tyle szczepow grypy ze te szczepienia tylko negatywnie sie odbijaja na dziecku bo jak zlapie inny rodzaj grypy to duzo gorzej ja przejdzie niz normalnie.

Ostatnia edycja:
reklama
My też uzywamy Pampers 4+:) I mamy tylko pampersy, jakos tak je polubilam, a Matek nie zuzywa ich duzo bo ok 3-4 na dobe wiec paczka na dlugo starcza:) u nas noc tradycyjna, Mały padł o 21 30 i spal do 1 30 i juz koniec bylo spania we wlasnym lózeczku, byl placz i pretensje wiec zostal przetransportowany do nas gdzie ladnie spal do 9:)

Oj mamuśki współczuję nocek :-:)-( ale jak tylko zęby wyjdą to będzie lepiej, mówię wam :-). U nas nocki bardzo ładne. Góra trzy pobudki a dziś była nawet tylko jedna :-D na cycka i kimonko do 6. Teraz to ja czuję że żyję :tak:.
Na grypę się nie szczepimy również.
A co do pieluch to ja ostatnio kupuję w kauflandzie Wickes (czy jakoś tak) zamiennie z papersami, no i 4 już hoho nie pamiętam od kiedy.

Yawla, mialas racje...:sorry: Ale maly zrobil mi wczoraj prezent i wyszla pierwsza dwojeczka, druga w drodze.;-)

Ja tez nie bede szczepic na grype, bo wirus co jakis czas mutuje i sa nikle szanse, ze zaatakuje nas ten, na ktory jestesmy zaszczepieni. A poza tym ludzie czesto myla przeziebienie z grypa.:-p

My smigamy w pampkach 4 i zwyklych tescowych, kiedy musze go przewinac, a jest pora kupki, bo cwaniak tak sie nauczyl, ze najczesciej robi kupke w nowa pieluszke!:wściekła/y: Przeciez ksieciunio w mokrego pampka kupkal nie bedzie, nie?:confused:;-)

agi, wspolczuje...

u nas też zębów cd:-( wczoraj po południu usypiałam ją prawie 2 godz na zmiane z moją mamą. zasnęła na 2 godz i w tym dwie placzące pobudki:-( jak na dobre obudzila sie o 19, dałam paracetamol w syropie, po kupce wsadziłam viburcol, wypiła 100 mleka, poprawiła melisą, wykąpałam i od 20 znów jazda:-:)-( padła o 23... ryczałam razem z nią, nic wczoraj nie dało sie zrobić, próbowałam pisać, ale jak nie myśleć o dziecku, co rusz biegłam na dół zobaczyć, jak Hania... gary zmywałam o 1 w nocy, bo razem z Hanką zasnęłam na wyrze, Małżon mnie o północy obudził... jak już padłam do łóżka po 1, to po 2 pobudka... ja dziś nerwy mam w strzępach... mój mnie nie rozumie i jeszcze jakieś pretensyje ma....:-(

Martuś - większość z nas ma kiepskie nocki.
Współczuję, że piszesz w tym czasie pracę :-( I że małż jest z innej planety ;-)
Jeszcze trochę i będzie lepiej.

Ja też bym chciała nauczyć na nowo Milę spać w swoim łóżeczku, ale ja poczekam na lepsze dni - jak ząbki przestaną dokuczać. Bo teraz nawet jak zaśnie sama w łóżeczku to i tak za chwilę budzi się w rykiem i już swoi na nogach i wyje... Więc na razie u nas nie miałoby to sensu.

reklama
dziewczyny trzymajcie się:happy2: kiedyś zęby wyjdą i się wyśpimy;-) u nas nocka troszkę spokojniejsza, ale w dzień tragedia...chwila przerwy w wyłażeniu zębów, pewnie cisza przed kolejną burzą:dry:
aha, my używamy pampersów 4, ale chyba po tej paczce trzeba już 4+ kupić, bo zawsze są tak napompowane, że chyba z 10 kilogramów ważą:-p ale w tej paczce co teraz mam zauważyłam, że nowe obrazeczki dali:-D

Do góry