reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ana Cyprian jak wracam z pracy to też woła mmamma mmamma i zapierdziela do mnie na czworaka aż się kurzy:-D:-D

moja też zapierdziela. zjada namiętnie gazety, ściąga wszystko z ławy. wstaje wszędzie gdzie tylko może. a raczkując osiąga niezłą prędkośc! ale "mama" nie chce gadać. mówi tatatata, abababa i takie tam. ale mama nie chce :cool2:. zęby w dalszym ciągu dwa. i strajk jedzeniowy co jakiś czas uderza, więc z tego co piszecie, to norma.

nie mam czau to zaglądać, ale tęsknię za Wami lutówkami!!! czasami tylko zajrzę poczytam, a na odpowiedź jakoś skusić się nie mogę. oczywiście nie będę już mówiła, że nie jestem w stanie ogarnąć tylu wątków! pozdrawiam serdecznie i jak będzie zlot w Wawie to się piszę!!!!!!!!

reklama
bo cwaniak tak sie nauczyl, ze najczesciej robi kupke w nowa pieluszke!:wściekła/y: Przeciez ksieciunio w mokrego pampka kupkal nie bedzie, nie?:confused:;-)

u nas to samo prawie za każdym razem

dziewczyny trzymajcie się:happy2: kiedyś zęby wyjdą i się wyśpimy;-) u nas nocka troszkę spokojniejsza, ale w dzień tragedia...chwila przerwy w wyłażeniu zębów, pewnie cisza przed kolejną burzą:dry:
aha, my używamy pampersów 4, ale chyba po tej paczce trzeba już 4+ kupić, bo zawsze są tak napompowane, że chyba z 10 kilogramów ważą:-p ale w tej paczce co teraz mam zauważyłam, że nowe obrazeczki dali:-D

ja to czasami sobie myślę, że wyśpię się dopiero jak mały pójdzie na studia:-p

też zauważyłam, że zmieniku obrazki w pampach i kolorki inne:-)

U nas narazie atrakcje zebowe ucichly teraz maly na chwile zasnal nie lubie jak spi tak pozno bo taka wieczorna drzemka konczy sie zlym humorem i szopkami w usypypianiu na noc :dry:
oj ja też nie lubię tych popołudniowych drzemek. jak mi bardzo marudzi to go kładę, a jak nie to się bawi i śpi tylko raz w dzień.

Martussa współczuję nocek.

u nas na razie jako tako z tymi nockami. poza pobudką o 5.00

U nas chyba na razie spokój z zębami.Nic nie marudzi,zobaczymy jak będzie z nockami.jak się będzie czesciej budzic to spróbujemy butelke dać.

Używamy a lidla roz.4 a dzisiaj miałam tel.od jakiegos ankietera wypytywała mnie co wiem o pieluszkach Pampers:dry: Podawałam mój nr jak zamawiałam te darmowe próbki .

Zosia też wola mamama i ba ba :-D:-D tatata na razie przestała

Gracjanek juz od jakiegos czasu wola mama i jestem przekonana,ze swiadomie:tak:rowniez upodobal sobie slowo baba,W. jest troche zawiedziony,ze jeszcze nie mowi tata,dlatego codziennie z uporem maniaka powtarza to slowo malemu:-D

a dzisiaj miałam tel.od jakiegos ankietera wypytywała mnie co wiem o pieluszkach Pampers:dry: Podawałam mój nr jak zamawiałam te darmowe próbki .

ja zamawiałam też te próbki i mi nie przyszły a już jakiś czas temu

Gracjanek juz od jakiegos czasu wola mama i jestem przekonana,ze swiadomie:tak:rowniez upodobal sobie slowo baba,W. jest troche zawiedziony,ze jeszcze nie mowi tata,dlatego codziennie z uporem maniaka powtarza to slowo malemu:-D

u nas jest odwrotnie. Hubert tylko tata i tata.

a kiedyś gdzieś słyszałam, że jak dziecko najpierw zacznie mówić mama to następne będzie dziewczynka, a jak tata to chłopczyk:sorry2::-p

Hej dziewczynki,

Strasznie duze te pieluchy nosicie :szok: Toz to moja Flavia jeszcze kilka miesiecy temu, dopoki nie nauczyla sie zalatwiac do sedesu, nosila 4+. Julianek nadal na 3-kach. :tak:
Julianek dzis konczy 9 miesiecy i bilans na dzien dzisiejszy wyglada tak: 8,3 kg zywej wagi, komplet jedyneczek, duzo sie smiejemy, mowimy, ale raczej dadada, tatata niz mamama. Nadal kroluje cycus, choc w miedzyczasie jemy juz dwa inne posilki dziennie, plus podjadamy rozne zakaseczki miedzy posilkami. Nie raczkujemy, choc podchody sa, podciagamy sie do wstawania, ale szybko padamy na pupcie bo nozki nadal dosc slabe. Poza tym 7 blok chemii za nami, jeszcze dwa i bedzie polmetek, nowotwor teoretycznie nadal nie do usuniecia choc dopiero w czwartek bedzie tomografia sprawdzajaca sytuacje biezaca, chemia znow zlikwidowala resztki wloskow, brwi i rzes. Leukocyty dzis 1500 i ida w gore.:blink:

reklama
Do góry