reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
antar moze zrezygnuj z biszkopta na rzecz kaszki manny? biszkopty ktore sa kupowane w sklepie zawieraja substancje co moga powodowac bole brzuszka puki dziecko sie nie przezwyczai ;-)

Ja od szóstego miesiąca próbuję wprowadzać odrobine glutenu ale nic z tego. Co jej dam drobinkę biszkopta do owoców nastepnego dnia jest taki bol brzuszka że szok:szok:
Antar a ty rozmawialas z pediatra o wprowadzeniu glutenu ?...z dziecmi alergicznymi trzeba uwazac .. czesto AZS laczy sie z nietolerancja glutenu tzn. 'chodza parami'
moze dlatego Zosia placze ???

U mnie z kolei pobudka znow co dwie godziny:baffled: ...nawet nie chce piersi za bardzo ..a w dzien to prawie wcale ...wygina sie i prezy ..zauwazylam juz ze zmiejszyla mi sie znacznie produkcja :-(.. i co teraz ??? A z butelki jak nie chciala tak nie chce :dry:
Nie wiem czy to po szczepieniu poniedzialkowym :confused:..zabkowanie:confused:,zmiana miejsca ..w koncu 2 miesiace nas nie bylo w Irlandii ....musi sie na nowo przyzwyczajac do wszystkiego .....sama nie wiem :-(

Jak wasze dzieci zniosly to trzecie szczepienie???
Kajka miala tutaj 6w1, PCV i MEN C a u was ?

ja dalam Maji dwa dni po kolei na sniadanie kaszke owsiana z glutenem z bobovity i mamy teraz placki suche na nozkach i cale kolanka wiec jak narazie zaprzestalam podawania jej.

Lajfik Maja jak po kazdym szczepieniu i po tym 6w1 PCV i MEN C bylo ok czyli zero marudzenia, goraczki i takich tam

lajfik Gracjnek ostatnie szczepienie 6w1 zniosl rewelacyjnie,nawet podczas zastrzykow niewiele plakal Pamietam jedynie ze zaraz po zasnieciu w nocy obudzil sie z przerazliwym placzem,alke gdy go utulilam zasnol bez problemu i przespal cala noc U nas najciezsze bylo 1 szczepienie bo mlody goraczkowal i byl niespokojny,nastepne poszly juz z gorki;-):tak:

lajfik mały miał standardową szczepionkę i było OK

no dzisiaj też zajrzała mi wizja odstawienia młodego od cyca w oczy.
Od godz 3 w nocy nie chciał cyca dopiero teraz popsikałam mu całą buzię mlekiem i zaciągnął , trochę popił ,ale cyce jak balony

lajfik- Max ma dopiero w przyszłym tygodniu szczepienie, bo ja zaspałam:dry:, ale musze powiedzieć ze boje się , bo pierwsza seria była bez skutków ubocznych, ale ta ostatnia to Maxik mi gorączkował i strasznie marudził, bardzo kiepsko to zniósł, zreszta bardzo dziwnie mu się wkuła w jedną nóżke, do dzisiaj ma pod skórą takie zgrubienie.:confused:. Zobaczymy jak to będzie tym razem, bo teraz mały jest cały czas podstresowany [ nie wspomne o podwyższonej temp. ciała] bo ząbki gonią, ciekawe czy to będzie miało jakiś wpływ na jego samopoczucie podczas szczepienia:confused::confused:

lajfik ja nie podaje szczepionek 6 w 1, idziemy schematem standardowym i na dodatek mamy opuznienie, bo niby juz 3 szczepienie za nami ale maly nie zostal jeszcze zaszczepiony na wszytsko co powinien.
Do tej pory szczepionki dobrze znosil... Sporo spal i budzil sie na jedzenie. Przy jedzeniu troszke marudzil, i po ostatnim szczepieniu chyba go nozka bolala bo pielegniarka jakos zle sie wkula i z tydzien mial siniaka, a plakal tak jakby go cos bolalo ;-)

Lajfik u nas też cyca coraz mniej a na butelkę się obraził śmiertelnie i nie ma szans na mleko z butelki :-:)-(. Nie wiem za bardzo co z tym fantem zrobić :confused: .
A wczoraj wieczorem postanowiłam dać kaszkę na noc Bartowi i w rezultacie od 23 zaczęło się wiercenie a od 2 do 5 w ogóle nie spał :wściekła/y::wściekła/y::no:. Wstał standardowo po 6. A w dzień spał na spacerze tylko około godziny i teraz jak go chcę położyć to jest takie darcie, że aż mi się odechciewa wszystkiego :-(.

reklama
spróbujcie dać dzieciom jeść jak już prawie śpią z butli, mój też inaczej nie chce, zje trochę i ma w d... A o jedzeniu między sapaniami nie ma mowy.Tzn sadzam i daje coś z łyżeczki, bo jak położę do jedzenia z butli to się jest mega awantura, choć wiem, że głodny.

Do góry