reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ana - to jakie on miał objawy, że teraz poszłaś do lekarza?
Przykro mi, że Was to spotkało :(

Gabrys mial notoryczny katar nie taki ze ciekło z nosa ale cos tam furczało
Pediatrzy uznali ze to alergia na białko mleka krowiego i mały dostał nutramigen po jakims miesiacu okzało sie ze zmiana mleka powinna pomóc a katar jak był tak jest wiec dostalismy skierowanie do laryngologa , alergologa ten przepisal jakies leki na baktreie drog oddechowych i kazal przyjsc za tydzien do kontroli no i bylismy dzis ten lekarz stwierdził duza alergie i przepisal te własnie leki ja nie jestem pewna czy dobrze robie mu to podajac jakos nie moge sie pogodzic z tym ze taki maluch juz od malego ma na tych lekach jechac wiec postanowilam zasiegnac porady jeszcze innego laryngologa umowilam sie na prywatna wizyte na jutro.

Z drugiej strony poszperalam na necie i wychodzi ze duzo lepiej jak sie zareaguje w pore i maluszek dostanie ten syropek z histamina bo lepiej tak niz zaniedbac to alergia zamienia sie wtedy w astme ,alergie wziwna a nawet nieleczona moze prowadzic do zaburzen w rozwoju .

reklama
ardzesh u mnie tez lozeczko bedzie pelnilo role kojca :tak: szybciutko zabespiecz mieskzanie jak tylko mozesz zeby czasem malej sie nic nie stalo, bo to ze wam balagan zrobi w szafkach to pewne :-p ja juz dawno o tym pomyslalam i wiekszosc szafek mamy na mocne zatrzaski ze niemowlak jeszcze nie otworzy i szczerze powiem ze najwiekszy problem mam z zabezpieczniem komputera, bo tu duzo kabli jest :eek: jak maly za jakis zacznie ciagnac to mu cos na glowke poleci :cool:

ardzesh dobrze, że przemyślałaś sprawę kojca, myślisz, że Mila by w nim siedziała, nie wiem jaki jest jej temperament ale ja mogę zapomnieć, że Jurand posiedzi 5 min w łóżeczku.
nimfi nie bądź tego taka pewna, że Maciek nie otworzy.

Jurand dziś pierwszy raz zakrztusił się kawałkiem chleba, ale była akcja, pawik, do góry nogami i wszystko ok. Moje dziecko uwielbia wymiotować.
Co do jedzenia, to daje je teraz rzadziej i Jurand zaczął jeść normalnie. I dziś zjadł słoik, a jak szeroko pyska otwierał :szok::szok::szok:. No i powiem wam, że nie daje mu nic w nocy. Budzi się o 4 i dostaje jeść, ale to jeszcze przez jakiś czas. Raz tylko o 4 był głodny i teraz się budzi o tej godzinie. Dziś spałby dalej, ale wlazłam do niego i się przebudził, a zasypiał. Obudził się też o starej porze karmienia w nocy i się nie darł tylko sobie gadał, nańkę ściszyłam, nie miałam siły wstać, i o dziwo zasnął. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak miesiąc przestanie się budzić to można powiedzieć, że noce przesypia:-):-):-)

A ja dzis załamkę mam.....:-:)-(
Byłysmy na szczepieniu i Olcia przybrała tylko 250 gr za 1,5 msc.....Waży tylko 6850 :-:)-:)-:)-(
Chyba moje mleczko zanika, bo ostatnio bardzo nerwowa jest i budzi sie po nocach tak często . Wasze tez się budzą więc myślalam ze nie chodzi o głód....Zupek i kaszki nie chce...tylko deserki są supeer. Bardzo chciałabym ją pokarmić jeszcze...smutno mi:-:)-:)-(......

daggy - nie musisz rezygnować z karmienia piersią. Możesz spróbować na przemian z butlą :) I próbuj dalej z obiadkami i kaszkami. ;-):-) Więcej stresu - mniej mleka. Wyluzuj. I tak dłuuugo karmiłaś :)

A ja dzis załamkę mam.....:-:)-(
Byłysmy na szczepieniu i Olcia przybrała tylko 250 gr za 1,5 msc.....Waży tylko 6850 :-:)-:)-:)-(
Chyba moje mleczko zanika, bo ostatnio bardzo nerwowa jest i budzi sie po nocach tak często . Wasze tez się budzą więc myślalam ze nie chodzi o głód....Zupek i kaszki nie chce...tylko deserki są supeer. Bardzo chciałabym ją pokarmić jeszcze...smutno mi:-:)-:)-(......
daggy jeżeli cię to pocieszy to ja podobne wyrzuty miałam karmiąc piersią Amelię do 6 m-ca:tak::sorry:. Nie dociągnęła do 7 kg ( tak było 2 tyg. temu,nie wiem jak jest teraz:confused2:). Mam z nią iść na dniach w celu zważenia i badań ( zalecenia pediatry). Moja też do głodomorków nie należy:no:, wręcz wciskać muszę weń wszystko:confused2:. Od maleńkiego była antybutelkowa:tak: i do dziś jej tak zostało... :tak:Łyżeczką wcisne jej 120, rzadko kiedy 150 ml mleczka z kleikiem czy kaszki a z butli wypije 30 - 40 i the end.:confused2: I tylko dlatego przeszlismy na butle , bo mało przybywała na wadze.:tak:
Ale nie martw się, moja pediatra powiedziałą, że Amelia jest bardzo ruchliwa, zywiołowa i w ten sposób może spalac wszystko co zjadła.:tak: Zamiast iść w nią, na bierząco gubi kalorie.:tak:

ana Przykre, takie maluch a już tyle leków ma brać :-( Pamiętam jak pisałyśmy o tym katarze u naszych dzieciaków i że u nas Bebilon Pepti i ten syrop nic nie dał... Kurcze ja potem zbagatelizowałam ten Zuzi katar, bo przeszedł po zmianie klimatu na nadmorski (ale to przypadek a nie celowe działanie) teraz znów troszkę wrócił, więc pewnie u nas nie alergia, albo wręcz przeciwnie :eek: A na co Gab uczulony jest?
daggy zgadzam się z Martussa, głowa do góry

reklama
Do góry