reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

gratulacje dla Zosi :-):-)
a ja wczoraj doznałam szoku, wchodzę na wagę z moim dzieckiem i liczę :szok::szok::szok:, J waży niby 10kg gdzie 1 września ważył 9100. No i zastanawiam się co tu robić, bo on tak tyć nie może, zastanawiam się czy daje mu jeść w tedy kiedy nie chce, czy mu wciskam. Fakt je sporo, bo zjada w dzień jak się okazuje dwa razy po 270 przed spaniem i na wieczór 270-370, a w nocy bardzo różnie. No ale jak patrzę ile niektóre dzieci jedzą to J nie należy do obrzarciuchów. No i wczoraj postanowiłam go troszkę oszukiwać, dawać mniej mleka, na noc trochę mniej kaszki. I wiecie co nadrobił te straty w nocy, budził się dwa razy na jedzenie i jadł całkiem nie małe ilości, pierwsze jedzenie 180ml, drugie po 3h 150ml. A popołudniu zważyłam d\go jeszcze raz, ale samego posadziłam na wadze i aż mi ulżyło bo nie waży 10kg, a 9400. Ale i tak sporo przybrał na wadze.
Nie jest to śmieszne dla mnie, bo z tego co czytam to dzieci karmione butlą mają inny tłuszczyk niż te na cycu.

aga, a może na noc dawaj mleczko ,a kaszkę rano

reklama
jolek nieraz jak mam wiekszy dekold to mnie Maciek za skóre przy szyi chwyta zeby sie podniesc...auć.... no i pazurki wbije :nerd:

|U nas to samo:-)maly chwyta za co popadnie,jedno z jego ulubionych miejsc to wlasnie szyja jak porzadnie zlapie to boli jak cho**ra

lajfik u nas nocki super, od kiedy przeszłam na butelkę (zostało jedno karmienie z rana). Wstaje w nocy 1-2 razy, a czasami nawet młoda prześpi mi już nockę :)

z tym drapaniem to doskonale to znam:-) Młody nie posiedzi 30sekund spokojnie bo zaraz się wspina po wszystkim. dzisiaj takie akrobacje w spacerówce wyczyniał że szok;-) łapał się budki i na proste nogi:-) dzisiaj rano zrobił mi niespodziankę bo jak się obudziłam i spojrzałam na łóżeczko to stał tam sobie uśmiechnięty, pierwszy raz:-)

lajfik u nas nocki super, od kiedy przeszłam na butelkę (zostało jedno karmienie z rana). Wstaje w nocy 1-2 razy, a czasami nawet młoda prześpi mi już nockę :)
No to Extra !!!! Strasznie sie ciesze :-D
Ja jej tez daje kaszke na mleku(pepti) rano i wieczorem ;-)
ale butli nadal nie chce pic:dry: ...czasami troszke herbatki :-p

jolek ja już widzę po J, że on nie będzie miał czasu jeść. Jak go posadzę do jedzenia i daje łyżeczką to zjada pół słoika czasem 3/4. Ale jak jest ruch w koło niego i coś się dzieje, nie nudzi się to zje znacznie więcej. I tak jak dziś przyszedł kuzyn a J zajadał się, i tak szybko machałam łyżeczką, że szok. I nie dość, że zjadł cały słoik to jeszcze drugiego pół. No a butla to tylko do spania. O innych porach nie ma mowy. Tak że rano jak wstaje to do 9:30 nic nie je, a czasem nawet do 10. Wiem, że jest głodny ale jak go położę i chcę dać jeść to się wścieka jak nie wiem co. Jutro spróbuje posadzić go rano i dać kaszkę łyżeczką, zobaczę co będzie.

reklama
My po chrzcinach i było ok tylko sprzątania cała masa i dopiero dzisiaj skończyłam.
Gratulacje dla Zosieńki:tak::-):-)
Nam wczoraj wylazł 4 ząbek, i mamy dwie jedynki na dole oraz dwie dwójki na górze
(chwalipięta):-):-):-) śmiesznie to wygląda
Co do jedzenia moje niunia wcale papek nie chciała od razu ziemniaczki gniecione widelcem i takie tam

Do góry